• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Id-problem

Olika former av id-problem hemsöker nu Sverige. 

I ena änden har vi stackars pojkar som tvingats löpa gatlopp på webben efter en olycklig incident på Husbybadet. En redogörelse görs här på Gotiska Klubben.

Våra stora massmedia har varit mer taktfulla i sin hantering av händelsen. Fokus har där riktats mot de extremister som efter händelsen försökt utnyttja det inträffade politiskt, fiskat i grumliga vatten och kastat ägg (förmodligen hårdkokta) mot en fasad till det hus där pojkarna bor.

De har också skrikit åt barnen på ett otrevligt sätt. 

Aftonbladet fullföljer här sitt demokratiska uppdrag genom att avdramatisera det inträffade. Dvs inte den hemska äggkastningen, utan uppvaktningen i badet. Där handlade tydligen närmast om smekningar.  Själv undrar jag om det inte ska beskrivas som desperata kontaktförsök av ömhetstörstande barn. Där deras utsträckta händer blev bara avvisade och missförstådda.

Det är alltså fråga om ensamkommande flyktingbarn. Webbsidan Politiskt Inkorrekt återger på ett illvilligt sätt de barn det handlar om, det som Göteborgs-Posten informerat sina läsare om.


Dessa barn saknar ofta tillgång till både pass och andra identitetshandlingar. 

Ett öde som de delar med många andra flyktingar i vårt land.  Trots denna utsatthet försummar svenska myndigheter inte sällan att förse dem med dokument, de ges inget officiellt tillstånd att vistas i Sverige. De är vad vi lärt oss förstå PAPPERSLÖSA.

Våra lagstiftare ser dock till att de ändå får tillgång till sjukvård och skolgång. Jag förutsätter att de även får ekonomiska bidrag.

Detta ligger ju i linje med den NYA GRUNDLAG som riksdagen antog i höstas – rättigheter ska inte begränsas till svenska medborgare eller personer med uppehållstillstånd i Sverige. Det vore ju annars att dela upp människor i ”vi och dom” – något som vår statsminister framhållit faran med.

Mer om id-lösa och rättigheter här och här.

Nu aktualiserar våra massmedia en annan typ av id-problem.

SR-webben skriver den 1/3 -11 om barn med skyddad identitet. Också dessa ska få en skolgång, en säker sådan.

Jag vet inte hur många id-lösa barn som nu finns i Sverige, men antalet barn med skyddad identitet kan enligt denna artikel uppgå till flera tusen:
”Fler än fyra och ett halvt tusen barn och ungdomar har skyddade personuppgifter.”

Hur kommer sig detta?

Kanske någon undrar. 

Jag tror att aktuell statistik från Brottsförebyggande Rådet här ger en vägledning.  Antalet anmälda brott beträffande ”Olaga hot” och ”Ofredande” har ökat kraftigt.


Antalet olaga hot var år 1995 mindre än 30.000 – femton år senare är det uppe i över 50.000.


Antalet ofredanden har under samma period ökat från drygt 17.000 till drygt 47.000

BAKOM dessa incidenter ligger, föreställer jag mig, samma typ av anpassningsproblem som pojkarna på badet konfronterades med. Bakom sig har de drabbade (dvs förövarna) traumatiska upplevelser av förföljelse  och i det nya landet möts de av kyla och ovilja. Exkludering. De får aldrig det stöd som de behöver för att kunna förstå för dem främmande koder i umgänget med andra människor.

PS
Husbybadet har haft även andra problem:

Aftonbladet den 9/9 -07:
”Husbybadet kan tvingas att installera separat reningsverk
Smutsiga kalsonger kostar miljontals kronor…”

Denna typ av problem delar dock Husbybadet med flera andra offentliga bad i Sverige.

7 svar

 1. Det var på tiden att de skäggiga ”fyktingbarnen” får känna av lite av vad de själva levererar. Lite kompanismörj så att de lär sig veta hut är på sin plats. De måste ju kunna mer än bädda sin säng och ställa in en tallrik i diskmaskinen innan de släpps ut i samhället.

  Jan! Svenska barn kan känna sig kränkta och antastade av att ”behandlas” av ”ömhetstörstande barn” som dels är dubbelt så gamla och tre gånger så många. Våra svenska barn vill helt enkelt vara i fred för denna typ av uppvaktning. Då ska detta respekteras !

 2. Jan Milld är verkligen en tålmodig och beslutsam, och också mycket grundlig och samtidigt ”mild”(gör skäl för sitt namn…) i sitt arbete att informera svenska folket, Det är beundransvärt hur outtröttligt Jan Milld arbetar och hur han utan att tappa fokus, eller humör, orkar fortsätta med sitt storartade och informativa arbete. Det är värt mycket respekt.
  När man tar del av all information kan det vara lätt (kanske särskilt för mig) att ibland, emellanåt, drabbas av en känsla av hur omöjligt allting ändå verkar vara att verkligen kunna förändra någonting i den svenska invandringspolitikens omfång, bredd och hastighet… samt att massmedia har så mycket makt….
  Om man försöker samtala, eller debattera om dessa frågor på allmänna internetsidor, typ Fria Tider eller Politiskt Inkorrekt, kan man drabbas av mycket negativa känslor som kan övermannas och gripas av ”tillfälligt vansinne”, eller av tillfällig fullständig raseri….(om man är för känslig, eller för engagerad i frågorna och råkar hamna i samtal med någon ”retfull provokatör”, i stil med Betnér uttalande att ”de som röstade på SD borde skjuta sig själva”)… Man får naturligtvis skylla sig själv att man överhuvudtaget försätter sig i sådana situationer, och tillåter sig att provoceras…
  Men kanske är dessa frågor så pass infekterade i sig själva, och att det är själva ämnet i sig, (som vi ju såg i valet) som skapar så mycket ilska och hat, och som det är lätt att smittas av… jag vet inte….
  Men det är svårt att försöka resonera och föra fram ens rätten att ha åsikten att invandringen behöver minskas, utan att en del människor blir mycket attackerande och ”retfulla provokatörer”, och försöker sätta press med frågor om ”Vad är det svenska”, ”Vad är svenskt”, och vill till varje pris förminska och förlöjliga både det svenska, och dem som säger sig vilja försvara det. Det är fruktansvärt att bli galen av raseri… och självrespekt, samt också respekt för andra, kan flyga all världens väg, om man säger saker, i sin ilska, som man kanske alls inte vill säga…
  Men Jan Millds tålmodlga”milda och beslutsamma” och grundliga arbete är föredömligt, inspirerande och värt respekt…

 3. Tack Josefina, vetskapen om att du och andra svenskar som du finns, är vad som ger mig kraft att framhärda.

  Vi ska bli fler!
  Även det nu aktuella tabloidprojektet ska lyckas!

 4. Väl skrivet Josefina.
  Milld och andra kämpar ska känna vårt stöd och vår tacksamhet.

 5. […] Mer om Husbyhändelsen här och här. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: