• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Tumme ned för tv4

Två unga nationaldemokrater i Södertälje har blivit utsedda till nämndemän. Detta blev till ett nyhetsinslag på TV4 den 25/2 -11.

Påannonsen löd:
”Två medlemmar i det högerextrema och främlingsfientliga partiet Nationaldemokraterna har blivit utsedda att arbeta som nämndemän i Södertälje tingsrätt.”

Amnesty reagerar, rapporterade TV4.

Så långt inget anmärkningsvärt. Vi dissidenter har fått vänja oss vid stämplingar, så rutinmässigt att orden saknar informationsvärde. Det är bara tillmälen, som säger mer om avsändaren(se även min text om Skit-TV -https://janmilld.wordpress.com/2020/02/04/skit-tv/) än den omtalade.

Likaså känns det bekant att dissidenter förutsätts sakna integritet. Är man kritisk mot den förda invandringspolitiken måste man vara negativ mot varje invandrare, på ett okontrollerat sätt.

Men sedan intervjuar TV4 de två nämndemännen, Mattias Karlstrand, 23, och Sanna Hill, 19.

 

Några svar gör mig betänksam. Även om jag vet hur etermediafolk kan ”ta ut svängarna” i sina redigeringar. Så denna kommentar må göras med reservation för att de intervjuade kan ha sagt saker som klippts bort, och skulle ha givit ett annat helhetsintryck om de tagits med i det som sändes ut.

De två nämndemännen är båda medlemmar i ett parti med ”demokraterna” i sitt namn. I det senaste numret av partiets tidning (nr 7/11) skriver dessutom redaktör Vavra Suk på ledarplats: ”Nationell Idag bekänner sig till demokrati.”

Så här svarade Sanna Hill på TV4:s frågor:

– Tycker du att demokrati är ett bra system?
– Uppenbarligen har det funkat nu.
– Är det bra?
– Det vill jag inte kommentera.

Demokratifrågan erbjöd ju ett tillfälle att göra ett antal påpekanden, t ex hur

• Sverige idag har en statsminister som snarast applåderat politiskt våld,

• sju partier i riksdagen i praktiken växt ihop till ett,

• massmedia bara släpper fram vissa åsikter, mörkar om invandringens konsekvenser och verkar folkfördummande.

• det svenska folket är ett sovande folk, präglat av okunnighet och likgiltighet, feghet och konflikträdsla.

Allt faktorer som motverkar en levande demokrati.

Med andra ord: problemet är inte att vi har för mycket demokrati, utan för litet.

Demokrati i sig är eftersträvansvärt, men för att den i verkligheten ska fungera måste ett antal förutsättningar vara uppfyllda.

Schweiz och Sjöbo är här föredömen, med sina folkomröstningar.

Därutöver ställdes en fråga som iofs inte hade i sammanhanget att göra, men den ställdes:

– Kan du inte svara på om du tycker att Adolf Hitler var en bra eller dålig politiker?

Mattias Karlstrand:

– Det var en karismatisk statsman i början av 1900-talet i Tyskland.

Här borde det, tycker jag, vara helt självklart att bara göra tummen ned. Visserligen har det sina förklaringar att att den mannen kom till makten, men med facit i hand var han en katastrof för alla folk i Europa – särskilt tyskar och judar, ryssar och polacker.

Redan från början hyllade och tillämpade hans rörelse politiskt våld. Direkt efter ”Machtübernahme” 1933 sattes kommunister och socialdemokrater i koncentrationsläger. Både mord och tortyr stod på den nazistiska repertoaren.

Hade Hitler hejdat sig efter ockupationen av Sudetlandet 1937 skulle ändå ha funnits en linje i hans agerande: alla tyskar samlade i ett rike. Men han fortsatte, och det blev krig, med 50 miljoner döda som resultat.

Inte ens efter Stalingrad och det stora pansarslaget vid Kursk 1943, när det stod klart ett tyskt nederlag var ofrånkomligt, tillät han någon kapitulation. Det tyska folket skulle krossas och tyska städer förvandlas till ruinhögar.

En av mina krönikor i Nationell Idag handlade för övrigt om motståndsgruppen Vita Rosen”.

Med detta inte sagt annat än att Adolf Hitler kan ha varit karismatisk. Framförallt hade han en mycket skicklig propagandaminister, Joseph Goebbels, vars ande lever än idag. Inte minst i Sverige. Hans propagandaprinciper har ju bildat skola för våra massmedia och pk-politiker: en lögn blir trodd om den är tillräckligt grov, slås upp stort och ständigt upprepas.

Se även denna film:

PS

Trodde du att TV4 försummade att fråga om ”Förintelsen”? Nejdå, den fick de också med. ”Tror du att Förintelsen har inträffat?”

För min del skulle jag där kanskeha svarat med en motfråga: ”Vad lägger du in i begreppet ‘Förintelsen’? Är siffran 6 miljoner helig?”

32 svar

 1. Det där med att beskriva honom som karismatisk kommer förmodligen bli ett citat som kommer förfölja honom i många år framöver, så det var ju direkt olämpligt, obetänksamt och dumt sagt. Det var ju kanske inte nödvändigtvis så han menade egentligen. Vi har numera en del nya nationella politiker, både SD och ND som inte är lika medie-vana som dom inom sjuklövern och därför kommer grodor förmodligen fortsätta att hoppa ur munnarna ett tag till.

 2. Påskupprop om alla utförsäkringarna. SD har nu ett gyllene tillfälle att få massor av goodwill och nya röster genom att ta tag i och stödja detta.
  ””Den som blir sjuk i Sverige i dag möts av nya regler och absurda tidsgränser. Handläggare utan medicinsk kunskap fattar beslut, oavsett läkarintyg och hälsotillstånd. Bedömningen sker gent­emot fiktiva jobb; även om man ligger på dödsbädden eller på operationsbordet så kan det tänkas finnas en teoretisk arbetsförmåga… Vi har fått ett rättsosäkert system i stället för en sjukförsäkring som gick med rejäl vinst” Läs här hela texten.
  Nu är det ju så att alla försäkringar bygger på att försäkringstagare betalar för den försäkring som de eventuellt vid senare tillfällen kan komma att behöva ta del av. Du betalar din hemförsäkring, bilförsäkring eller vad det nu är för någon försäkring och när olyckan är framme och bilen blir stulen, det blir inbrott i hemmet och du blir av med värdefulla ägodelar, så går din försäkring in och täcker förlusten.
  Du kan till exempel inte vända dig till ett försäkringsbolag och säga att du vill ha ut ersättning för din stulna bil om du inte har betalat någon bilförsäkring. Detta är alltigenom logiskt för hur skulle det se ut om försäkringsbolagen började betala ersättningar till alla som vill ha ersättningar för vad det än är trots att de inte har betalat några försäkringar.
  När det gäller det svenska socialförsäkringssystemet som de svenska medborgarna kollektivt och via skatten är med om att finansiera, så ser det inte ut som det gör hos de privata försäkringsbolagen utan svenska medborgares inbetalade försäkringar delas frikostigt ut av försäkringskassan/socialtjänsten till människor från hela världen vilka tar sig till Sverige och tilldelas uppehållstillstånd. Det är inget annat än stöld av skattemedel, stöld av andras pengar.”
  Långt inlägg, läs resten här, och framför allt sprid ut denna information.
  http://denosynligajournalisten.blogspot.com/2011/02/paskupprop-fran-natverket-resurs.html

 3. Angående frågorna som Sanna, Mattias ställdes inför. Dom visste i förväg att dom skulle bli intervjuade av Tv 4 Dom skulle tagit reda på vilka frågor som dom ska besvara. För det har man rätt till vilket brukar vara vanligt att politiker framförallt har som kotym att göra innan intervju. Sedan är det så lågt att som tv 4 gör att frångå ämnet och ställa en del helt orelevanta frågor som frångår ämnet. Att börja fråga om Adolf och förintelsen har ju inget med deras ämbete som nya nämdemän att göra, Då tar ju tv 4 inte intevjun på fullaste seriösitet utan det blir som inslag av någon tv 3 såpa som frångår verkligheten. Väldigt bra att sanna, Mattias har blivit nämdemän då ökar folkets förtroende för nationella. Som bekant så vill massmedian göra allt för och rasera förtroendet för ND och nationella så då försöker tv 4 att slå in dessa kilar.

  • Jag har ju egna erfarenheter av t ex SVT:s ”ABC-nytt” 1995, så jag vet hur de kan trixa för att nå det mål de från början satt upp med sitt TV-inslag.

   Så mina reflexioner här får hålla dörren öppen för att Sanna och Mattias kan sagt sådant som skulle ha givit ett annat intryck, men som därför klipptes bort.

 4. Såg också intervjun. Den saknade sammanhang och var bara utslängda, provocerande frågor. Både intervjuaren och den utfrågade hade kunnat göra mycket bättre ifrån sig, om de hade gått igenom frågorna innan.
  Joseph Goebbels propagandaprincip har ärvts av sossemoderaterna tyvärr.

 5. ”Hans propagandaprinciper har ju bildat skola för våra massmedia och pk-politiker: ”en lögn blir trodd om den är tillräckligt grov, slås upp stort och ständigt upprepas”.”

  Är det här verkligen ett citat från Goebbels?

  Jag vill minnas att Hitler i ”Min Kamp” tar upp tillvägagångssättet att använda en lögn så stor att den lurar massan, då denna inte tror att man kan dra till med en så stor lögn.

  Men i ”Min kamp” menade Hitler på att judarna använde sig av den metoden, och jag vill inte minnas att han själv förordade den.
  :

  • Bra påpekande: jag tog just bort citationstecknen.

   Det var inget ordagrant citat, bara en beskrivning av en bärande princip i Goebbels och Hitlers propaganda: ljug stort, upprepa i oändlighet.

   Den principen tillämpas nu av pk-iterna i Sverige: ”vi klarar oss ej utan invandring, utan invandring rasar välfärden”.

   (I själva verket var det – enligt SCB-statistik från 2009 – bara 47% av de utomeuropeiska invandrarna i arbetsför ålder i Sverige som försörjer sig genom eget arbete.)

   • Du har fel här Jan, nazisterna sa att judarna genom sin massmedia ljög stort och därför trodde folk på dem för att lögnerna var så oerhört fräcka. Ursprungligen kommer citatet ifrån Hitlers bok Mein Kampf och han skriver där att judarna ljuger utan att rodna medan tyskarna inte kan ljuga trovärdigt. Sedan har samma judiska massmedia som fanns på Hitlers tid lurat i folk att Hitler och Goebbels sa att det var de själva som ljög stort och att det var deras politiska favoritmetod – vilket naturligtvis är helt orealistiskt att någon politiker skulle hävdat oavsett ideologi.

    Om du ändå tycker att Hitlers bärande princip var att ljuga stort, kan du ge något exempel på detta?

 6. Att Nd skulle vara ett nazistiskt parti har jag undrat över länge nu, då jag frågat har jag fått svaret nej…Nu är jag absolut säker på att de är braka-nazister ända ut i fingertopparna.

  • Det där låter som en väl snabb och kategorisk slutsats.

   Inget parti ska undgå berättigad kritik, men envar som blivit angripen ska ges möjlighet att försvara sig. Jag tycker vi kan avvakta och ta del av om det kommer några förklaringar och förtydliganden från ND.

   SD kan f.ö. också ha en del att förtydliga kring sin hållning till den israeliska ockupationen av Västbanken. I riksdagen fick Jonas Sjöstedt där in en träff på Kenth Ekeroth.

   • vilken ockupation??? mig veterligen så nallade Israel västbanken av Jordanien, de har då inte gjort anspråk på att få det tebaka, Det finns heller inga palestinier, ett påhittat folslag

  • jesse fransson:

   – Vad lägger du in i tillmälet ”nazistisk” och ”nazister”?

   Sedan chockeras jag över hur du ignorerar den israeliska ockupationen och dristar till dig att kalla palestinier för ett ”påhittat” folkslag!

   Uppenbart finns ett Icke-judiskt folk i det området, då vi har en viss grupp av ett folk som körs bort ifrån sina hem och Israel ser en nöd i att knuffa bort detta ”påhittade” folk.

   Israel ser också en väldig nöd i att ha en enorm vapen-arsenal att skramla med om detta ”påhittade” folk vägrar flytta på sig.

   Jag vill kalla denna ”bosättningspolitik” för vad det är, etnisk rensning. Här finns ett folk som identifierar sig som palestinier och ser sig vara en samlad grupp och då finner jag rätt i att kalla dem en etnisk grupp. En folkgrupp!

   Jag skulle kunna göra historiska paralleller till tyskt 30-tal, då parallellerna med Israel 2011 är slående. Men enligt EU-lag faller denna parallell med Israel inom ramen av ”anti-semitism”, så jag låter bli.

   • men om nu Israelerna är så barbariska med en fruktansvärd vapenarsenal, varför har de då inte kört ut alla ”palestinier” ur landet??? Hitler skulle ha gjort det, hamas skulle garanterat göra det om de hade vapen.. I övrigt var landet obebott 1948 förutom ett fåtal beduiner som skrattade arslet av sej då Judarna skulle få det att blomstra, Problemet är inte vad dun tror, bekymmret är att islamisterna vill ha allt, de kan inte tåla en demokratisk granne och då hittar man på ett flyktingproblem som kallas palestinier

  • Palestinierna är ett folk!

   Att du försöker degradera dem till ett ”låtsasfolk” vittnar just om vilken människosyn du har.

   Den etniska rensning Israel har hållit på med i över 60(!) år är kanske det mest öppna men minsta ifrågasatta brott mot mänskliga rättigheterna genom tiderna.

   Försök inte legitimera Israels brott med att påstå Israel är en demokrati! Vilken demokrati tillåter brott mot mänskliga rättigheter!?

   Och ha anständigheten att inte avhumanisera ett helt folk Israel satt på flykt! Israel har en REJÄL vapen-arsenal och tro mig, de tvekar inte använda den..

   Titta bara på kartan!

   Vilka har fått flytta på sig? Vilka vill åt ett annat folks land!?

   Försöker du förmå folk att tro Israel, bland världens största kärnvapenstater, är underdogen i Mellan-Östern är du antigen en idiot eller så är världsbilden din HELT förvriden..

 7. Fann just dessa Goebbels-citat på webben:
  ”…det är inte propagandans uppgift att vara intelligent, dess uppgift är att leda till framgång. Därför kan man inte säga att er propaganda är oslipad, för elak. Detta är inte kriterier som den kan beskrivas med. Den bör inte vara anständig eller varsam, mjuk eller ödmjuk. …Strunt i huruvida propagandan alls är välartad. Det som spelar någon roll är att den uppnår sitt syfte.”

  ”Den mest briljanta propagandateknik blir utan framgång såvida inte en grundläggande princip hela tiden hålls i minnet – den måste begränsa sig till några få punkter och upprepa dessa gång på gång”.

  Det senare finns – tillsammans med många fler Goebbels-citat – här:
  http://thinkexist.com/quotes/joseph_goebbels

 8. Håller med om att Sanna och Mattias nog var alldeles för orutinerade för att utsättas för journalisternas försåtliga fällor och frågeställningar. Det var min första reaktion när jag såg intervjun.
  Oroande var att de inte var bättre förberedda och därför inte kunde ta tillfället i akt att ge svar på tal genom att presentera fakta mot medias/TV4:as osakliga, ovidkommande svenskfientliga inställning. Det var uppenbart att TV4 gjorde allt för att lura in dem i en intervjufälla och oerfarna som de var fanns det bara möjligheten för dem att säga ”ingen kommentar”, ”frågan hör inte hit” eller ”det vill jag inte svara på”.
  Synd! Det gjorde att tittaren kunde få intrycket av att ND-företrädarna hade något att dölja. Inte bra!

 9. Angående den dumma frågan om ” förintelsen”
  Jag hade svarat – menar du den i Turkiet 1915 där man förintade 1,5 miljoner människor eller när Stalin tog död på 10 miljoner i Ukraina ????
  Judarna har tagit patent på förintelsen – men talar tyst om den långsamma förintelsen av Palestina.

 10. Här en nyttig påminnelse om vad total ryggradslöshet leder till i förlängningen.

 11. Wikipedia:
  ”Karisma är ett försvenskat grekiskt ord, … numera används ordet oftast i betydelsen ”personlig utstrålning” (charm). En person som är karismatisk har lätt att få med sig människor, han eller hon får god kontakt med sina åhörare och är övertygande. Karisma som ett sätt att utöva makt har studerats kanske mest utförligt av den tyske sociologen, Max Weber.”

 12. Som ND:are är jag besviken på Sanna och Mattias, skall det vara så förbannat svårt att i intervjuer förklara att man bekänner sig till demokratin och tar avstånd från Hitler och hans folkmordspolitik?? Detta visar att man måste ha ett kritiskt stöd till ND, ett med reservation. Men det är fortfarande bättre än SD och det enda som bär på en potential för framtiden.

 13. Till Jesse Fransson:

  Kanske, kanske är det möjligt för dig att tycka lika illa om mina åsikter i Palestinafrågan som jag tycker om dina.

  Säkert är att lika litet som jag i sakfrågan kan övertyga dig, lika litet kommer du att kunna övertyga mig. Här tycker vi olika och det får vi leva med.

  Som jag ser det har också araber ett människovärde. Även om jag vill slippa dem i Sverige.

  Min poäng är dock en annan:

  Det finns nu ett invandringskritiskt parti i riksdagen, Sverigedemokraterna. Jag tillhör dem som stött det partiet. Det vill jag kunna göra även i fortsättningen. Men då måste SD plocka bort denna fråga från sin dagordning.

  SD-ledningen måste göra de möjligt att samlas bakom partiet oavsett uppfattning i Palestinakonflikten.

 14. […] inlägg SplittringskulturBlåsväderSchizofren statsmaktOlika mackorId-problemHuvudsak och bisakTumme nedOm migSvensk kampsångMosaik-favorit i […]

 15. Visst har Milld rätt i kritiken när det gäller hur de båda unga och oslipade ND:arna uttryckte sig. Ifall man hör till ett nationaldemokratiskt parti finns det bara ett svar när man får en fråga om Hitler/Förintelsen/Hitlertyskland/motsvarande:

  ”Vad har Hitler/Förintelsen/motsvarande med vår politik att göra?”

  Med den motfrågan kan journalisten enbart göra bort sig.

  Med detta sagt kan jag förstå hur det blev fel. Ingen av de båda nationaldemokraterna ville vika sig, låta journalisten sätta spelreglerna och luras in i något schablonmässigt, onyanserat, rituellt fördömande av Hitler eller nationalsocialism. Men fel blev det tyvärr.

  Jag vet att människorna inom partiet jobbar väldigt hårt för kampen och att det är svårt att finna tid till allt, men lite mer mediaträning för offentliga representanter vore nog väl investerad tid.

  Vad Milld beträffar är han helt säkert en bra gubbe med hjärtat på det rätta stället, men i vissa sammanhang framstår han som sorgligt okunnig. I slutet av blogginlägget ”Tumme ned” upprepar han exempelvis den gamla ankan att Hitler eller Goebbels skulle ha arbetat efter principen ”en lögn blir trodd om den är tillräckligt grov, slås upp stort och ständigt upprepas”.

  Jag tror att de flesta nationella (även sådana som annars besitter mycket mindre bildning än Milld) vid det här laget är medvetna om sakernas verkliga förhållande, nämligen att Hitler inte alls förespråkade denna princip utan tvärtom utmålade den som en typiskt judisk princip.

  Det relevanta stycket ur Min Kamp lyder:

  Det fordrades emellertid judendomens och dess marxistiska kamporganisationers hela bottenlösa lögnaktighet för att påbörda just den man skulden för sammanbrottet, vilken var den ende, som med övermänsklig vilje- och handlingskraft sökte förebygga den av honom förutsedda katastrofen och bespara nationen en period av djupaste förnedring och vanära. Genom att stämpla Ludendorff som den skyldige till att Tyskland förlorade världskriget, vred man den moraliska rättens vapen ur handen på den ende farlige åklagare, som kunde uppträda mot fosterlandsförrädarna. Man utgick härvid från den mycket riktiga grundsatsen, att ju större en lögn är, desto lättare har den att bli trodd, då ett folks stora massa i djupet av sitt hjärta lättare blir fördärvad än medvetet och avsiktligt dålig, och således på grund av sin primitiva enfald lättare faller offer för en stor lögn än för en liten, då de säkerligen själva ofta ljuga i smått men likväl skulle dra sig för stora lögner. Det skulle aldrig falla dem in att vara till den grad osannfärdiga, därför tro de heller inte på möjligheten av att någon annan kan förvränga fakta på ett så oerhört fräckt och infamt sätt. Ja, till och med om man upplyser dem därom, skola de länge tvivla och vara villrådiga och i alla fall tro, att åtminstone någon sak ändå är sann. Därför stannar alltid något kvar även av den fräckaste lögn – ett faktum, som alla stora lögnkonstnärer och lögnföreningar endast alltför väl känna till och på det nedrigaste sätt utnyttja.

  De, som bäst känt till de olika möjligheterna att använda osanning och förtal, ha i alla tider varit judarna.

  Tydligen har Milld lyckats missa detta stycke.

  Vad Goebbels beträffar sade han följande (från engelska Wikiquotes):

  ”Engelsmännen följer principen att när man ljuger ska man ljuga stort, och hålla fast vid det. De upprätthåller sina lögner även då de löper risk att skämma ut sig.” (”Aus Churchills Lügenfabrik”, 12 januari 1941)

  Hitler och framförallt Goebbels var mästerliga propagandister. De anpassade sina ord efter vem de talade till, de kände till upprepningens makt, och precis som vilken politiker som helst som vill nå framgångar istället för att utkämpa en ädel men hopplös strid, berättade de givetvis valda delar av sanningen när de ville övertyga någon. Det är emellertid ett historiskt faktum att ”den stora lögnens princip” INTE hörde till deras propagandaarsenal, och när Milld påstår att den var det upprepar han bara dammig lögnpropaganda som, intressant nog, bygger på just den stora lögnens princip.

  Nu tycker jag inte att Jan Milld behöver intressera sig för revisionistisk historieskrivning för att kunna kämpa för Sverige, men att ljuga är inget som vi nationella ska syssla med – och det är just vad Milld gör: upprepar etablissemangets lögner om Hitler och Goebbels. Han har all rätt i världen att ogilla Hitler av andra skäl, men han ska inte sprida vidare rena falsarier. Förhoppningsvis vill han inte det heller.

  • Naturligtvis vill jag inte föra vidare uppgifter som inte stämmer. Här hamnade jag på djupt vatten genom att hålla mig till en i våra stora media ”etablerad sanning”.

   I de citat jag fann på nätet och anförde ovan säger Goebbels visserligen att propagandan kan vara ”oslipad” och bygga på upprepningar, men inte för den skull att den ska vara lögnaktig.

   Jag tar till mig av din kritik, Dan, här trampade jag snett. Ska man påstå något, då ska det finnas täckning för det påståendet.

   Inte heller kan jag nu anföra något konkret exempel på en stor lögn från Hitlers sida.

   Däremot kan citat från den svenska centerledaren här anföras. ”Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån.” Hon talar även om den invandring som nu är aktuell: ”nybyggare”.

   I verkligheten är det mindre än 50% av utomeuropeer i Sverige som försörjer sig genom eget arbete.

   Den propagandaprincip som jag alltför slarvigt tillskrev Adolf Hitler tillämpas alltså idag av Maud Olofsson: en lögn ska vara grov och ständigt upprepas.

 16. […] uppmärksammades nyligen, genom nationell.nu, på att Jan Milld reagerat mot nationaldemokraterna Sanna Hills Och Mattias Karlstrands uttalanden i TV4 häromveckan. […]

 17. […] Jan Milld är betänksam Jan Milld gör Tumme ned […]

 18. […] lästa inlägg Afrikanska interventionerLedareTsunami-varning!Om migTumme nedJapan blöder…FilmerDanmarks invandringSvensk polisJulia […]

 19. nte ens efter Stalingrad och det stora pansarslaget vid Kursk 1943, när det stod klart ett tyskt nederlag var ofrånkomligt, tillät han någon kapitulation. Det tyska folket skulle krossas och tyska städer förvandlas till ruinhögar.
  ——————————————
  Lite synd, att du gråter över angriparnas umbäranden, men bara kallt konstaterar, att det har dött över 30 mln. Polacker och Ryssar…
  Speciellt då Polacker, som stred för sitt liv bara, inte Lebensraum…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: