• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Kultureliten

Bra sammanfattat av Julia Caesar:

”Den svenska kultureliten måste vara absoluta världsmästare i förträngning, eller bortträngning som det heter på psykologiskt fackspråk. Det vill säga en selektiv verklighetsuppfattning som möjliggör att man bara tar till sig sådant som bekräftar en redan befintlig rigid världsbild. Allt annat sorteras bort ur medvetandet. Problemet är att kultureliten lever med dubbel bokföring.

Det liv de föreskriver, det lever de inte själva. Det är vi andra som ska leva i mångkulturen. Det är våra barn som ska gå i skolor med övervägande Ali och Mohammed och börja bryta på arabiska. Det är vi som ska leva med skottlossning, rån, misshandel och våldtäkt. Otryggheten överlåter de till oss medan de själva har förskansat sig långt utom skotthåll i etniska reservat tillsammans med andra representanter för den välbärgade medelklassen. Där sitter de och äter franska ostar och grekiska oliver och dricker italienska viner och känner sig mångkulturella så det ryker.

Kultureliten har ett val, i kraft av sina välfyllda plånböcker. Den surfar på en våg där den kan ta för sig av mångkulturen i form av exotiska kryddor och pittoresk torghandel i exakt de utvalda delar som passar dem. Det handlar om att insupa mångfalden i lagom små doser, inom gränserna för det angenäma och berikande. Absolut inte överdosera. Absolut ingen skottlossning och inga våldtäkter. Vanliga svenskar eller ‘Nisse i Hökarängen’ som de kallas på landets redaktioner, har inte den valfriheten. Det är Sveriges alla Nissar som är de verkliga offren för en påtvingad massinvandring och mångkulturalisering. Någon mer bottenlöst grundlurad än Nisse finns inte. Ingen har någonsin frågat honom hur han vill ha det. Men det är han som betalar kalaset.

Om man har åsikter behövs inga kunskaper

Kultureliten lever inte i verkligheten, i varje fall inte i samma verklighet som resten av befolkningen. ”

3 svar

  1. De som gnäller värst på SD är arbetskygga politruker och annat inavel från SVT/SR.mamma/pappa är ju också journalist/politruk – Ja fy fan men mej skrämmer de inte.Det gör mej bara ännu mer motiverad att fortsätta stödja SD.Har heller aldrig varit imponerad av de som sitter på läktaren och pekar finger åt de som är ute på plan. Dessa arsel bor dessutom ofta i samma områden:

    ”Jag är på husvisning i Enskede, villaområdet strax söder om Stockholm. Det är som att gå runt i Carl Larsson-land. Här tornar sekelskifteskåkar i sexmiljonersklassen upp sig längs med pittoreska gatstumpar. Korgar med vinteräpplen på farstukvisten, kvarglömda stickningar i fönstersmygen och hemtrevligt sprak från öppna spisen. Och dessa sköna hem är alltså ett habitat för Sveriges kulturelit.
    Det senaste decenniet har kulturcheferna på landets största dagstidningar, radio och tv samt en hel koloni av förläggare, redaktörer och journalister nämligen klippt klängrosor, inrett barnkammare och hängt upp gardiner i rödrutig bondväv just här, i den gamla trädgårdsstaden”.

    Hämtat från: http://www.expressen.se/kultur/1.968965/bjorkvedens-borgerlighet

  2. Klockrent

  3. Mycket bra formulerat. Exakt min mening mef.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: