• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Invandringspartiet de Goda

Är Miljöpartiet de Gröna ett miljöparti?

Nej, i varje fall inte i den bemärkelsen att miljön för detta parti är den viktigaste politiska frågan. Viktigast för Mp är istället invandringen. Godast blir där den, som förespråkar mest av kravlös och okontrollerad omsorgsinvandring.

Ett bättre partinamn, en riktigare varubeteckning, vore därför ”Invandringspartiet de Goda”.

• Tidigare har Mp gått i armkrok med Maud Olofsson och Centerpartiet för ökad arbetskraftsinvandring – trots att arbetslösheten i Sverige är hög, trots att de som invandrat till vårt land under de senaste decennierna i liten utsträckning fått arbeten eller överhuvudtaget visat intresse för att komma i arbete. Eftersom bidragsförsörjning ofta ger högre inkomster.

• Inte mindre entusiastiskt har Mp varit för asylinvandring, oavsett vederbörande haft några verkliga skyddsbehov eller inte.

• Samma sak gäller anhöriginvandring – idag tre gånger så hög som asylinvandringen (räknat som PUT efter asylansökan, där de flesta saknat skyddsbehov). Återigen oavsett vederbörande har verkliga släktband eller bara uppgivna sådana.

För Mp är all form av invandring önskvärd. Det är partiets huvudfråga.

Föga överraskande rapporterades i veckan om en uppgörelse mellan Moderaterna och ”Miljöpartiet”. En kohandel, där man tar och ger. Vad, mer exakt är det som man då får? Som TV4-nyheterna framställde saken gällde det bara att hindra Sverigedemokraterna från att få inflytande över invandringspolitiken.

Det kräver inte mycket eftertanke för att inse, att reportern därvid missade något helt centralt. Moderaterna behöver inte göra några eftergifter till någon för att säga nej till SD:s krav kring invandringen. Här måste det ha handlat om något mer långtgående, nämligen eftergifter såtillvida att (M) på vissa punkter tar över Mp:s linje. Förmodligen rör det sig om en ny ”amnesti” åt ”gömda flyktingar”, dvs utlänningar som vägrat respektera svenska myndigheters beslut.

Peter Eriksson talade i sammanhanget om medborgerliga rättigheter”, inte – som tidigare – om ”mänskliga rättigheter”.

Och vad är det som Mp ger? Jo, man backar från sitt krav om tidigt tillbakadragande av svenska trupper från Afghanistan.

Samma kväll rapporterar TV-nyheterna om försvarsanställda som får sparken, då de vägrar förplikta sig till militärtjänstgöring utanför Sverige. Något som sjuklövern i riksdagen beslutat om, och vars innebörd blir att gränsen mellan försvar och angrepp suddas ut.

Genom de rödgrönas valnederlag skrotas för övrigt Miljöpartiets vallöfte om satsningar på snabbtåg. Ett utpräglat tillväxtförslag, som visar hur ”Miljöpartiet” helt övergivit en tidigare ideologi om ekologi och kretslopp, där ”litet är vackert”.

Här ville man alltså investera miljarder på snabbare tåg, i ett glest befolkat land med litet trafikantunderlag. I ett land som dessutom kan ha stränga vintrar. Sådana tåg skulle vara energikrävande och förutsätta mer elproduktion, t ex genom kärnkraftverk. De skulle dessutom bli farliga, de skulle medföra fler allvarliga olyckor.

Vad Sverige behöver är en utveckling i rakt motsatt riktning.

PS

För att ”miljöparti” borde även offentliga miljöer vara av intresse. Vilken miljö är det som vi fått runt våra städer genom fjärrinvandringen? Jo, det förekommer skottlossningar och fysiska överfall i en omfattning som vi tidigare inte varit i närheten av.

Till vår miljö bör också räknas den kulturella och mentala miljön, där ”godheten” formligen löper amok efter att SD valts in i riksdagen.

Sverigedemokraterna är i själva verket mer av ett miljöparti än Invandringspartiet de Goda.

24 svar

 1. Miljöpartiet – de självgoda

 2. Skottlossning generar bly som är ohälsosamt på mer än ett sätt.

 3. Varför inte bearbeta och spela in vitboken som ljudbok att ladda ner gratis

 4. Iofs en bra idé, men min flaskhals är tid.

  Jag har nu tre projekt, som alla nog går före det fortsatta vitboksarbetet:

  1. Eftervalstabloiden
  2. Ekodemokraterna
  3. Fredagsfilmen
  (premiär den 8/10).

  • Fredagsfilmen ? ! …..var presenteras den ? vad innehåller den ?

   • ”MILLT SAGT – fredagsfilmen” kommer till stor del att ersätta mina textkommentarer på bloggen. En gång i veckan, med början nu på fredag, ska jag lägga ut veckovisa kommentarer i form av filmer.

    Håller just nu på att inrätta en slags TV-studio och prova mig fram i mitt filmredigeringsprogram.

 5. Pest eller Kolera på måndag?!
  Imorgon måndag väljer riksdagen en talman. Valet står mellan … Per Westerberg (Mesalliansen mot Sverige) och … Kent Härstedt (Rödgrönröra). Så det är bara att välja!
  Sverigedemokraterna kan genom sin vågmästarroll avgöra valet. Personligen skulle jag föredra att SD röstade på Kent Härstedt. Det skulle bl a innebära en tydligare markering av SD´s roll som vågmästare. Spännande att se hur SD-gruppen resonerar och hur de röstar imorgon.

 6. […] Utifrån regeringsförklaringen och budgetpropositionen har jag gjort en liten sammanställning av vad vi kan vänta oss under kommande fyra år med den borgerliga alliansen. Prognosen bygger på den politik som regeringen har fört sedan 2006. De samtal om samarbete som nu pågår mellan moderaterna och miljöpartiet kommer att leda till en ännu mer ”generös” politik och ytterligare rekordnivåer i Sveriges insläpp av nya invandrare. Miljöpartiet är känt för att tillsammans med vänsterpartiet vilja ha en i stort sett helt oreglerad invandring. Mikaela Valtersson (mp) utreder nu på regeringens uppdrag nya vägar för migranter som vill komma till Sverige. Partiet kallas av författaren och bloggaren Jan Milld ”Invandringspartiet De Goda”. […]

 7. Javisst är det så. 100% riktigt.

 8. […] fick miljöpartisten Gustav Fridolin göra TV4-dokumentären ”Vår Mörka Historia” (mer om Fridolin […]

 9. ”De skulle dessutom bli farliga, de skulle medföra fler allvarliga olyckor.”

  Inte nödvändigtvis. Faktum är att höghastighetståg har varit inblandade i mycket få olyckor med allvarliga personskador under den ganska långa tid de använts.

  I Frankrike har t.ex. TGV spårat ur ett par gånger i över 250 km/h, men p.g.a. tågens konstruktion, närmare bestämt deras styvhet, så har allvarliga personskador kunnat undvikas.

  Allt beror på hur man konstruerar systemet. Det finns inget som säger att höghastighetståg måste vara farliga.

 10. […] Fredrik Reinfeldt skulle gå Invandringspartiet de Goda […]

 11. […] Enligt Aftonbladet är Anders Wallner dock ”fortsatt övertygad om att mänskligheten är god”. […]

 12. […] stårjag långt ifrån Miljöpartiet, eftersom det i praktiken inte är ett miljöparti.  Som tittare hade jag ändå varit intresserad av att höra vad de två språkrören kunde ha att […]

 13. […] Å andra sidan det faktum att det parti i Sverige som kallar sig ”Miljöpartiet de gröna” inte är något […]

 14. […] det inte fantastiskt att vi sedan decennier haft ett parti i Sverige med namnet ”Miljöpartiet”, som fullständigt har missat dessa helt avgörande […]

 15. […] Miljöpartiet knaprade efterhand åt sig en till synes ointaglig tätposition: ”allt åt alla – genast!” […]

 16. […] detta kommer uppgörelsen mellan regeringen Reinfeldt och Invandringspartiet de Goda, vars verkningar kommer att börja slå igenom under detta år. Den lär leda till en ytterligare […]

 17. […] Miljöpartiet och journalistkåren. Hur kan detta totalextrema parti ha sådant stöd i väljarkåren? En […]

 18. […] Miljöpartiet och journalistkåren. Hur kan detta totalextrema parti ha sådant stöd i väljarkåren? En […]

 19. […] wishing to come to Sweden. The party was called by the writer and blogger in Jan Milld “The Immigration Party The Good […]

 20. […] • Ett mer grundläggande exempel är den fysiska miljö och den kultur som Mp bidrar till att skapa genom sin invandringspolitik. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: