• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Blodsband, skuld och ansvar


Häromdagen gjorde Malou von Sivers på famösa TV4 en intervju med Per Gyllenhammar och förmådde honom att svara på en fråga om drottning Silvia och det faktum att hennes far var politiskt korrekt i det nazistiska Tyskland.

Hans svar blev att drottningen inte hade tillräckligt mycket tagit avstånd från och bett om ursäkt för sin fars opportunism.
 

Detta väcker ju nya frågor!

• Varför valde Gyllenhammar att alls uttala sig i denna fråga?

• Varför ställdes överhuvudtaget denna fråga till honom?

• Varför valde TV4 att ge uppmärksamhet åt Gyllenhammar?

Vad gör just hans åsikter om ditten eller datten så viktiga?

Och framförallt:

• Vad blir logiken och konsekvensen av Gyllenhammars kritik?

Bär vi ett ansvar för vad våra föräldrar gjort eller inte gjort?

Hur långt tillbaka sträcker i så fall den skulden?

Har vi svenskar en skuld gentemot alla tyskar för svenska soldaters framfart i södra Tyskland under 30-åriga kriget på 1600-talet?

Delas i så fall den skulden med även alla dem som invandrat till Sverige under de senaste decennierna? Det finns ju inte vi och dom, det har vi statsministerord på. Det kan t.o.m. vara straffbart – enligt många pk-iters mening – att hävda något annat än att alla som idag finns i Sverige är svenskar.

Eller begränsar sig här skulden bakåt i tiden till en genetiskt linje, av blodsband?

Blir det då inte fråga om rasism och nazism?

ALLVARLIGT TALAT:

 

Om en individs ansvar ska sträcka sig utöver individens eget agerande så måste det vara begränsat till en samtid, där det finns någon rimlig möjlighet att kunna påverka.

Helt konkret – sett till Sverige år 2011 – finns förvisso ett behov av en allmän medborgerlig mobilisering, mot den pågående samhällsupplösningen – där massinvandringen och mångkulturen är bara ett moment, om än ett centralt sådant.

Den som här vill ta sin del av medborgaransvaret kan t ex nu anmäla sig som utdelare av eftervalstabloiden

Andra moment i denna destruktiva offensiv är kampanjandet mot monarkin och olika  identitetsupplösningar (se SVT 1 den 17/1 22.30).

INNAN VI ställer krav på individer att de ska ta ansvar för samhället som helhet måste väl krävas att envar tar ett ansvar för sitt eget handlande och inte gör andra människor illa?

Men hur låter det från pk-håll, i samband med våldsbrottslighet (dvs när våldet inte kan kategoriseras som ”rasistiskt” i pk-betydelsen svenskars våld mot invandrare)?

Jo, det är ingen ände på förståelsen och bortförklarandet. Ansvaret placeras då utanför individen, det läggs på ”samhället”. Dvs alla vi andra – som är fridsamma, hederliga och skötsamma.

8 svar

 1. Flera viktiga poänger du tar upp här.

  Frågan om ansvar är alltid aktuell och intressant, särsklit med tanke på att det så tydligt är en skillnad i vem som bär ansvaret när det gäller svenskar kontra invandrare. Svenskar är alltid personligen ansvariga för sina illgärningar medan invandrare är offer för en rasistisk samhällsstuktur, och därmed fråntas det personliga ansvaret.

  Samma fenomen kan ses överallt runt om i världen, där den i huvudsak vita befolkningen är tvungna att ta personligt ansvar medan den generellt sett icke-vita befolkningen slipper detsamma.

  Det riktigt bisarra är dock att det avkrävs av ”den vita befolkningen” att ta ansvar och skämmas för alla illgärningar även i ett historiskt perspektiv. Det självklara exemplet är vita amerikaner som än idag skuldbeläggs – och skuldbelägger sig själva – för slaveriet som deras förfäder för tio generationer sedan utförde.

  Detta är naturligtvis fullkomligt orimligt, då en individ varken kan ta ansvar för vad andra människor gör, eller för saker som inträffade innan individen ens var född. Detsamma gäller ett kollektiv.

  Det går bara att ta ansvar för sina egna handlingar, och ens egna handlingar kan naturligtvis bara äga rum under ens egen livstid. Detta är ett ansvar som inte skall ifråntas invandrare och ”icke-vita” människor.

 2. Jag har visserligen inte sett hela intervjun men såg nyhetsinslaget med P.-G. Jag har alltid sett upp till Gyllenhammar men nu är han en i raden av personer och insitutioner, som i mina ögan förlorat sin integritet. Ett annat ex. är Mikael Sohlman (ordf.Nobelstiftelsen), när han gjorde en ytterst märklig tolkning av Alfred Nobels testamente, vilken ledde till att Jimmie Åkesson inte bjöds in till Nobelfesten.
  Att TV4 och nu även P.G. propagerar för arvssynden säger väl mer om dom än om Drottning Silvia. TV4 nöjde sig inte ens med ETT program utan tyckte tydligen att frågan var så viktig att det krävdes TVÅ ”Kalla fakta” för ingen skulle missförstå hatet mot Monarkin!?
  Tur för Sverige att Du, Jan Milld, SD, tidskriften DSM och likvärdiga företeelser finns. Så länge finns det hopp även för vårt arma fosterland!!!

 3. Personligen känner jag inte den minsta skuld för vad mina förfäder har gjort respektive inte har gjort och kommer aldrig att göra det heller. Det som ligger bakom denna tankegång är fel-tänk helt enkelt. Kanske borde vi släktforska alla dom pk-individer som kör med kollektiv skuldbeläggning. De flesta av dem torde väl ha minst ett skelett i garderoben. Kanske hade dom en förfader som mördade någon och blev halshuggen för detta. I logikens namn måste man ju kunna få dem känna skuld för sin förfaders brott och häckla dem för detta.

  Men kanske är det heller ingen slump det som händer eftersom det händer i en mängd olika länder och inte bara i Sverige.

  http://sarahmaidofalbion.blogspot.com/2011/01/genocide-by-stealth-part-2.html

 4. Jag tycker landets tillstånd kan sammanfattas i ett namn: Håkan Hellström! Trots total avsaknad av sångröst är han ändå en sjungande idol. Sammanfattar väl fördumningen av folksjälen!

 5. Gyllenhammars och TV4:s kritik av Drottning Silvia är uttryck för en motbjudande dubbelmoral. När hörde vi någon representant från judarna i Sverige be om ursäkt eller skämmas för de hemska massmord deras kriminella kommunistiska stamförvanter förövade i Ryssland?

  http://www.eaec.org/svenska/Johansen/Krigsförbrytare.htm

 6. PG Gyllenhammar är inte en vän av Svenska Kunga
  huset han vill ha ett annat Statsskick President. .
  PURSVENSKEN.

 7. Notarien, gillar liknelsen mellan Håkan Hellström och det sjunkande Sverige.

 8. […] linje med hur TV4 nu kampanjar mot drottning Silvia, och hon hålls ansvarig för vad hennes far en gång gjorde i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: