• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Beslutsfattare

När min argumentering i en fråga bemöts med tillmälen istället för argument, då känner jag mig vara på fast mark. Hade mina meningsmotståndare haft argument, skulle de rimligen i första hand ha anfört sådana. När de inte gör detta, tyder detta på att de har tunt med argument. 

Intressant är, tycker jag, hur begreppet ”hat” används i såväl rovdjursdebatten som invandringsdebatten. Den som vill att människor ska skyddas från vargar är således ”varghatare” och den som vill att människor ska skyddas från våldsbenägna fjärrinvandrade kan räknas till ”hatgrupper” vilka behöver särskilt övervakas och utestängas från det offentliga samtalet.

Låt mig bara konstatera, att det inte är vargar som fattat besluten om den förda rovdjurspolitiken. 

Det vore obegåvat att lägga vargar till last att de följer sina instinkter. Som alla varelser måste de skaffa mat för att själva överleva och för att kunna föda sina valpar. Som rovdjur lever vargen på bytesdjur. Iofs kan man finna det onödigt att – som ofta sker – vargen skadar så många fler får än den kan äta upp, men så är läget.

För övrigt kan konstateras att vargar är intelligenta och anpassningsbara djur. De vet när de är i fara och ska hålla sig undan, vet när de kan göra framstötar. Svåra att jaga. Svåra att freda sig mot, när de känner sig ha ett övertag.

NÅGOT MOTSVARANDE  kan konstateras beträffande de nu många bidragsinvandrade från fjärran länder och kulturer.

Det är inte de som fattat besluten om den förda invandringspolitiken. De tar bara för sig av de bord som dukats upp:

• Rykten finns spridda i MENA-världen om den svenska välfärden och flatheten.

• Instruktioner finns färdiga över vad de säga till svenska myndigheter.

• Svenska advokater finns i överflöd, som på den svenska skattebetalarens bekostnad ordnar PUT-skäl och därmed bidragsförsörjning åt människor som bara söker ett bättre liv.

• Där Migrationsverket säger nej till PUT, säger den överordnade och lekmannastyrda Migrationsdomstolen ofta ja – och det på mycket skruvade grunder.

PS

Läs om: Vargar och dvärgbandmask

4 svar

  1. Det är ju tyvärr alldeles sant det du skriver..

    20st så kallade ”flyktingbarn” har nu än en gång begått gruppvåldtäkt och misshandlat svenska 11-åringar inne på ett badhus. Mediala Sverige håller käft. ”Barnen” vet att att de kommer få vara kvar, Sverige fortsätter med samma politik och helvetet fortsätter.

  2. ”vargen skadar så många fler får än den kan äta upp, men så är läget.”

    Det är sant, i andra länder så har man lärt sig att skydda fåren på ett annat sätt än i Sverige. Fordom så hade man hundar att skydda fåren med, det fungerade också bra. Sant är också att en stor del av fårattackerna som vargens belastats för har skett av lösspringande hundar.

    Sant är också t.ex. att vargar dödar hundar som de ser som inkränktare i sitt revir. Naturvårdsverket gjorde en undersökning och under en tidsperiod så blev ungefär 15 hundar dödade av vargar. Under samma period blev ungefär 15 hundar vådaskjutna av sina jaktivriga hussar, och ungefär 250 hundar mötte sin skapare i kontakt med bilar. Det är ungeför så det förhåller sig.

  3. Vargar bandmask??? Rävar, tamhundar, mårdhundar då??? varför detta varghat egentligen herr mild??? Jag bjuder dej när helst du vill att besöka mig i norrlands djupa skogar för att bekanta dig med alla de som faktiskt INTE hatar varg…Men som med invandrardebatten så gör sig inte vargälskarna sin röst hörd pga aggresiviteten hos många jägare och andra gaphalsar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: