• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Åsbrinks råd

Har du hört talas om ”Novemberrevolutionen” i Sverige 1985? Den har kallats för vår ”okända statskupp”, och förvisso resulterade den i ett systemskifte – bort från den fulla sysselsättningens politik. 

En av männen bakom denna kupp var Erik Åsbrink.

Nu ger han  goda råd till den nyvalde s-ordföranden, Håkan Juholt

Under rubriken ”S måste återerövra arbetslinjen” tycker Åsbrink till i SvD den 25/3 -11:

”Socialdemokraterna bör bejaka arbetskraftsinvandring, eftersom den berikar vårt land. Den ska självfallet ske i ordnade former.”

Kommentar:

Varför behöver Sverige arbetskraftsinvandring?

Arbetslösheten är fortfarande hög, trots stora pensionsavgångar. Inom vilka yrken råder brist på arbetskraft? Från vilka länder kan vi i så fall få denna? 

Hur skiljer sig Åsbrinks ”arbetskraftsinvandring” från den ”arbetskraftsinvandring” som nu pågår? Det rör sig idag ofta om skenarbeten.

Merit Wager har skrivit en hel del om detta på sin blogg:

”Det finns ingen godtagbar ursäkt för att Migrationsverket har praktiskt taget noll regler för att bedöma misstänkta fall av bedrägeri. Som exempel har det länge varit känt att städ- och restaurangbranscherna är riskgrupper. Åtgärd hittills: så gott som obefintlig.”


”Utbildning, utbildning, utbildning. Svenska elevers resultat i skolan försämras jämfört med andra länder. … Det finns utrymme för en utbildningspolitisk offensiv på bred front.”

Kommentar:

Javisst, men varför har det blivit som det blivit?

En orsak är den socialdemokratiska flumskolan i allmänhet.  Till detta kommer effekterna av en sanslös invandringspolitik, som gör att undervisningen lamslås genom både ordningsproblem och språksvårigheter.

”Socialdemokraterna måste återerövra arbetslinjen. Med många människor i arbete minskar utanförskapet.”

Kommentar:

Javisst, men hur gick det till när Sverige tvingades bort från politiken för full sysselsättning? Det framgår av filmen ”Novemerrevolutionen”, i 6 delar.

”Med många arbetade timmar kan en generell och generös välfärd bäras upp också i framtiden, …”

Kommentar:

Det handlar hela tiden om avvägningar mellan begränsade resurser och oändliga behov. Den avvägningen ska vara klok, rimlig och rättvis – aldrig ”generös”!

”Att människor lever längre än tidigare till följd av en bättre hälsa är naturligtvis något positivt men kräver att människor också arbetar längre…. Den bästa metoden att möjliggöra högre pensioner är att stimulera människor att arbeta längre.”

Kommentar:

En flexibel pensionsålder kan vara bra, men den som vill gå i pension vid 67 ska ha den möjligheten. Det ekonomiska utrymmet för detta finns – om slöseriet genom massinvandring, improduktiva befattningar och alltför höga ersättningar upphör.

”Bostadsmarknaden befinner sig i permanent kris med stigande fastighetspriser, växande bostadsköer och en osund svart sektor.”

Kommentar:

Och vad har orsakat detta?

Bankernas låneexpansion efter novemberkuppen lade grunden till stigande fastighetspriser.  Själva bristen på bostäder orsakades av kombinationen massinvandring och för litet bostadsbyggande. Invandringen har dessutom orsakat ett onormalt slitage i husen.

”Infrastrukturen är allvarligt eftersatt, vilket åter har visat sig i vinterns tågtrafik. Investeringar i infrastruktur måste prioriteras…”

Kommentar:

Så sant, men kunde det inte här vara klädsamt med ett stänk av eftertanke och självkritik? Det var under en s-regering på 80-talet som SJ styckades upp och grunden lades till problemen i tågtrafiken.

”Den avgörande skiljelinjen går mellan människor som vill ha så små skillnader som möjligt för inkomster, förmögenheter och andra resurser och de som ser klyftor som något oundvikligt eller rentav önskvärt. Socialdemokratin ska naturligtvis verka för att minska klyftorna..”

Kommentar:

Ska det löna sig att arbeta?

13 svar

 1. Även Sossarna verkar känna till begreppet utjämningsekonomi. Detta syftar till att hålla en viss procentenhet i arbetslöshet så att man motarbetar inflation. Men jag spekulerar endast att detta är fallet. Det skulle lika gärna kunna röra sig om en fortsatt massinvandring och ”kulturberikande”.

 2. Jan vad tycker du om företag som håller på att gå i konkurs & behöver skattebetalarnas Pengar för att kunna hålla dörrarna öppna.

 3. Man kan undra hur mycket Åsbrink själv tjänar, och om han själv agerar för att minska klyftorna. Hyckleriet brukar ju vara monumentalt i ”den nya klassen”.

 4. Detta kände jag inte till!
  Mycket intressant.
  Milton Friedman var alltså mannen bakom Åsbrinks påhitt.
  Sedan kom George Soros (född György Schwartz) och spekulerade sönder vår valuta i början av 90-talet.
  Hmmm…

  • Att Soros spekulerade sönder den svenska kronan är bara en myt. Sverige var bankrutt vid den här tidpunkten och det såg kapitalmarknaden.

   • Visst, kronan kanske var övervärderad och en devalvering oundviklig. Samtidigt kan du inte förneka att Soros handlande i detta fall var den utlösande faktorn.

 5. Medan svenskar och gamla invandrare slussas in i Fas 3-slaveriet så skall alltså Sverige massimportera en massa analfabeter från MENA. Nej tack till mer massinvandring!

 6. Undrar hur det kom sig att Sohlman, Dennis och Erik Åsbrink fick hållas med sin kupp? Feldt var rådvill inför avregleringen av pengarna. Gör som ni vill sa Palme.

  Man undrar om det kanske inte rentav var Georg Soros & Co som beordrade Åsbrink och gänget att göra detta. Det bara manglades igenom i riksdagen Media skrev inte ett ljud och Ingvar Carsson hade fullt upp med annat.

  Har sett Novemberrevolutionen på TV sent en kväll på Kunskapskanalen. Alla borde se den och debattera galenskapen som ledde till att Sverige fick 500 procents ränta och miljarderna bara rann ur Sverige.

  Åsbrink är en grå eminens bakom draperierna och hans dotter Marika Lindgren Åsbrink har en framträdande position inom sosseriet. Men Ylva Johansson fick inte vara med.

 7. Novemberrevolutionen finns på nätet. Jag ringde Dokument inifrån och ville köpa filmen. Fick till svar att den var jättedyr. Tack! Tack!

  Googlade då och den fanns på nätet. Alla borde se den. Skynda och glåma. Spännande att se deras miner när dom skyller på varandra. Alltså Åsbrink, Dennis och Sohlman. Fy fan!

 8. Men varför i all världen ska gamlingar jobba och ungdomar vara arbetslösa ? jag förstår inte . Vilka är det som ska skaffa barn , vilka är det som senare ska ta hand om de äldre ? Inget av detta kommer att bi möjligt om inte ungdomarna får ta över. Sjunkande födelsetalet kanske är en konsekvens av detta , som i sin tur också brukar användas som en förevändning att ta in mer invandrare.

 9. […] En av nyckelspelarna i sammanhanget är Erik Åsbrink. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: