• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Huvudsak och bisak

Jag har tidigare försökt finna ett beteckning som kan ge rättvisa åt dagens svenska journalister. Problemet aktualiserades åter vid en SVT-utfrågning av Björn Söder nyligen. Vilket epitet jag än skulle dra till med så känns det ändå för tandlöst, nästan bagatelliserande. I brist på bättre får jag konstatera att i Aktuellt-studion hade Söder emot sig en greiderist

Den omedelbara bakgrunden till Aktuelltinslaget var ett övergrepp mot bl.a. en 11-årig flicka i Husbybadet, med s.k. ensamkommande flyktingbarn som förövare. Men ändå inte: det skulle aldrig ha blivit något TV-inslag om inte övergreppet resulterat i texter på webben och i några ägg mot en husfasad. Detta fick våra riksmedia att reagera, med upprördhet.

”Vilket ansvar har en riksdagsledamot?” lät det således i påannonsen av TV-inslaget. På de anklagades bänk stod inte förövarna av övergreppet, utan Björn Söder – för att ha länkat till en webbsida som tog upp övergreppet.

Till den vidare bakgrunden hör också moment som att

”ensamkommande flyktingbarn” vanligen är varken barn, ensamkommande eller flyktingar.

• incidenter med våld eller tafsade på kvinnlig personal har förekommit mer än en gång från detta klientel

• det också förekommit mer än en gång att de uttryckt sitt missnöje med otillräcklig service

• personaltätheten är hög och kostnaderna likaså för dessa ”barn”

• offentliga bad haft återkommande ordnings- och hygienproblem under de senaste åren, kopplat till invandringen 

• invandrare från Afrika och Västasien är kraftigt överrepresenterade i övergrepp mot kvinnor

SVT-journalisten gick an på ett mycket aggressivt sätt mot Björn Söder, för att få honom att på något sätt backa eller be om ursäkt.

Detta lyckades inte, Söder stod på sig, och gick istället till motoffensiv. Han agerade här helt föredömligt, så mönstergillt att inslaget kunde tjäna som instruktionsfilm i hur man hanterar vilda TV-journalister.

Möjligen kan vi fortsättningsvis vara ännu ett snäpp vassare, genom att nagla fast rövskalle-journalisten som den 100% partiske figur han är:

”Det må vara din åsikt, men det är inte min! Inom politiken må vi skilja på huvudsak och bisak. Problemet i det här sammanhanget är övergreppet mot flickan, inte att det finns människor som reagerat mot övergreppet. Allt annat är perverst. Där är jag övertygad om att de flesta tittare håller med mig, inte dig!”

Se inslaget här: 

Vilket ansvar har SVT- och SR-journalister?

Björn Söder tilldelas härmed fem enbuskar för sitt framträdande!

12 svar

 1. Föredömligt enbusksutdelande till en föredömlig Söder.

 2. Det är sannerligen roande det här. I åratal har sverigedemokrater utmålats som heilande nazister och skinnskallar som går klädda i SS-uniform på sin fritid. Men så har då sanningen uppenbarat sig att dom faktiskt uppträder mer vuxet och moget än vad företrädarna för sjuklövern gör,som ofta urartar till floskler och rena personangrepp.

 3. Det var ren underhållning att se detta inslag. Björn är fantastiskt bra. Kanske detta inslag öppnade några ögon Verkligen värd dom fem enbuskarna.

 4. Ursäkta, men har det inte smugit in sig ett litet fel i följande mening: ”Problemet i det här sammanhanget är övergreppet mot flickan, inte att det finns människor som reagerat mot övergreppet.”

  Skulle det inte stå: ”Problemet i det här sammanhanget är övergreppet mot flickan, inte att det finns människor som reagerat mot äggkastningen.”

  Dvs ska verkligen ordet ”övergreppet” stå två gånger?

 5. 1. Det har begåtts övergrepp mot en flicka.
  2. Några reagerar på detta övergrepp genom att kasta ägg mot huset där förövarna bor.

  Problemet är 1, inte 2.

 6. Var hittar SVT alla förprogrammerade, rövslickande,
  verklighetsfrånvända intetsägande nickedockor någonstans? En vidrig kränkning av svenska barn är inget reporterjäveln har problem med, utan vänder hela skiten mot SD som fanskapet naturligtvis är förprogrammerad att göra. Moderatkärringarna som inte pröjsade TV-licensen för att det bara sänds en massa skit, har ju trots allt rätt…

  • Hade du skrivit så här för 10-20 år sedan hade jag möjligen reagerat mot ditt ordval. Så kan jag inte göra idag. ”Fanskap” eller ”reporterjävel” – inga ord kan ändå komma i närheten av hur låga och vidriga dessa figurer är!

   Det är det material, av vilket förtryckarapparater kan byggas.
   Oavsett hur snett allting har gått så finns där, lojala med sin ”husse”.

 7. Björn Söder gör verkligen bra ifrån sig i intervjun. Känns bra att SD sitter i riksdagen, så att vi 340.000 väljare kan få våran röst hörd.

  Det som är det tråkiga i den här händelsen var att det dök upp ett antal neonazister som försökte utnyttja situationen för egenintresse genom äggkastning. Jag skulle vilja kalla det hela för AFA nivå. Kanske är det så att det bara är att byta flagga på extremisterna. Nu har nog tyvärr en del gått förlorat i den här händelsen som hade kunnat utnyttjas politiskt. Det blir nu det omvända att förövarna blir offer. Slutresultatet kan utmynna i hets mot folkgrupp tack vare dessa äggkastande idioter.

  • Om AFA fortsättningsvis inskränker sig till att kasta ägg mot husfasader så har Sverige tagit ett steg närmare demokrati.

   Skulle denna äggkastning leda till åtal för hets mot folkgrupp så exponerar detta en sjuk lagstiftning och rättstillämpning. Äggen kastades på förekommen anledning.

 8. Utan äggkastningen hade inget sagts!

 9. Så länge media sprider sina omdefinierade uttryck i syfte att vilseleda publikum som t.ex ensamkommande flyktingbarn, flyktingar universalord mm ,så är det fullt legitimt att skriva tafsande på småflickor som våldtäkt. När svenskar lämnade Libyen så evakuerades de, när övriga gästarbetare lämnar så är de flyktingar och det flyktingkaos, allt i syfte att väcka sympatier för Sveriges mottagande av immigranter.

 10. […] inlägg Olika mackorSchizofren statsmaktIllegranterOm migBloggtipsJulia CaesarSvensk kampsångHuvudsak och bisakTumme […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: