• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Olagliga svenskar?

I riksdagen ifrågasatte alltså vår statsminister att det finnas svenskar:

”Att hävda att det finns en grupp … som svenskar… visar sig väldigt ofta vara svårt att sedan definiera.” 

”…vi-och-dom-tänkande… det finns stora risker om man accepterar den definitionen.. för vad är i så fall svenskt?”

Riksdagsdebatten gällde Lagen om hets mot folkgrupp, om särskilt höga straff vid brott mot invandrare – en ”särskilt skyddsvärd grupp”

• Men finns det invandrare då måste det väl finnas även ”icke-invandrare”. Och vilka är dessa om inte svenskar?

• Och varför är invandrare särskilt skyddsvärda, om inte att risken för att dessa ska bli brottsoffer bedöms särskilt hög? Och vilka kan då vara förövare, om inte ”de andra”? Dvs vi svenskar.

Och förövare blir man inte nödvändigtvis genom att ha tillgripit någon form av våld. Nej, det kan räcka med att ha sagt eller skrivit något som gör att någon av de särskilt skyddsvärda upplever obehag och känner sig kränkt.

Fredrik Reinfeldt tycks ha fått det där med ”vi-och-dom-tänkande” på hjärnan. Det har gått igen när han urskuldat övergrepp mot sverigedemokrater, som i dessa bevingade ord:

”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande … inte ska bli förvånade om sådant händer.”

Även om Reinfeldt således har uttryckt förståelse för våld mot de svenskar som tror att de finns, så har han inte  – i varje fall inte mig veterligen – krävt att vi ska åtalas och dömas i domstol för våra förvillelser. 

På det spåret är däremot Svenska Journalistförbundet inne. Dess tidning Journalisten slår upp stort en artikel av Paul Ronge, där denne menar att Ulf Nilson gjort sig skyldig till ”Hets mot folkgrupp” genom att i en krönika tala om ”pursvenskar”. 

Journalister som vill bura in dissidenter…

Till bilden hör att Ulf Nilson – sin vana trogen – snart gjorde en pudel.

På en SVT-sida deklarerade han:

”Jag vill gärna slå fast att jag betraktar  invandrare från Somalia, Kroatien eller varsomhelst som precis lika svenska som jag själv så snart de fått medborgarskap.”

Detta skriver Nilson väl medveten om att i Sverige kan en utlänning få medborgarskap mycket lättvindigt. Utlänningen behöver inte ens kunna tala eller förstå svenska.

16 svar

 1. Här passar väl också vad du själv skrivit på Newsmilld:
  http://newsmilld.wordpress.com/

  Apropå Ulf Nilson har han skrivit med stolthet att han har ett mulattbarnbarn. Det är inte lätt att vara journalist och sitta på flera stolar.

 2. Detta är min åsikt: 200 år av fred har förintat den svenska självbevarelsedriften. Se er omkring. Ett självutplånande beteende uppmuntrar bara en angripare. Inte förrän den dag då (riks)svenskarna, unga som gamla, för att värja sig och stoppa förfallet, tar ”lagen i egna händer” () kan man hoppas på att en förändring av läget i landet skall komma till stånd. Att tjafsa på webbsidor och hoppas på att man därigenom skall kunna förändra den verklighet ni lever i, eller att någon annan skall göra det åt er tjänar ingenting till.

  • ”Att tjafsa på webbsidor och hoppas på att man därigenom skall kunna förändra den verklighet ni lever i, eller att någon annan skall göra det åt er tjänar ingenting till.”

   Du har helt fel, websidor, bloggar, youtube filmer etc är ett mycket bra sätt att nå ut med icke etablerade åsikter och utmana folks verklighetsuppfattningar. Själv var jag en riktigt pk:it för ett par år sedan trots att jag spenderade mycket tid med att läsa både svensk och utländsk media. Efter att av en slump ha hamnat fel( ”främlingsfientlig sida”) när jag surfade runt fick jag mig en tankeställare och mitt intresse väcktes för att forska vidare på egen hand. Lite i taget tvingades jag revidera min syn på saker och ting och fann att ”rasisterna” hade rätt. Så visst ger åsiktsutbyte på nätet resultat.

   Angående resten av ditt inlägg hoppas jag du bara formulerat dig lite klantigt. Uppmana till våld mot politiker är idiotiskt för att uttrycka det försiktigt…

   • För Robert och andra godtrogna: Hur länge har inte tjafset pågått, samtidigt som läget bara förvärrats? Nej du, här passar ett gammalt talesätt bra: ” Fisken ruttnar från huvudet ”. Själv anser jag att: Backar man oavbrutet så har man till sist graven i ryggen. / Finländare

 3. Jantelagen i Full aktion!

  Man är bara avundsjuk på Ulf Nilsson.
  Pur Avundsjuka.

  Oj, det blev hets mot folkgrupp –
  – hets mot minoritet –
  -och hets mot journalister.

 4. Av just dom anlednigar JM tar upp så ger jag inte ett skit för Nilsons krönikor. Han är PK och förtjänar bara att helt ignoreras.

 5. Nedan kommer från Sveriges Radios programsida, P1.

  ”Martin Wicklin på P1 intervjuar Ulf Nilson i ett exempellöst vidrigt inslag som är inget mindre än ett övergrepp. Det kommer att gå till radiohistorien”.

  Utskälld krönika
  Ulf Nilson, mångårig medarbetare på Expressen, löpte fördomslinan hela vägen ut när han i en krönika målade upp ett kulturkrig mellan svenskar och muslimer, och slog fast att ”pursvenskarna” med sin låga fertilitet hotas av muslimernas barnafödande. Vad menar han egentligen – och hur tänkte Expressen?

  Lyssna här på Medierna från 17 till 28 minuter. Dra ”knappen” för att spola fram dit. Från lördag 18 december 2010 kl 11:03

  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2795&grupp=9346&artikel=4247156

 6. Som vanligt så försöker media smutskasta och skrika rasist istället för att bemöta de verkliga argumenten. Uffe har rätt. http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/uffe-har-ratt.html

 7. Till Bengt Lundström, och alla andra läsare.
  Du har rätt i att det inte räcker med att skriva på webben.
  Vi måste nå dem som inte har internet eller inte hittar till våra bloggar.

  Det är tanken bakom EFTERVALSTABLOIDEN!

 8. Färsk rapport om partnervåld: ”Män som hatar kvinnor”

  ”Och att det finns ett samband mellan patriarkala maktstrukturer i samhället och våld mot kvinnor innebär inte att alla attityder, som stöder dessa maktstrukturer per automatik utgör riskfaktorer för att enskilda män ska göra sig skyldiga till partnervåld. Detta är en helt ovetenskaplig sammanblandning av samhällsnivå och mellanmänsklig nivå.”

  ”Bland resultaten framgår att kvinnomisshandlare ofta har ett påtagligt behov av att känna sig som ”herre på täppan” och förknippar manlighet med auktoritet, dominans och kontroll.”

  […]en av de mest centrala beståndsdelarna en generellt negativ kvinnosyn.

  ”Studien pekar också på att det finns stor variation mellan hur partnervåld betraktas i olika kulturella sammanhang. Klart är att våld i nära relationer är mer vanligt i miljöer där kvinnors sexuella dygd, trohet och tillgivenhet är avgörande för mäns heder.”

 9. […] slog SJF:s egen tidning ”Journalisten” nyligen upp stort en artikel av Paul Ronge, drivande tesen att Ulf Nilson kunde åtalas för att i en krönika ha hävdat att det finns […]

 10. […] skarpare hade tidigare Paul Ronge  i tidskriften Journalisten reagerat mot att Ulf Nilson använt begreppet […]

 11. […] Nilson tillgrep begreppet ”pursvenskar” för att få fram vad han menade. Det blev en skarp reaktion, där en journalist hotade med […]

 12. […] och medborgarskapssvenskar. Efter att en journalistkollega hotat att för detta dra Nilson inför rätta kom […]

 13. […] När Ulf Nilson använt begreppet ”pursvenskar” för att orientera sig själv och sina läsare om verkligheten ryckte en journalistkollega ut och […]

 14. […] När Ulf Nilson använt begreppet ”pursvenskar” för att orientera sig själv och sina läsare om verkligheten ryckte en journalistkollega ut och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: