• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Blåsväder


”Sverigedemokraterna har varit i blåsväder under veckan… spridit falska rykten…”

Så påannonserade SVT:s Anna Hedenmo ett inslag i Agenda den 6 mars, där Björn Söder (SD) och Jan Helin (AB) skulle debattera utifrån barnövergreppen i Husbybadet. 

”Blåsväder”? Kanske det.
Men vem åstadkom blåsvädret och varför?
Jo, det var massmedia, befolkat av figurer som denna Hedenmo.

De skulle aldrig uppröras och skapa ”blåsväder” utifrån några av det mångkulturella projektets många och allvarliga konsekvenser för människor i Sverige.

Nej, ”blåsvädren” riktar sig hela tiden mot dem som reagerar på galenskaperna och försöker peka på vad som händer med vårt land. Först fixar de ett ”blåsväder”, sedan har de därigenom fått en nyhet att rapportera om.

I denna debatt kom Björn Söder inte fram lika bra som tidigare. Han sänkte sig nästan till samma nivå som Jan Helin, där det blev som en tuppfäktning, där man hela tiden talade i munnen på varandra. I TV-sammanhang handlar det inte bara om vad man i sak säger. Än mer betyder vilket intryck man ger.

En bättre taktik hade varit att redan efter att Helin avbröt första gången, då Söder skulle svara på en av Helin ställd fråga, bli tvärtyst. Lyfta upp ett finger och titta frågande på programledaren.

Och sedan fortsätta så. Då skulle det tydliggöras vilken ociviliserad barbar denne AB-redaktör i själva verket är.

http://svtplay.se/v/2349463/rapport/soder__sd__och_jan_helin_mottes_i_agenda?cb,a1366518,1,f,151825/pb,a1366516,1,f,151825/pl,v,,2349463/sb,k103266,2,f,151825

I slutet av programmet, när 28 sekunder programtid återstod, ställde Anna Hedenmo en central fråga till Björn Söder. Då fanns egentligen ingen tid för honom att ge ett svar. Dessutom avbröt hon honom, redan efter 7 sekunder. Så frågan var nog inte seriöst menad, utan bara retorisk.

Programledarens fråga löd:

”Varför är det viktigt att rapportera vilken etnicitet misstänkta brottslingar har? Kort svar på det!”

Mitt eget svar skulle ha kunnat lyda:

”Därför att svenska folket ska bli sakligt informerade. Medborgarna har rätt att få veta vilka konsekvenserna blivit av den förda invandringspolitiken.

Här finns ju ett mönster, med en mycket kraftig överrepresentation bland förövarna för personer med utländsk bakgrund, framförallt från arabländer, Afghanistan och Somalia.

Med en annan invandringspolitik skulle det idag inte ha sett ut som det gör på Husbybadet.”

Mer om Husbyhändelsen här och här.

17 svar

 1. Vill uppmana alla att gå till SVD och rösta där man tillfrågas om det är bra om arbetsplatser endast tillåter svenska som språk.

 2. Husby incidenten har lyfts fram i ljuset
  Nationell ungdom har fått bra reklam
  Fulmedia har inte fått mer cred
  SD får fler röster
  SO what´s the problem ??

 3. Man vet på förhand om det är en svensk som begått ett brott för då presenteras han med namn och bild, bostaddsord och ålder.
  Som frågeställare sa varför är det viktigt med etneciteten ? Nej, för all del, men då ska alla behandlas lika !

  • Bra poäng!

   Detta tillkommer ju: inte ens de pk-journalister som hävdar att etnicitet är ovidkommande verkar själva efter den principen.

   När svenskar eller blåögda/blonda är förövare är de noga med att låta alla få veta detta.

   • Någon gång, kanske vartannat år eller vart tredje talar nyhetsuppläsaren på radion om att ”rånaren talade svenska utan brytning” Således behöver vi inte någon identifikation för att inse att de flesta brott förövas av utlänningar eller ”svenskar”.

   • Svenskar som går i skolor med övervägande berikare förlorar ju sin naturliga dialekt och börjar prata svenska med arabisk brytning. Så rent teoretiskt kan GM ju vara etnisk svensk ändå. Speciellt med tanke att i den åldern är man väldigt formbar och får många influenser från vänner och klasskamrater. På min tid var det musik och eventuellt andra nöjen som band oss samman men så var berikarna nästan obefintliga på den tiden och inte lika ointegrerbara som dagens diton. Därför är det väl inte så konstigt om man tar intryck av den kultur som majoriteten på skolan företräder.
    Nu försökte jag mest vara ironisk men det kan ju mycket väl bli ett fullt realistiskt scenario i framtiden.

 4. Anna Hedenmo börjar redan i första meningen att medvetet föra lyssnarna bakom ljuset när hon talar om flyktingar, när det i själva verket är asylsökande.
  Eftersom man numera måste se dessa reportrar som politiska motståndare så borde i ärlighetens namn till deras namnskylt tillfogas partibeteckning. De ska attackeras som vilken politisk motståndare som helst när de så öppet visar sina ståndpunkter.

 5. Björn Söder har utsatt skolbarn för livsfara genom att köra för fort utanför en skola. Hur fan kan han få sitta i TV och gorma? Han skulle sitta bakom lås och bom.

  • Lås och bom? Nädu!
   Han har givetvis fått böta, som alla andra, vid fortkörning.

  • Är vi tillräckligt krävande beträffande fläckfritt leverne blir det inte många som är kvalificerade att sitta i riksdagen.

   Vad jag tycker ska bedömas strängt är tendenser till skattemissbruk. Politiker måste visa en ansvarsfull hållning till hanterandet av skattebetalarnas medel.

   • Då är det betydligt värre med Måna Muslim eftersom hon knappast är engångsförbrytare utan börjar få en ”rap sheet” lika lång som ena armen.

  • Utlänningar tafsar på 11-åriga flickor, och du sitter och klagar på en fortkörning. Sedan vill du ge intryck av att du bryr dig om barn. Säkert. Antingen är du ett troll eller bara en simpel hycklare.

  • Har du inte bättre argument att komma med har SD lyckats fullständigt.
   Hur fan kunde Mona Sahlin vara några tusen röster från att bli statsminister med tanke på hennes förehavanden?
   Som Jan Milld säger. Skulle riksdagen, kommunerna och landstingen enbart bestå av representanter med fläckfria förflutna skulle det vara tämligen tomt i bänkraderna.

 6. Även om jag tycker slutklämmen är ovidkommande så går budskapet fram: http://www.youtube.com/watch?v=VTyCJuK0rao

  • Ska vi verkligen behöva ta det en gång till ? Alltså, svenskar är ättlingarna till de som utförde hällristningarna, reste runstenarna och de som stenröjde marken och svedjebrände för att kunna odla olika sorters rotfrukter för att ha något att leva av även nästa vinter.

 7. […] När ”ensamkommande flyktingbarn” hade sexuellt trakasserat en 11-årig flicka på Husbybadet var det först tyst i media. Sedan reagerade media. Dock inte mot övergreppet utan mot att några […]

 8. […] hamnade SD Björn Söder i ”blåsväder”, genom en icke-nyhet kring […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: