• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Nya extremisterna

Finns det något partinamn i Sverige som är ett tydligare exempel på nyspråk än ”Moderaterna” eller ”Nya moderaterna”

Mer i linje med vad detta parti – genom sin ledare Fredrik Reinfeldt – i själva verket representerar inom svensk politik vore ”Extremisterna”.

Jag vill bara påminna om följande:

1. Efter knivöverfallet på sverigedemokraten David Arnold i hans hem strax före valet 2010 blev FR-kommentaren att man ”inte ska bli förvånad” över att sådant händer, med tanke på SD:s uppfattningar (om att det finns svenskar).

2. Vid Publicistklubbens debatt den 11/10 hade ytterligare ett allvarligt knivöverfall skett mot en sd-kandidat i valet,  Issa Issa i Göteborg. FR ägnade sig då åt att raljera över att sverigdemokrater hela tiden ”känner sig kränkta” och ”tycker synd om sig själva”.

3. I en riksdagsdebatt ifrågasatte FR att det finns svenskar.

4. Vid ett besök Södertälje 2006, efter att ett polishus där beskjutit, förklarade FR att ”ursvenskt är bara barbariet”.

5. I riksdagen 2010 pläderade FR för en mer ”tillåtande” hållning gentemot invandrare.

6. I sin skrift ”Det sovande folket” 1993 skrev FR: ”Välfärdsstaten är en omöjlig konstruktion. … Överge den generella välfärdspolitiken…”.

13 år senare, med FR som statsminister, har Sverige en massinvandring som gör välfärdsstaten till en omöjlig konstruktion. 

7. FR har också uttalat sig mot nationalism, uppföljt i handling genom undertecknande av Lissabonfördraget för överstatlighet och genomdrivande av grundlagsändringar som verkar för nollställning av svenskt medborgarskap.

Men visst var det vackert tal som Julia Caesar skissade på åt FR i sin senaste söndagskrönika: 

”Jag ber svenska folket oförbehållsamt om ursäkt för den oro och de skador som jag och min regering har åsamkat er genom en omdömeslös invandringspolitik. Följderna kan vi se nu, och de är inte oväntade. I våra försök att vara godare och generösare än något annat land har vi fullkomligt tappat markkontakten och låtit utvecklingen skena på ett ohållbart sätt. Vi släpper sedan decennier helt okontrollerat in terrorister, krigsförbrytare, fanatiska islamister, våldtäktsmän, mördare och andra människor vilkas identitet vi inte har en aning om. Vi har helt enkelt inte brytt oss om att se till att Migrationsverket följer utlänningslagen för vi är så otroligt skräckslagna för att bli kallade ”rasister” eller ”främlingsfientliga”. Det har varit och är långt viktigare för oss att demonisera Sverigedemokraterna så mycket det bara går och med alla medel se till att de inte får något som helst politiskt inflytande, trots att de har 20 mandat i riksdagen, än att föra en ansvarsfull invandringspolitik. Det har också varit mycket viktigare för oss att få in en tvättäkta islamist, Abdirisak Waberi, i riksdagen än att öppna oss för samarbete med Sverigedemokraterna. Prestigen väger ju alltid tyngst.

Allt detta ångrar jag djupt. Ja, jag är förkrossad. Jag har inte förstått allvaret förrän det small på Bryggargatan, och knappt ens då. Jag har försökt vara en mångkulturell statsminister för att vara alla invandrare till lags. Men något gick fel, det förstår jag nu…”

Talet har bildsatts på Affes blogg.

– – –

PS: Ett annat tal som Fredrik Reinfeldt inte höll.

8 svar

 1. Klockrent än en gång.. Jag lägger in det på vår blogg för vidare spridning bland det svenska folket som är blinda som fladdermöss..

 2. Citerar Mats, klockrent. Tack Jan och tack Mats för spridandet, jag själv gör så gott jag kan men vad är svårare i dessa tidevarv än att sprida obekväma budskap till strutsar…
  För er som inte vet det är det bedrövlig läsning på http://www.sydsvenskan.se idag, gå in och skåda eländet.

 3. […] lästa inlägg Farliga läckageNya extremisternaTufft i skidbackenNy kärnkraft?ÄldreförsörjningsstödetOm migBlodsband, skuld och ansvarJulia […]

 4. […] lästa inlägg SanningsoffretVem är svensk?Farliga läckageBlodsband, skuld och ansvarNya extremisternaDreven mot monarkinOm migJulia CaesarNästa härdsmälta?Danskar och […]

 5. […] Sverige är läget annorlunda. Fredrik Reinfeldt har ett stort eller mycket stort förtroende hos mer än 2/3 av befolkningen och hans parti är […]

 6. […] Vad pk-iterna här håller tillbaka kan de dock ta igen genom att sparka på sina landsmän. Där är det fritt fram att ösa ut sitt förakt, att pumpa på med tillmälen, kränkningar och bestraffningar. […]

 7. […]  Statsministern sanktionerar våld mot oliktänkande […]

 8. […] kan konstateras att pk-iterna inte är särskilt toleranta mot meningsmotståndare.  Tag bara statsministerns applåderande av misshandeln av den unge sd-kandidaten David Arnold i Malmö under valrörelsen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: