• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

”Extrema” jägare

 

Som jag redovisade i januari hade en av de kring rovdjurspolitiken aktiva jägarna i Dalarna – Inge Brorson – av en journalist på SR Dalarna förmåtts offentligt ta avstånd från mig.  Jag var ”högerextremist”.

Nu visar det sig att Brorson själv blir klassad som ”extremist”.

Så här gick det till:

• På 1960-talet var vargen utrotad i Skandinavien.

• 1976 presenterade SNF sitt ”Projekt varg”, där man pläderade för inplantering av varg i Sverige.

• Samma år upptäcktes varg i Trysil i Norge.

• 1983 upptäcktes varg även på den svenska sidan gränsen, i  Värmland.

• Antalet vargar har sedan ökat.

• År 2001 tog riksdagen beslut om en målsättning på minst 200 vargar i Sverige.

• I den debatt för vilken media lämnat utrymme har sedan krav rests på betydligt fler vargar.

Inge Brorson och FNR – ”Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik” pläderar för en nollvision – dvs vi ska överhuvudtaget inte har någon varg i Sverige.

Den debatt som förekommer i massmedia förs dock mellan å ena sidan de som vill ha betydligt fler än 200 vargar och minister Andreas Carlgren, som vill hålla igen och stanna på i stort sett nuvarande nivå.

Vad båda parter är överens om är att den part som inte släpps fram i debatten – motståndarna till förekomsten av varg i vilt tillstånd – inte är att ta på allvar. De är ju ”extrema”.

Mönstret känns bekant.

Läs/se/hör mer om ”Projekt varg” och  Vargens återkomst.

4 svar

 1. SVENSKAR ELLER INTE I VILT TILLSTÅND?

  Är det inte ganska uppenbart, att Sveriges statsminister och med honom hela Sjupartiet och samtliga svenska medieredaktioner drivs av en innerlig motvilja mot det egna landets ursprungsbefolkning? Allt Reinfeldt yttrar tyder på, att hans främsta mål inte är annat än att under förevändning av ”mångkultur” byta ut denna föraktliga befolkning mot vilka andra folk som helst.

  • ”Att det finns en grupp som skulle kunna definieras som svenskar – – – visar sig väldigt ofta vara svårt att försvara.” (Sveriges statsminister i riksdagen 10/12 2010.)

  • ”Det sprids en sorts föreställning att det mångkulturella samhället inte fungerar. Och det ropas på stramare regler och kulturell likriktning. Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle.” (Sv.D. 29/11 2007.)

  • ”Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist [loppcirkusdirektör] och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt. Blandat.” (Statsminister Reinfeldt inför M-stämman i Västerås 27-30/8 2009.)

  • ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.´ Det var statsminister Fredrik Reinfeldts lakoniska slutsats efter ett besök i invandrartäta Ronna i Södertälje på onsdagen. Det första utländska besöket som statsminister gick till Finland. Det första inhemska gick till assyrier-syrianerna i Södertälje.” (Nyhetsartikel i DN 15/11 2006.)

  • ”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande på ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant [t.ex. terroristattentat] händer.” (Statsminister Fredrik Reinfeldt om Sd enl. Helsingborgs Dagblad 2010-09-14.)

  • ”Nyheter i korthet: Polisen betraktar bombdådet i Stockholm som ett terrordåd. Statsminister Fredrik Reinfeldt är OROLIG FÖR ÖKAD FRÄMLINGSFIENTLIGHET och vädjar om tålamod.” (Avanza Banks hemsida 2010-12-13.)

  • ”De säger att tänk om det kommer polacker hit… men vakna, de är ju redan här.” (Fredrik Reinfeldt 15/2 2004.)

  • ”Det finns vi – det är då dom som är födda här i Sverige, och dom – det är dom som är utanför. För mig är det inte så världen ser ut, utan för mig utgörs Sverige och svenskarna av dom som här bor, och det är dom som är födda här och dom som har kommit hit senare i livet, och jag aktar mig för att göra den typen av gränsdragningar.

  Sverige är redan multietniskt, mångkulturellt. Här finns alla världsreligioner företrädda. Det skapar i grunden tycker jag ett spännande samhälle, ett samhälle där vi lär oss tolerans inför olikheter, vilket jag tror är grunden för att förstå essensen vad som är mänskliga fri- och rättigheter.” (Fredrik Reinfeldt i frågestund i riksdagen 14/2 2011.)

  • Men bor i detta spännande mångkulturella samhälle gör han dock inte, den ynklige landsförrädaren. Fast egentligen kanske han inte är landsförrädare då han inte är svensk. Därför är det kanske inte så konstigt om han har den där inställningen till oss. En sak är säker, han borde bo i ett annat land än Sverige, ett land, ett mörkare land där hans skulle känna sig mera hemma än här i Sverige.

 2. Jag har dock aldrig hört en ledare för ett land uttrycka sig så fullständigt idiotiskt. Efter 2014 lär han inte sitta kvar har jag en känning av….undrar vem som tar över!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: