• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

SD och enigheten

Sverigedemokraterna vill rimligen vara det parti som samlar de invandringskritiska rösterna i Sverige. 

Skulle Ekodemokraterna utvecklas till ett parti och kandidera i riksdagsvalet 2014, då skulle man från SD:s sida ogilla detta. Man skulle sannolikt fördöma ett sådant agerande som splittrande.

Med all rätt.
Vi måste hålla ihop!

Det betyder dock samtidigt att Sverigedemokraterna har ett ansvar – måste hålla måttet, måste leva upp till vissa förväntningar.

I det stora hela har SD skött sig bra efter riksdagsinträdet. Flera av deras företrädare har gjort mycket bra ifrån sig i både riksdagsdebatter och TV-framträdanden.

Ett stort frågetecken gäller dock hållningen till Israel.

• EN SAK är att försvara staten Israels rätt att existera, nu mer än 60 år efter statens bildande.

• EN ANNAN SAK är att försvara ockupationen av palestinsk mark och den israeliska bosättningspolitiken på Västbanken.

Om Det Invandringskritiska Partiet i Sverige i den frågan alls ska ha någon ståndpunkt så måste det vara att försvara även palestiniers rätt till ett eget land.

Vi ska i varje fall inte solidarisera oss med denna bosättningspolitik!

Detta borde egentligen vara så självklart, att det inte behöver påpekas. Dessvärre är det inte självklart.

SD:s internationelle sekreterare, Kent Ekeroth, har besökt både Israel och dessa bosättningar. I en riksdagsdebatt mot Jonas Sjöstedt har han därefter försvarat den israeliska expansionspolitiken. 

Sverigedemokraterna borde här klargöra att detta är bara hans personliga ståndpunkt, inte partiets!

Det är olyckligt att just han, med sin extrema hållning i denna fråga,  är utrikespolitisk talesperson för SD. Kent Ekeroth har stora förtjänster i riksdagsarbetet och i debatten, men just denna post borde lämnas till någon annan.

45 svar

 1. men vilken ockupation??? Israel plockade västbanken av Jordanien, de vill inte ha det tillbaka. Gaza tog man av Egypten och de vill inte ta i det med tång ens. Palestinier var det namn som romarna gav Israel efter år 70…De palestinier som du (ni) så vackert vill företräda är vanliga araber

  • Din ståndpunkt är bekant, och lär inte kunna ruckas av någon.

   Vad jag säger är att den ståndpunkten bör inte vara SD:s.
   SD:s ambition ska vara att samla alla invandringskritiker i Sverige.

  • Sen när har människor blivit handelsvara för svenskarna och människor av kött och blod ”vanliga” araber?

 2. på vilket sätt har israel med den nationella rörelsen i sverige att göra, folk får väl tycka vad dom vill men nån måtta får det vara på nojan över israel och dess exitens.

  • Du verkar inte ha läst vad jag just skrev.
   Gör gärna det, innan du trycker iväg en kommentar!

   Vad jag skrev – kolla själv ovan! – var att SD:s utrikespolitiske talesperson stöder den israeliska bosättningspolitiken.
   Det är inte bra!

   • och varför skulle inte det vara bra??? I övrigt stöder han ingen ockupation efter att den inte finns..Menar du att Sd ska samla nationella med att tänka om i Israel-frågan??? Nd och svp är jue knappat aktuella att vurma för. svp är national”socialister” och Nd gillar inte demokrati enligt vad de själva sagt

  • http://www.radioislam.org/islam/svenska/fildok/filer/tutti/sd_zionit.htm

   Som sagt ingen skugga får falla över partiet.Det är endast som ett invandringskritiskt parti vad avser Sverige vi ska lägga vår röst på utan ett uns till tvivel.

 3. Klartänkt som alltid Jan.Just detta påpekande har hela tiden varit stötestenen som aldrig till fullo känts bra med SD. Ekeroth måste bytas ut, hans personliga kopplingar till Israel får inte vila som en skugga över partiet och ingen svensk med ett uns av anständighet ska tvingas till ett vägval vad avser Palestina och Israel.Jag förväntar mig ett officiellt uttalande av partiet därvidlag.

 4. Jag stödjer Israel och Judarna så länge de är klart är med oss, och ibland undrar man om det.

  Som Nordbo kommer jag aldrig acceptera inflytande från främmande folk.

  Jag stödjer judarna i deras anspråk på att få fortsätta ha ett eget land i Mellanöstern.

  Bo

  • Eftersom jag inte kan med muselmaner, ja jag hatar dem rent av och skulle inte tveka en enda sekund om jag fick tillfälle att skjuta en manlig vuxen av dem, om det var krig, så har jag en stark bias för judarna som dock inte tillhör mitt folk.

   Jag föredrar Europeer eller ättade.

  • Men judarna är inte med dig, ser du Bo. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/framlingsfientlighet-beror-oss-alla_5344773.svd
   Det är bara ett fåtal judar som försöker infiltrera och kidnappa det nationella motståndet i Europa och fokusera energin och ilskan på de Israel-fientliga muslimerna istället för på den förhatliga mångkulturen i sig och andra samhällsproblem som nationalismen måste lösa.

   Därför är det bäst att vara neutral i de frågor som inte rör Sverige. Annars alienerar man många vettiga människor helt i onödan.

 5. Är det omöjligt att vara för Sverige/Europa utan att vara för/emot Israel respektive arabländer?

 6. Jag tycker att hela problemet med judiska bosättningar är bevis på vänsterns hyckleri. Brist på logiken i människornas tankesätt. Det ett socialt självmord i Europa att ens föreslå att utesluta en viss grupp människor från rätten att bosätta sig, men det går jättebra att försvara en sådan rasistisk politik på Västbanken. Vilken trams! Zionism eller arabisk rasism? vem är egentligen rasisten i den här soppan???

 7. FOKUSERA mera!

  Prioritet 1: Inrikespolitik

  Prioritet 2: Utrikes politik

  Allt annat är krig?

  D.v.s. Fokus bör ligga på Sverige och de problem som finns i Sverige. Förövrigt anser jag anser jag att Israelerna, precis som Svenskarna har rätt till sitt land.

 8. Håller helt med Jesse i den här frågan ! Både den s k Västbanken och Gaza har ju erövrats i krig av Israels grannar, som börjarde krigen. Nu vill de forna ägarna i ha tillbaka områdena.
  Vad ska Israel göra då ? För på båda områdena finns ju fanatiska isralehatare, som enligt deras religion ska skära halsen av varje jude de möter.
  Nu håller Israel på att sakta koloniasera Västbanken och administrerar den. En tvåstatslösning verkar ju bra på pappret, men säkert skulle Israel få ytterligare en fiende, om det bleve en ny stat.

  Jag håller på Israel och SD: s talesman även om jag inser problemen.

 9. Jan Milld, vad är ditt problem med Israels erövring av västbanken och flera andra områden i deras närhet?

  När många arabstater, Egypten, Jordanien, Syrien m. fl 1967 försökte utplåna Israel från det område de haft rätt till, fick angreppspakten på tafsen.
  Vid oktoberkriget 1973 (”Yom Kippor”) anföll Egypten över Suezkanalen och nådde stora framgångar i början .

  FN:s säkerhetsråd ville ha slut på striderna men Sovjet lade in sitt veto mot detta. När Israel hade fått igång sin försvarsmakt och började slå tillbaka ändrade sig Sovjet och nu var det fritt fram för ett FN-engagemang, Israels arme stod då endast 3 dagar från att inta Kairo.

  Stormaktspolitiken styr i FN, de små staterna måste följa oavsett hur det påverkar länderna.

  Varför uttrycker jag mig så här?
  Jag var där då och har sett allt på nära håll!

  • Har du sett oskyldiga Palestinska barn BRINNA upp pga fosforbomber!!!Jag tvekar och kallar dig LÖGNARE…

   • Palestrunterna använder sina egna barn som levande sköldar. Bara ynkryggar som dom skulle göra något så pass barbariskt som att utnyttja barn på det sättet.

   • Jag gillar olika och står upp för Israels rätt att existera.
    Du får gärna kalla mig lögnare, men jag viker mig inte för vänsterfascister/islamkramare.

    Du har din ideologi, jag har min!

 10. Jag stödjer Israels kamp att som enda fungerande demokrati i området säkra sitt lands gränser och förhindra att befolkningen utsätts för terroratacker.

  • Vadå demokrati!!Israel är en statsbildning som är lika rasistisk som nazityskland…Ja du läste rätt..Jag jämför israel med Nazityskland och Aphartheid-regimen i Sydafrika…Rasister och krigshetsare styr dom stackars judarna i israel………………………..

   Politikerna i israel vet ingenting om mänskliga rättigheter…Dom har aldrig ens hört talas om ordet…

  • Israel är ju dock ingen riktig demokrati, en del medborgare i Israel har ju ingen eller begränsad rösträtt. Så kalla Israel en demokrati är fel.

   Svenska nationalister skall värna Sverige, inte Israel, punkt slut.

 11. Hej Jan!
  Håller med dej fullt ut i denna fråga.
  Är själv en av dom som röstat på SD(senaste tre riksdagsvalen) pga att dom är det enda invandringskritiska parti som har haft en chans att ta sig in i våran korrumperade riksdag.

  Att Kent ”handgranaten” Ekeroth ” är utrikespolitisktalesman för SD när han med sina prosionistiska handlingar och ställningstagade är FÖR ockupationsstaten Israel är beklämmande,och skänker ett löjets skimmer över SDs utrikespolitik.

  SD bör sluta gå Zionisternas ärenden och uteslutande ägna sig åt Sveriges inrikespolitik,uppenbart är att dom inte förstår sig på FNs stadgar genom folkrättens laggivande rätt.

  Förövrigt JAN Milld så vill jag högaktningsfullt ge dig en STOR-Eloge för ditt kompromislösa arbete för Nationalstaten Sverige.

  MVH DIF 117

 12. Israel är den enda demokratin i hela mellanöstern och vi bör ge dom vårat stöd mot dom galna – muhamedanerna !!

  • Bör vi även ge vårat stöd till Bonnier klanen och stampen ägarna???????????Dom som stöder Staten israel,men samtidigt med alla till buds stående medel bekämpar frisk och sund Svensk nationalism!!!!!!!!!

 13. Det var värst vad många fanatiska Israel-vänner som plötsligt hittade hit, är det Tommy Hansson som bussat hit hela sin bekantskapskrets..? =)

  Skämt åsidor, självklart har Janne rätt. Envar har rätt till sin åsikt, men som parti finns ingen som helst anledning att driva en patosfylld Israelälskande linje. Alla sansade människor inser att det enda rimliga och vettiga är att arbeta på en stabil tvåstatslösning, som i förlängningen kommer att gynna alla parter. Och i synnerhet för oss i Sverige som befinner oss så långt ifrån händelsernas centrum finns ingen anledning alls att engagera oss djupare i denna konflikt, så långt ifrån våra jaktmarker.. varför inte samma engangemang i Kina/Tibet-frågan, eller Marocko/Västsahara?

 14. Många inlägg redan inom ett dygn. Trevligt!
  Dessvärre är det många som inte verkar ha läst vad jag skrivit.

  Min bloggtext handlar inte primärt om Israel.
  Den handlar om det svenska partiet Sverigedemokraterna.

  Ska det partiet ha som ambition att samla alla invandringskritiker?
  I så fall ska man i Israel-Palestinafrågan stå över,
  eller i varje fall inte företräda en extrem linje.

  Detta gäller oavsett mina personliga åsikter i denna utrikespolitiska fråga.

 15. Jan Milld – det som du skriver i artikeln håller jag med om till 97 % …………………………!!!!!!!!
  Samtidigt vill jag säga att sionizmen är styrd av LUCIFER och att ISRAHELL kommer att ruttna inifrån
  Araberna kommer inte att ta död på det lilla landet det kommer dom att så bra själva.

  • The Jewish people taken collectively shall be it own Messias. Their rule over the universe shall be obtained by welding together the other races, thanks to the suppression of frontiers and monarchies, which form the bulwark of national particularities. Thus shall be established a universal republic/…/ In this new organization of humanity, the sons of Israel, now scattered over the whole surface of the globe, all belonging to the same race and moulded by the same traditional formation, shall everywhere become the ruling element without opposition.”
   Fader Denis Fahey, The mystical Body of Christ and the Modern World (1936)
   ”The Jewish people taken collectively shall be its own Messias.”(??…) Hur skall man tolka ett sådant uttalande?
   Är det inte särskilt de kristna, men också alla andra gojims, som egentligen kommer att bli de som kollektivt kommer att ”offras” (som Jesus ”offrades”?), för att ”rädda” den judiska nationen?…(läs Johannes: 11:45-57.
   Romarbrevet 12:1: (ungefär:)”Följaktligen bönfaller jag er bröder, att frambära era kroppar till ett levande och heligt slaktoffer som är välbehagligt för Gud”… Även kapitel 11.
   Det kanske blir (judendomen?) mot resten av världen? Israel mot resten av världen? Både USA och Europa verkar, av vissa bedömare vara på randen till kollaps, inom en inte alltför snar framtid? Kanske också hela den muslimska världen rasar samman i inbördeskrig, där olika fraktioner (shiia och sunni?) inom islam försöker bekämpa varandra (som kristendomens trettioåriga krig?).
   Att infiltrera de kristna nationernas inre maktstrukturer var väl den strategi som judendomen använde sig av när man inte själv var en nation med en egen krigsmakt (och innan revolutionerna i Europa), men kanske fortgår?
   Den krigsmakt som Israel idag har anses väl verkligen inte vara liten, men så verkar de också tänka i termer av att det är ”de mot resten” av världen? Alla människor som uttalar någon kritisk undran över judendomens tänkande blir nog mer aktivt motarbetad?
   Den automatiska utanförskaps-positionen som alla gojims (ickejudar) har i förhållande till judendomen blir då förstärkt och personen, ifrågasättaren, eller kritikern, blir då ansedd som någon som aktivt måste bekämpas på det ena eller det andra sättet? Kanske genom försök till förtal eller genom beskyllningar med epitet av olika slag, för att därigenom underminera personens trovärdighet? Kanske också genom grövre bekämpning (som naturligtvis ses som ett rättfärdigt självförsvar ur ett judiskt perspektiv).
   I princip och som en regel, som alla judiska ungdomar uppfostras med i Israel, så beskrivs ”världens människor”, dvs. gojims, alla vara mer eller mindre potentiella fiender som när som helst kan utveckla ett hat för allt judiskt och alla judar, och som varje jude ständigt måste vara på sin vakt emot och vaksamt uppmärksamma minsta tecken på?
   Som ”kungar”, som ”skall leda världens alla folk”, så kanske man kan förstå att man behöver utveckla en stor intolerans mot den allra minsta form av kritik? Vore man ”vanliga och jämställda” med andra ”vanliga människor”, så skulle man kanske mer naturligt kunna förhålla sig till kritik av olika slag?
   Men vill man, eller om man är kallad till att inta en kungaposition, en ledar och maktposition, så behövs kanske en extra vaksamhet mot alla typer och former av uttalanden som skulle kunna uppfattas som kritik? Kritik som eventuellt ifrågasätter eller försöker undergräva den ”höga positionen”, kungapositionen?
   Vissa rabbiner har börjat göra uttalanden som beskriver att alla gojims faktiskt endast är till för att tjäna judendomens bärare, som är just kungafolket bland alla folk.
   Kanske är detta också en sanning? Något folk skall kanske ha den positionen? Spelar det så stor roll vilket? Det folk som vill ta på sig den rollen, ja, det kan ju få göra det? Varför inte egentligen..?
   Kristendomens lära handlar väl om att just lära sig att vara tjänare (till Gud) och beredvilligt ”offra” sig själv, och islams lära handlar väl om ”underkastelse”?….

   • Josefina Bergfast visar sig vara en väldigt förvirrad människa. Och dessutom ignorant i många ämnen. Sen är det beklagligt att hon drar en och samma kam över alla.

 16. Instämmer med Millds analys av SD och problemet med Kent Ekerots (personliga?) agenda i mellanösternfrågan.
  Bilden i denna artikel från meningsmotståndarna ser tyvärr ut att vara autentisk.
  Att posera framför israeliska arméns stridsvagnar vid Gazagränsen är stötande och knappast förenligt med svensk ”neutralitetspolitik”.
  http://www.proletaren.se/inrikes/hogerextremister-till-israels-forsvar

 17. Det finns ju redan 2 i partier för invandringsmotståndare som hatar Israel- Nationaldemokraterna och Svenskarnas parti. Dessa partier fick 0,02% respektive 0,01% i riksdagsvalet.

  Ett tredje parti skulle knappast få fler röster och dessa röster skulle dessutom huvudsakligen komma från ND och SvP snarare än SD, så jag tror nog SD-ledningen på goda grunder tar lätt på ”hotet” att Ekodemokraterna ska ställa upp.

  Jämför de 0,03% som Israelhatarna i ND och SvP sammanlagt fick med de röstandelar som invandringskritiska partier som till skillnad från SD är officiellt och uttalat pro-israeliska. Dansk Folkeparti som bjudit in den israeliska ambassadören till sina möten fick 13,9%, Fremskrittspartiet vars ledare Siv Jensen talade på en pro-israelisk demonstration i Oslo fick 22,9%. Och det holländska frihetspartiet, vars ledare Geert Wilders sagt att Västbanken rättmättigen tillhör Israel och att en palestinsk stat bör upprättas i Jordanien istället, fick 15,5%

  • Som du kunnat notera sätter jag i nuläget ett frågetecken för dessa partiets demokratiska hållning. När de fick bara 0,3% av rösterna så kan det ha samband med denna oklarhet.

   Det invandringskritiska parti som Sverige behöver ska vara tveklöst demokratiskt,
   utan att för den skull bejaka en erövrings-, ockupations- och bosättningspolitik.

   Här tycker jag att PARALLELLEN till situationen i Sverige bör göra detta naturligt.

   Vårt parti måste företräda både svenska intressen och principer som bär.

 18. många nationella vanliga svenskar är gruvligt less på allt Israel-hat som öses över dem dagligen från vänster, islam och till höger. Självklart kommer Sd att växa pga sin pro-israeliska hållning

 19. Israel har rätt till Gaza och Västbanken! Det märkliga är hur en del förvränger liggande avtal som upprättades efter turkarnas flykt från Transjordanien under första världskriget. 1922 tilldelades nuvarande Jordanien till araberna och det övriga som benämndes ”Palestina” till judarna, sionister och de kristna!
  Under 40-talet utropade sig Jordanien till självständig stat, och 1948 så också Israel. Därmed är namnet ”Palestina” utraderat. Staten Israel omfattas av landet mellan Jordanflodens västra strand fram till Medelhavet inklusive Gaza-remsan. Så även delar av Golanhöjderna.
  Staten Israel kan därmed aldrig vara en ”okupant” i sitt egna land.
  Läs på! och gör det nu! Och sluta benämna staten Israel som Palestina.
  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.374247-israel-har-ratt-till-gaza-och-vastbanken

 20. ”Liggande avtal” skriver du.
  Gavs araberna i Palestina något tillfälle att lägga synpunkter på detta? Vad ansåg de?

  Läsa på? I artikeln du länkar till talas om en ”FN-deklaration” från 1922.

  FN bildades 1945, och har sedan i olika resolutioner manat Israel att lämna sina 1967 erövrade områden.

 21. Du skriver ”liggande avtal”! Jag skrev liggande avtal!Du liksom jag vet att NF levde på den tiden. (1922) Testamentet som fullbordade judarnas bosättningar över området statsfästes därmed.
  Du läser inte dokumentet som jag hänvisar! Där hänvisas också till de beslut som FN fastställt.
  FN hänvisar till den fördelning som gjordes 1922!
  Araberna erhöll 80 % av ”Palestina-mandatet”, alltså Transjordanien, numera Jordanien då denna staten bildades i början av 40-talet. 1948 utropade Israels sitt självstyre, och om mandat vore felaktigt, hade säkerhetsrådet i FN ändrat detta. FN har idag också en arabisk odemokratisk majoritet i general församlingen, och detta visar på de ”resulotioner” som dessa ger men inga beslut sker genom säkerhetsrådet, som är de beslutande i sakfrågorna.
  Araberna godkände fördelningen vid 1922 års fördelning. Läs på!
  Araberna gick till anfall när staten Israel bildades. Läs på!
  Syrien ockuperade delar av Golanhöjderna, Jordanien ockuperade Västbanken samt delar av huvudstaden Jerusalem, och Egypten ockuperade Gazaremsan. Vid sex-dagars kriget under 60-talet
  återtog staten Israel de ockuperade områden.
  Staten Israel kan ju inte vara en ockupant i sitt eget land! Israel bestämmer också vilka landområden de vill avvara inom sitt fasställda landområde. Ingen kan tvinga dessa till denna avgift. Och som sagt: ”Palestina” är ett namn som försvann i samband med att staten Israel bildades 1948.
  Det var väl i första hand detta pennfektande gällde!
  Glöm inte detta! Det andra faller under ”en självklarhet”, så har även säkerhetsrådet fastställt!

  • Vi två kommer nog att förbli oense, oavsett hur mycket vi ”läser på”. Vi har helt enkelt olika politiska grundvärderingar.

   Som jag ser det finns palestinier, precis som det finns svenskar. Med vissa grundläggande mänskliga rättigheter.

 22. Av en tillfällighet besökte jag åter detta ”pennfäktande”! De övriga 80 % av palestina mandatet tilldelades araberna.
  Förstod du inte vad jag menar och vad det betyder?
  1946 blev ”Transjordanien” (palestinamandatet) själständigt. 1948 utropade sig Israel självständig
  stat, vilket gjorde bl a att ”Transjordanien” ockuperade Västbanken. Isamband med ockupationen flyttade araber (palestinier) till Västbanken. De är med andra ord ockupanter i staten Israels land. (20 % araber i staten Israel)
  1950 döptes Transjordanien till Jordanien och en konstitutionell monarki upprättades av kung Abdullah I.
  1951 mördades kungen av palestinska grupper (al-Fata) vilket innebar att ”palestinier” spreds till olika områden, Libanon, Libyen, Syrien bl a.
  Kung Abdullah II som tog över, har därefter fråntagit
  ”palestinierna” deras medborgarskap, men de får rätt att arbeta i Jordanien.
  1967 återtog staten Israel de ockuperade områden.

  ”Palestiniernas” rättmätiga land är alltså Jordanien,
  och inget annat, 80 % av palestina mandatet tilldelades Transjordanien, nuvarande Jordanien.

  Det är naturligt att dessa får kalla sig vad som helst.
  Någon rätt till Israel har icke dessa. Israel äger rätt att helt bestämma om de vill avdela sitt land till dessa!

  Palestina som land är bortraderat i och med att ”palestina mandatet upplöstes i Jordanien och Israel. Det var den ursprungliga texten som inledde detta pennfäktande. By,by…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: