• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Egyptiskt tankeexperiment

Antag att allt går bra i Egypten. Antag att allt går över all förväntan. Så att man lyckas bygga upp inte bara en fungerande demokrati utan även ett ekonomiskt välstånd.

Här hemma är snödjupet nu åtminstone en meter där jag bor. Jag skulle i det läget – ett rikt Egypten – inte vara främmande för att vilja bosätta mig där, åtminstone under vinterhalvåret. Kanske skulle det finns också andra svenskar som då ville flytta för gott till det varmare klimatet i Egypten. Antag att en halv miljon svenskar gjorde det.

• Skulle dessa svenskar då kunna påräkna försörjning från den egyptiska staten i form av introduktionsersättningar och äldreförsörjningsstöd?

• Skulle man fixa bostäder åt svenskarna, i de delar av Egypten där de föredrog att bo?

• Skulle svenskarna garanteras hälsovård, skulle skolgång ordnas åt deras barn?

• Skulle en armada av mångfaldscoachar, tolkar mm anställas för att serva svenskarna?

• Skulle gratis undervisning i arabiska erbjudas, med en ekonomisk bonus som belöning för slutförda kurser? 

• Skulle de svenskar som ville ta ett arbete få förtur på den egyptiska arbetsförmedlingen?

• Skulle egyptiska arbetsgivare få särskilda subventioner för att anställa svenskar? 

• Skulle en särlagstiftning införas, som bedömde brott mot svenska strängare än brott mot egyptier?

• Skulle svenskar kunna utverka skadestånd om de av någon egyptier blivit kallade för ”svennar”? 

• Skulle egyptierna tvingas sluta vifta med den egyptiska flaggan på offentlig plats som de gjort under de senaste veckorna, av hänsyn till att enskilda svenskar kanske kan ta illa upp?


Vart vill jag komma?

Min poäng är denna: i Egypten har en nationalism och nationell stolthet formligen exploderat inför TV-kamerorna, med västerländska journalisters gillande.

Varför mäts inte med samma mått?

Varför får inte vi svenskar på motsvarande sätt göra anspråk på vårt land?

Varför är nationell stolthet något farligt när det gäller svenskar men lovvärt när det gäller egyptier?

För övrigt kan jag bara instämma i Gotiska klubbens konstaterande: ”Vi här – ni där!”

18 svar

 1. Jag är inte stolt över Sverige. Jag skäms över det här landet och dess politiker. Det har jag gjort i trettio år. Först då folket rätar upp sina gummiryggar och ser till att göra något åt situationen i landet kan jag börja känna stolthet för landet igen. Som det är nu är det bara patetiskt allting.

  • Jag håller med dig Mats! Dagens svenskar inte bara skäms jag över, jag föraktar dem.. Alltför många hatar jag till och med. Min patriotism är av ett annat slag, nostalgisk och tillbakablickande. Det är de gamla svenskarna, fäderna, jag håller högt. Den gamla svenskmannakraften. Det är deras värv, och deras verk, jag inte vill se bli prisgivet.

   Eller så skulle man kanske kunna apostrofera gamle Axel Danielsson:

   ””Svenskarna är förvisso ett av de sämsta, trögaste och småaktigaste folk i Europa. Men jag älskar det ändå, ty det är MITT folk..”

 2. Jan, Mats, Sidabot. Ni har alla slagit huvudet på spiken.

 3. http://www.iraniumthemovie.com.

  Streamas gratis. Angelägen.

 4. Ja de gamla, min far som jobbat och slitit hela livet och lärt mig att älska och hjälpa anda samt att kämpa. Han som aldrig lagt hand på någon i hela sitt liv utom en gång då han slogs på liv och död med en finne som hade yxa och försökte döda honom (finnen började, han var full och hade stulit en båt och höll på att slita sönder deras laxryssjor för att komma åt deras fisk då de kom på honom).
  Min far som lärt mig att en riktig man slår inte en kvinna eller ett barn. Han som lärt en att man ska ha respekt för djur, inte plåga djur utan vara snäll mot dom. Han får nu se vad som händer i landet och även i vårt samhälle. Jag måste berätta det för honom för jag är rädd att det händer honom något annars. Det stryker zigenarkvinnor runt där han bor med blombuketter de vill sälja… En gång då jag var där så öppnade jag dörren med två av mina hundar och hon log hånfullt åt mig då jag sa åt henne på Engelska att gå och inte komma tillbaka igen. Jag har sagt åt honom att ringa mig direkt som såna är utanför dörren. Jag är där på en minut då och vi får hoppas att han lyder mitt råd, han är trots allt åttiofyra år gammal. Vi får också hoppas att det inte hinner hända honom något innan jag är där, för det är jag som får betala för det då i form av förlorad frihet. Vi vet hur sådana rättegångar brukar sluta tyvärr i landet upp och ner.

  Jag tänker också på min farfar som var med och startade upp en avdelning av fackföreningsrörelsen här i samhället där jag kommer ifrån med fara för sitt eget liv. Han måste rotera med sån hastighet i sin grav nu att om man kopplade en generator till det så skulle man säkerligen ha belysning till hela samhället. Gamla hederliga arbetare och sossar, sosse som jag också var då jag var ung till jag redan i slutet på sjuttiotalet såg vart det var på väg. Dock fick jag inte hela bilden klar för mig förrän för typ fem år sedan via bloggar som PI, detta för att jag inte varit politiskt intresserad och liksom andra blivit förd bakom ljuset av media och våra politiker. Men NU finns det inga ursäkter annat än feghet.

  • Jag blev själv inte politiskt intresserad förrän så sent som 2007, så man kan väl säga att det blev ett sent uppvaknande. Har själv varit såsse men bara röstat av tradition precis som mina föräldrar och morföräldrar. Egentligen är jag idag tacksam att dom hann avlida i tid och slippa se dagens förfall. Förmodligen besparades dom därmed mycket lidande genom att slippa ligga nerskitna dag ut och dag in. Råkade också ut för ziggisar härom dagen som gick och försökte sälja blomsterkvastar. Nu vet jag ju inte om blommorna är stulna på kyrkogården eller någon annanstans. Syftet är väl inte så mycket att kränga blommor som att lyckas snacka sig in i bostaden. Hur dom kom in trapphuset vet jag inte då vi har portkod. Hoppas att din gamle far inte blir senildement så att omdömet riskerar fallera. Även om dom inte lyckas lura sig in så är ju risken stor att om dom inser att han är ensam helt sonika bara sliter upp dörren och tränger sig in i bostaden. Att dom inte skäms för att nyttja brutalt våld mot gamla har vi ju sett exempel på tidigare i historien.

 5. ”Dagens svenskar” är som en vilsen fårskock.

  ”De Fyras Gäng” från M – C – Fp – Kd, stödda av den falska, opatriotiska Stasi-indoktrinerade journalistkåren bär ansvaret.

 6. Låt inte S komma undan!
  Till skillnad från M stödde S det senaste, om skolgång åt invandrare som illegalt uppehåller sig i Sverige (”papperslösa”, du vet)

 7. Ja RS. Det är klart att det är en förevändning för att komma in i lägenheten och att män väntar i kulisserna även om buketten kostar en tusenlapp (läste det i VK). Jag vet om det naturligtvis och har varnat honom. Självklart löper han stor risk som alla andra att bli dement.

  Trots att han är så gammal så skulle han inte ge sig utan en fight, det är det som är det värsta.. Han förstår inte att han inte har en chans mot så fega kräk då han är så gammal. Hjärtat säger en sak men kroppen säger en annan. Han säger ”jag klipper till dom om dom försöker något”. Nej det går inte säger jag, ta åtminstone kniven då och hugg ner dom… Men det gör han inte. Det är han för stolt för att göra. En riktig man slåss inte med kniv säger han. Drar någon kniv mot mig drar jag mig inte för att dra kniv själv. Jag tänker på mig själv i första hand.

  Hoppas jag hinner dit som sagt, jag bor nära honom och är jag hemma så är jag där på 1-2 minuter. Då får vi hoppas att de inte hunnit göra honom något, för min skull, hur det kommer att sluta för dem tror jag ni kan räkna ut. Jag har tyvärr inte ärvt min fars lugn utan har slagits mycket i mitt liv och kan slåss. Jag har dock aldrig börjat och aldrig slagits utan anledning.

  Min fars moral och värderingar har jag tagit till mig. Jag håller mig i bra form trots att jag är fyrtionio år gammal. Jag har börjat träna ordentligt nu igen. Jag tränar styrketräning regelbundet och har gjort det nästan hela mitt liv, jag har tränat både boxning, thaiboxning, och krav maga (israeliskt självförsvar). I någa år bara men det räcker. Att slåss på gatan kan jag, det är något helt annat än att slåss i en ring. Att slåss en och en eller bara två-tre stycken mot en förbannad och nykter svensk är något helt annat än att tio stycken i flock ge sig på en ensam full stackare som inte ens nykter kan slåss.

  När det handlar om sådana slåss jag fult, riktigt fult.. Drar de kniv kan det vara det sista de gör. Jag känner ett otroligt hat mot de som ger sig på kvinnor, barn och gamla. När jag sitter och skriver detta får jag adrenalin bara av att tänka på det.

  Hemma har jag hundar, det är ett intresse jag har men även som skydd för min fästmö. Jag skulle inte drömma om att låta henne gå ut själv sent på kvällen med en liten chihuhaha. Nej vi har Amstaff och Boerboel, en av de bästa vakthundsraser som finns i världen. De är avlade i tusentals år för vakt och skydd. De slåss med rovdjur och backar inte för lejon. Hanarna kan väga upp till 80-90 kg. Vi ska ha kennel på båda raserna och de som är dumma nog att tränga sig in där det finns Boerboels av den kaliber vi har… Ja de får ångra sig.

  Jag har förresten haft ”asfaltstattare” här och ”guld” försäljare. Men jag har inte sett dem sedan de sett mina Amstaff stå och slita i kopplen på tomten och visa tänderna. Hundarna läser av vad jag känner för de som kommer ner på tomten på en microsekund. Det var innan vi skaffade Boerboel. Kommer de då vi kommer med en eller två vuxna såna eller har dem på tomten så lär de inte komma närmare än fem mil.

  PS: En dörr i ett hyreshus öppnar du lätt med en vanlig skruvmejsel.

  • Så all sådan skit med portkoder och säkerhetskedjor innanför dörren enbart är falsk säkerhet? Till skillnad från dig har jag ingen erfarenhet av vare sig slagsmål eller kampsport så jag antar att jag kommer bli ett lätt mål. Har inte ens hund eftersom jag är mer än kattperson. Vapen får vi naturligtvis inte äga, det har farbror staten bestämt åt oss. Läste någonstans för inte så längesedan att man kunde lägga paintball-kulor i frysen men vet inte om det funkar i verkligheten eller bara är nys. Annars hade ju det varit utmärkt eftersom man slipper kontroll och licens och sån skit. F ö så öppnade jag aldrig ens dörren. Kollade bara i tittögat och det räckte.

   • Portkoden hjälper föga om det bara är att ta en skruvmejsel och peta upp låskolven. Så ser det ofta ut på hyreshus. Säkerhetskedjor och tittöga på din lägenhetsdörr är ingen dum ide. Kedjorna måste ju klippas av och det tar en viss tid, sjutillhållarlås och bakkantssäkring är bra också. Katter är trevliga djur men ingen vakt och skydd. Det du kan göra är att köpa ett portabelt larm som du sätter i dörren och som väcker dig om någon tar sig in då du sover så du hinner upp på fötterna och kan försvara dig. Ett järnrör vid sängen i lämplig läng, ett svärd, spjut eller yxa är inte heller dumt att ha för ”home defence”. Frysta paintballkulor vet jag inget om. Vapen har många i Sverige. Det finns många med jägarexamen och många jägare. Det finns ca en miljon jaktvapen har jag för mig att jag läst….. Jag väntar bara på att de ska bryta sig in hos en jägare som sitter och gör rent sitt hagelgevär;) Eller varför inte till en pistolskytt som håller på med dito med sitt tävlingsapen.

    PS: Bra att du inte öppnade, det finns ingen anledning att göra det.

 8. SD 8.5% i United Minds senaste undersökning. Det finns lite hopp i alla fall. Kanske gummiryggarna kan förmå sig att rösta rätt ändå för de får ju göra det anonymt. Det krävs inte speciellt mycket dådkraft för att göra det;)

  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article8562626.ab

 9. Din poäng var det bästa och sannaste jag läst på nätet det senaste året ! Fortsätt så här, vi behöver höra mycket mera ! jag kommer att citera dig på Twitter.

 10. Om vi svenskar erbjöds moderna bostäder och pengar, fri sjukvård mm. så skulle nog många flytta till Egypten. För att inte tala om Kanarieöarna om samma villkor erbjöds där?

 11. […] inser att Badland Hyena slår huvudet på spiken att Sverige blivit mindre demokratiskt, samt att Jan Mild har en poäng. Vi tror dessutom att Svenskbladet kan ha rätt om gömstället för Mubarak. Vi vill också veta […]

 12. Tack Jan!

 13. De svälter där nere pga. religionenrnas och politiksernas propagernade för storfamiljer och tillväxt.

  Matematiken bakom exponentiell tillväxt börjar göra sig påminnd även i verkligheten.

  Religionerna måste fasas ut ur samhället och även detta propageranade för tillväxt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: