• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Tal till s-kongressen, avsnitt 8

Här kommer mitt sista avsnitt, det åttonde, av tal till s-kongressen. 

Slutklämmen skulle möjligen kunna nyanseras, där jag säger ”Inget parti kan i längden leva på en lögn”. Erfarenheten har ju visat att på skattemedel har många partier kunnat leva länge, trots att de inte företräder svenska intressen.

Passusen om svenska kvinnor som råkar illa ut efter att ha givit sig i lag med muslimer från Afrika eller Asien skulle också kunna spinnas vidare på:

Svenska flickor som går i skolor med många pojkar som har denna bakgrund kan råka illa ut även helt utan egen förskyllan. Nationell Idag hade en mycket stark artikel om ett sådant fall i sitt senaste nummer.

2 svar

 1. Tittade på filmen, så rätt, så rätt.
  Hur har det kunnat bli så här?

  Vilka bär ansvaret, politikerna eller kanske den största delen av Svenska folket som tydligen kortsiktigt nöjer sig med mer pengar i den egna plånboken framför framtiden för vårt land.

  Man blir bedrövad!

 2. Olof Palme gjorde sin politiska karriär i ett Sverige som präglades av de svenska rekordåren. Då räckte det med diskussioner i Riksdagen mellan olika partier om den ekonomiska fördelningen. Det var därför lätt för honom att rekommendera ”den svenska modellen” med tolerans och förståelse som den bästa också för andra länder.

  Men sedan många år nu är huvudfågan VEM som skall försörja VEM?

  Man kan aldrig nog upprepa vad som sägs om läget i dag. Men det räcker inte för att en förändring skall ske. Bara med betydligt skärpta straffskalor ifall man skadar andra, i vilket också parasiterande på allmänna medel skall ingå, samt hårda krav ”på envar” att ta ansvar för sitt eget liv, vilket redan skall läras i skolan och många fler förändringar kan (kanske) vända fallet mot avgrunden. Och då skall förändringen börja i toppen, precis som Du nämner. Att snacka eller skriva förändrar inget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: