• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Vad kan vara fel med att vara ”GOD”?

I den senaste kommentaren raljerade jag kring ”Invandringspartiet de Goda”, alltså miljömupparna. Kan det verkligen vara fel, att vara god?

Nej, det kan det inte. Inte i ordets egentliga bemärkelse.

Problemet är att de som tagit godheten på entreprenad i själva verket inte är goda. Den politik de driver resulterar inte i ett bra samhälle. Med en välvillig tolkning kan man tillerkänna dem – pk-iterna – goda intentioner, men det blir allt svårare. Hur kan de göra sig så blinda för resultatet av sina åsikter och handlingar?!

Redan i början av 90-talet eller tidigare tjatade bl.a. Ingvar Carlsson om att Sverige skulle driva en ”generös flyktingpolitik”. Aldrig talades det om en ”generös äldreomsorg”, ”generös skolpolitik” eller ”generös sjukvård”.

Innebörden av denna generositet var ju att resurser togs någonstans ifrån och att det blev mindre över till annat. Några tvingades betala. Man gjorde en prioritering. Och de som tvingades betala var andra än de som stod för besluten om denna ”generositet”.

Vi kan också se hur godheten resulterar i en högre brottslighet i Sverige än vad som annars skulle varit fallet, den skördar varje år tusentals nya våldsoffer – helt i onödan. Påfallande är också hur just de kretsar som mest prålar med sin förmenta godhet själva har sitt ”på det torra” ekonomiskt och materiellt.

Priser har formligen regnat över dem, nu senast noterade jag att Mariam Sherifay tilldelats Martin-Luther-King-priset. Och hennes företrädare inom Centrum mot Rasism fick, genom Mona Sahlins försorg, en handkassa på 10.000 kr i veckan.

Medan David i Malmö fick ett hakkors inristat i pannan och hånades sedan av landets statsminister. David hade under våren blivit utsatt för knivangrepp och hade fått vänja sig vid att bära skyddsväst. Otaliga är överhuvudtaget övergeppen mot sverigevänner. Efter pk-samlingen på Sergels torg efter valet blev en man knivskuren på Södermalm – man trodde att han var sverigedemokrat.

Det finns naturligtvis människor som är genuint goda. Dit hör de som samlar in och skänker medel till behövande i andra länder. Mitt högsta förtroende har Frälsningsarmén.

Till de verkligt goda hör också alla som arbetar oegennyttigt för sitt lands bästa, för sitt folks framtid. Ofta under hot och försakelser. I dagens Sverige klassas vi som icke-rumsrena, ej anständiga, primitiva, extrema och odemokratiska, får uppleva förtal, hets och förföljelse.

Ungefär som en gång företrädarna för socialdemokratin i slutet av 1800-talet.

Mer på temat godhet kan du läsa här, här, här, här och här.

14 svar

 1. Jag uppfattar Jan Milld som just en god människa.

 2. VÄGEN TILL HELVETET ÄR STENLAGD MED GODA FÖRESATSER

 3. Kasta ut hederskulturen ur Sverige
  Ge dem -one-way-ticket till Mecka

 4. Mycket bra som vanligt Jan. Släng gärna ett öga på denna nystartade blogg!
  http://tredjesmedjan.wordpress.com/

 5. Jösses, Janne! Härligt att se att nån annan läst den där boken – Ur en agitators liv! (Jag har den i två ex, dels originalet från 1905, dels just den där Prisma-pocketutgåvan från 1970.) Ja, det är faktiskt förbluffande att läsa om det oscarianska samhällets reaktioner på den framväxande arbetarrörelsen – de motsvarar till punkt och pricka politikernas, fackets, mediernas och kulturelitens sätt att idag bemöta SD och dess anhängare. Möten som inte kan ordnas, möten som störs av visselkonserter och våld. Hot och trakasserier. Uppsägningar från jobbet, uteslutning ur gemenskapen. Bannbullor från predikstolarna. Hysteriska tidningstexter. Åtal (då för ”smädelse av riksdagen”, ”hädelse” med mera – idag för ”hets mot folkgrupp”).

  På sidorna 127-128 i pocketupplagan skildrar Palm hur hans farbror säger upp bekantskapen med honom för hans åsikters skull. En episod som rinner en i minnet, när man läser Aftonbladets imbecilla artikel ”Hjälp, min son är Sverigedemokrat” …

  http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article7924552.ab

 6. […] tur för världen att det alltid är rätt sida – De Goda – som segrar i […]

 7. […] Det betyder inte nödvändigtvis att de som utnyttjar asylinstitutionen är de som varit mest politiskt aktiva eller har de mesta behoven av att fly. Krigen ger ett tillfälle att åberopa skyddsbehov, och få stöd av svenska massmedia och diverse professionella godister. […]

 8. […] Godhetskravet måste förkastas. […]

 9. […] politik och media har utvecklats en kader av professionella godister. De områden det här kan handla om är invandring och […]

 10. […] ska helst  inga målkonflikter eller obehagliga fakta erkännas – det blir  att vara ”god” och ”rumsren”. Vi sverigevänner måste inse faktum: våra politiska […]

 11. […] år 2005 är undanstoppat.   SD accepterar utgångspunken att målet för svensk politik ska vara godhet och ansvarstagande för andra folk, är okritiskt till en pk-tolkning av ”mänskliga […]

 12. […] göra tvärtom, men varför skulle de göra så? Har de någonsin efterfrågat denna perverterade godhetspolitik?  Beslutsfattarna inom 7-klövern bor själva på tryggt avstånd från de problem som de skapat, […]

 13. […] Vad kan vara fel med att vara GOD? […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: