• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Svårt tal

I gårdagens text tillät jag mig att lufta viss kritik av SD, när man alltför lätt gör en pudel och utesluter medlemmar på lösa grunder för att behaga media. 

Samtidigt tycker jag att både Jimmie Åkesson och andra SD-företrädare på riksnivå förtjänar ett erkännande för goda insatser i debatten, både i riksdagen och i TV-framträdanden.  Jimmie har fokuserat på sakfrågorna och inte låtit sig provoceras av stolligheter från pk-iterna.

Richard Jomshof gjorde suveräna inlägg från riksdagens talarstol om skolpolitiken. Motsvarande gäller andra riksdagsledamöter för SD, många har hittills skött sig påfallande bra.

Speciell blev BBC-intervjun med Jimmie Åkesson i ”Hard Talk” den 25/1 2011, då där dels fanns ett språkproblem, dels en intervjuare som var både okunnig och aggressiv, Sarah Montague.

Expressen och andra media har framställt det som att Åkesson blev ”pressad”, och det stämmer kanske i en bemärkelse, när han ombads att under sittande intervju gräva fram siffror kring brottslighet.

Mina reflexioner i detta sammanhang gäller dels intervjuaren (SM), dels vad Åkesson (JÅ) sade – eller inte sade. Några sekvenser, med kommentarer (JM):

SM:  – Det verkar, herr Åkesson, som att ditt problem och ditt partis problem, inte är invandring i allmänhet, utan  muslimsk invandring. Det är vad ni främst har invändningar mot. Stämmer det?

JM: – Problemet är verkligt, och skulle inte försvinna om SD försvann.

JÅ: – Det har kommit många invandrare i Sverige under de senaste decennierna, och de flesta av dem har inte haft en chans att bli en del av det svenska samhället. Naturligtvis har många av dem varit muslimer.  

SM: – Så det är muslimska invandrare ni vill stoppa?

JÅ: – Vi vill minska mängden invandrare i allmänhet, men många av de invandrare som kommit till Sverige de senaste decennierna har varit muslimer.

JM: – Varför ducka för det uppenbara faktum att det är stor skillnad på invandring och invandring? Erfarenhetsmässigt är det invandringen från MENA-länderna och Afrika som genererar problem, i form av våldsbrottslighet och bidragsutgifter, smittspridning och trafikolyckor. 

– – –

SM: – När ni säger att brottsligheten har ökat pga invandringen, vad gör baserar ni det på?  

JÅ: – Invandrarna i allmänhet är en aning mer kriminella än svenskar, födda i Sverige.

JM: – Detta påstående stämmer rent formellt, men blir ändå missvisande, eftersom det råder stora skillnader mellan olika grupper av invandrare. Invandrare från andra västländer är inte överrepresenterade i våldsbrottslighet, invandrare från Östasien är närmast underrepresenterade. Det är skillnad på invandrare och invandrare!

SM: – BRÅ har sagt att ni förvrängt bilden med er användning av statistik.

JM: – Personer på  BRÅ har ju själva en politisk agenda, de är inte opartiska experter med ett intresse av att mönster kring våldsbrottsligheten i Sverige ska tydliggöras.

JÅ: – Jo, de säger exakt samma sak, så …  

SM: – De gör det inte. Vi har talat med dem, och de säger att ni har förvrängt bilden om invandrare och våldtäkter. Det har betydelse eftersom om ni säger saker som inte är sanna kommer människor att …

JM: – BRÅ har levererat två rapporter, en 1996 och en 2005. Båda visar att framförallt invandrare från MENA-länder och Afrika är överrepresenterade i brottslighet.  

– Den första rapporten visade att detta gäller särskilt våldtäkter och misshandelsfall, den andra rapporten visar förmodligen detsamma – men den hålls i den delen hemlig för allmänheten.

– I Oslo har uppgifter offentliggjorts om överfallsvåldtäkter. Det visade sig att i samtliga fall hade förövarna utomeuropeisk bakgrund. Blir det då ett djärvt antagande att ett liknande mönster finns i Stockholm?

SM: – 6.000 våldtäkter polisanmäldes. De säger att man inte kan dra några slutsatser. Tror du att om ni förvränger bilden, om ni presenterar något som inte är sant, att de kan få folk att känna saker om invandrare som inte är sanna, och det kan dela samhället?

JM: – Med det resonemanget, gör det någon skillnad om uppgifterna är sanna? Skulle inte även detta ”dela” samhället?

Och 6.000 våldtäkter anmälda, hur stort är då det totala antalet? Är inte det i sig ett problem?
– – –

SM: – Om det är ekonomin som du baserar politiken på, tror du att företag som Ericsson som handeln på 180 länder runt om i världen, en stor framgång internationellt, skulle klara bättre med ett Sverige med stängda gränser?  

JÅ: – Vi vill inte stänga gränserna. Vi vill bara vara mer restriktiva…  Vi vill ha en invandring på en normal europeisk nivå. Sverige har en extrem invandringspolitik, och så har det varit under flera decennier.

JM: – Varför ska Sverige överhuvudtaget ha någon fortsatt invandring från muslimska länder, när all erfarenhet visar att det får förödande konsekvenser för vårt samhälle? I fokus måste stå självbevarelsedrift och framtidsansvar. Det är på en gång vår rättighet och skyldighet att värna svenska intressen. 

– Tidigare i intervjun pläderade Jimmie Åkesson för att Sverige ska öka bidragen till UNHCR. Där ligger Sverige redan i topp, vi har ingen moralisk skyldighet att öka det stödet. I synnerhet inte så länge utsatta grupper av svenskar lider nöd!

SM: – Många säger att Sveriges ekonomi är beroende inte bara på sina befintliga invandrare, men på mer invandring. Vad säger du till dem?  

JÅ: – I verkligheten har invandringen hittills kostat oss mycket pengar, och har skapat många problem med segregation och att parallella samhällen byggts upp i förorterna och konflikter mellan olika invandrargrupper minoriteter…

SM: – Tror du inte att ni underblåser detta genom en del av det ni säger?  I Malmö fanns det en eller flera prickskyttar. En svensk kvinna dödades, åtta andra skadades. Envar med mörk hudfärg  varnades att se upp. Är du rädd att kanske … fler sådana  händelser inträffar, kanske som resultat av något ni säger?

JM: – Vad blir logiken i det resonemanget? Ska vi inte kunna anföra invändningar mot den förda invandringspolitiken? Skulle f.ö. risken att galningar begår våldsdåd försvinna om problemen inte fick luftas?

SM: – Du har sagt att valet kommer att vinna över fler människor till SD. Vad som hänt är att omedelbart efter valet protesterade tusentals mot SD:s valframgång.

JM: – På vad sätt skulle där ligga en motsägelse? Vad som hänt och händer är att samtidigt som pk-propagandan blivit mer extrem, har alltfler vaknat till insikt om verkligheten. 

10 svar

 1. Tack för analysen! Jag läste i någon engelsk kommentar att ”Hard Talk” är kända för överdriven hets mot de icke PK som bjuds in. Så de kanske t.o.m. var ”snälla” mot JÅ.
  När de intervjuar PK så slickas det tydligen!

 2. Douglas Murray’s Words of Wisdom on Islam and Our Zeitgeist:

 3. SD varken vinner eller förlorar röster på BBC intervjun

 4. http://vladtepesblog.com/?p=30132

  2 sevärda videos här.
  England Defence League förväntas drabba samman med muslimer i Luton idag lördag.

 5. ”SM: – Om det är ekonomin som du baserar politiken på, tror du att företag som Ericsson som handeln på 180 länder runt om i världen, en stor framgång internationellt, skulle klara bättre med ett Sverige med stängda gränser?

  JÅ: – Vi vill inte stänga gränserna. Vi vill bara vara mer restriktiva… Vi vill ha en invandring på en normal europeisk nivå. Sverige har en extrem invandringspolitik, och så har det varit under flera decennier.”

  Alltså, tror dessa PK-tomtar verkligen på allt de själva säger? Jag undrar det jag.
  Vari ligger logiken att man måste flytta hit massa människor från alla olika länder man handlar med? Finns ett gäng japanska bilmärken, är det japanare som jobbar på dessas märkesverkstäder här i Sverige också eller? Eller om man köper en koreansk TV på Onoff, är det koreaner (och kineser, eftersom de tillverkar det mesta) som jobbar där då och säljer TVn till mig eller?
  Helsnurrigt.

  Det vore som Jan säger trevligt om SD för en gångs skull kunde ifrågasätta hela konceptet med att flytta hit massa tredjevärldenmänniskor. Och inte bara gnälla om att de vill minska invandringen.

  Har ni sett det här klippet förresten?

  Jag får intrycket att uppfattningen bland gemene man i början av 90-talet var att merparten av invandrarna bara skulle vara här temporärt!
  Så grundlurade de blev =(

 6. […] lästa inlägg Nationalism och demokratiSvårt talOnödigt skitnödigtOm migJulia CaesarDold rasismBlodsband, skuld och ansvarHandlingskraftig […]

 7. Med tanke på hans engelska klarar sig Åkesson fint. Han väcker sympati. Man tycker riktigt synd om honom.

 8. Jan Mild! Snälla gör ett YouTube video om detta! Det behövs!

 9. […] Där har jag nog uttryckt mig mer kategoriskt än Jimmie Åkesson: vidare invandring från muslimska länder till Sverige ska omgående stoppas. […]

 10. […] Min uppfattning är att de medel som kan friläggas i framtiden genom minskad bidragsinvandring ska vara öronmärkta för svenska behov och den stora gruppen av utsatta svenskar som fått det allt svårare. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: