• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Dreven mot monarkin

Det kan vid det här laget inte ha undgått någon hur det pågår ett drev mot det svenska kungahuset och monarkin i Sverige.
Man tar upp det höga apanaget, man påtalar att kungen ibland kan uppträda nervöst och man lägger drottning Silvia till last vad hennes far gjorde under Hitlertiden i Tyskland. 

Vad är syftet med dessa drev?

Är det fråga om annat än att monarkin utgör en symbol för nationen och nu ska nationerna skrotas? 

Om detsamma vittnar den nya grundlagen, som jämställer svenska medborgare med ”envar” som befinner sig i Sverige.

BESPARINGAR i statskassan är förvisso angeläget. En sänkning av apanaget kan då vara viktigt, om det blir startskottet för en sänkning av alla orimligt höga ersättningar inom politik och näringsliv. Eller en rensning i byråkratin, t ex skära i det svällande regeringskansliet.

CIVILKURAGE är också angeläget. Fler måste våga gå mot strömmen och göra motstånd mot orättvisor.

Svenska journalister kan förvisso vara ”modiga”. Men bara på avstånd – tidsmässigt eller geografiskt. Då kan de beskärma sig över medlöperi och karriärism, opportunism och principlöshet.

Men om svenska journalister levde i Hitler-Tyskland, skulle de då finnas någon annanstans än i maktens hyllningskör?

Som idag.

14 svar

 1. Har det personligen lite jobbigt med detta med kungahuset. Vill ju värna det svenska och är ju mot massinvandring samt ”avskaffandet” av den svenska identiteten. Samtidigt är det för mig och många andra så att kungahuset representerar en svunnen tid med förtryck och klass, snarare än att det ”reperesenterar Sverige”.
  Dagens svenska journalister är lika motbjudande som de ”goda” krafter i 30talets tyskland, vars tystnad och medlöperi möjliggjorde för ett nazistiskt maktövertagande.

 2. Halloj Carl.
  Ok, jag bör nog göra som du säger, kungahuset är en loppspott jämfört med övrigt elände vi har att tampas med. I stort ägnar jag mig åt att påverka medmänniskor och makthavare gällande massinvandring, men jag är medlem av republikanska föreningen. Carl, kan du kolla denna video?:

  http://allahuakbar.se/wordpress/2010/11/18/invandring/

 3. Jag trodde att arvsynden var avskaffad, när den tiden var förbi när man fick stå till svars för avlidna släktingar. Det är lätt att i vår tid utan djupare insikt döma personer. När det gäller kungahuset, vad är alternativet. En färglös president som bytes med jämna mellanrum, vem vet vad presidenten i Tyskland heter.

  • Ja, alternativet till Kungen är förstås en President. Men hur vill republikanerna att statschefen utses. Blir det genom folkomröstning, eller genom en omröstning i Riksdagen – eller kan vi överlåta åt Republikanska klubben att utse personen. Risken är nog överhängande att det blir en avdankad politiker som får kröna sin karriär. Tänk er rollfördelningen med President Persson som statschef och Statsminister Reinfeldt som regeringschef.

 4. Vi har haft Monarki i detta Land i över 1000år det är
  en del av vårt Kulturarv. Jag anser att det är betydligt
  mer allvarliga frågor som VI med kraft , ord och handling borde slåss för en är att VI Svenskar håller på att MISTA VÅRT LAND.

 5. Den NYA adeln får väl för lite pengar.

 6. […] på famösa TV4 en intervju med Per Gyllenhammar och förmådde honom att svara på en fråga om drottning Silvia och det faktum att hennes far var […]

 7. […] Blodsbank, skuld och ansvar Jan Milld Drevet mot monarkin Jan Milld Nassarna på slottet Åsa Linderborg Elitistiska dagisbarn Jan […]

 8. […] Man vill ta ut hämnd på kungafamiljen, för vad drottningens far en gång gjorde i Nazi-Tyskland. Starka krafter är […]

 9. […] Man vill ta ut hämnd på kungafamiljen, för vad drottningens far en gång gjorde i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: