• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Lessen på Leissner

Nu har jag fått bekräftat vad jag antagit: alla romer är inte likadana.

Och Maria Leissner är inte någon talesperson för dem.

Så här skriver Allan Schwartz på Newsmill den 16/11:

”Leissner utmålar oss romer som underlägsna

”Nu skräms vi romer av de förslag som föreslås av demokratiambassadören Maria Leissner i betänkandet Romers rätt – en strategi för romer i Sverige (SOU 2010:55). Hon skyr inga medel när det gäller att försöka svartmåla svenska folket i romernas namn, något som vi inte alls önskar göra. Hon talar i vårt namn på ett sätt som inte sammanfaller med vad vi tycker, tänker och vill säga själva.

Så som framkommer i betänkandet vill Leissner att man ska kasta en anklagande syndabocksmantel på det svenska folket och få svenskarna att erkänna övergrepp, rasistiska illdåd etc. Detta ska ske genom en ‘sannings- och försoningskommitté’, som Leissner vill driva fram. … detta är Leissners önskemål, inte vårt. Vi romer tar avstånd från hennes krav på en sannings- och försoningskommitté och en massa av hennes uttalanden liksom från hennes vilja av att smutskasta det svenska folket!

Vi förundrar oss också över att Leissner återkommande vill göra oss romer till offer där vi utmålas som inkompetenta och underlägsna människor, som behöver ledas av statliga svenska tjänstemän med henne i spetsen.”

”… romer anställs på samma sätt som majoritetsbefolkningen om man har utbildning. Likaså erhåller vi bostad om vi har inkomst att betala hyran med, samt att vi romer erhåller samma vård som andra i vårt demokratiska land Sverige…. Det är skrämmande att läsa hur Leissner återkommande angriper hela Sverige inom samtliga områden för att romerna – enligt henne – inte får vara delaktiga medan hon själv helt utesluter oss från all insyn och delaktighet. ”

En sak är att det finns obalanserade individer som Maria Leissner, det får nog varje samhälle leva med.

Allvarligt blir det när samhället ger dem sådant svängrum som här skett: en egen utredning att basa över, programtid i rikstäckande television och total frånvaro av kritiska journalistfrågor.

5 svar

 1. Jag minns en artikel för ett tag sen där Andreas Malm fick en liknande känga från en Balkanmuslim. Dessa ynkliga medelklass bättre-vetare.

 2. Bättre kunde inte varken du Jan, eller t ex I-S Mattsson och många andra slagkraftiga skribenter ha uttryckte det – ”att inte sky några medel för att svartmåla hela det svenska folket i romernas namn”.

  Det är precis så etablissemanget gör och har gjort mot oss svenskar de senaste 30 åren när det gäller vår kritik av det mångkulturella Sverige, vår befogade kritik mot den gränslösa migrationspolitiken och mot den totalhavererade integrationen, mot den etiskt betingade kriminaliteten och den ökande otryggheten på våra gator och torg.

  Alla romer är inte kriminella eller snattare, lika lite som alla invandrare skulle vara brottslingar, eller att alla muslimer skulle vara potentiella terrorister. Men dessa påpekanden från oss är något som inte gör det minsta intryck på våra politiker, på massmedias journalister eller de som ständigt är generösa på vår bekostnad, hur vi än försöker få fram budskapet – ALLT ÄR ÄNDÅ SVENSKARNAS FEL!

  Om vi inte anklagas för öppen rasism och xenofobi, så menar man att det skulle det röra sig om någon form av ”strukturell rasism”, alltså en rasism som de politiskt korrekta anser ligger i våra gener och som vi svenskar är ”begåvade” med sedan födseln.

  Det sätt som våra politiker och journalister behandlar oss på är ren och öppen rasism, ett svenskhat, ett förräderi mot hela det egna folket, och det sker i både romernas, invandrarnas, flyktingarnas och muslimernas namn. Vi är förövarna och minoriteterna alltid offer.

  Tänk nu om denna omdömesfulle rom hade kunnat få in sin skrivelse i våra stora dagstidningar? Men icke – Maria Leissners snömosiga åsikter om romernas ”offersituation” och om oss svenskar som ”rasister” får inte utsättas för kritik eller motsägelser.

 3. Allan Schwartz har helt fel, han har inte lärt sig att i Sverige är det de ”goda ” som vet bäst hur vi alla ska tycka.
  Allt annat är strukturell rasism.
  Det hjälper inte att man är rom själv och insatt i dessa frågor.
  Det har leissner, westerberg m.fl. bestämt.

 4. All heder åt denne Allan Schwartz… förmodligen tillhör han den äldre generationen av svenska romer, betydligt mer skötsamma än de invandrande och asylsökande östeuropeiska dito som ny söker sig till Sverige.

 5. […] ju i det senaste blogginlägget att få med det mest självklara av alla namn i sammanhanget: Maria Leissner. Hon borde fortsättningsvis anlitas av TV4 för att gräva fram fakta och göra opartiska […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: