• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Skitsnackarna

I kväll torsdag, är det partiledardebatt i TV4. Lika litet där som i SVT tillåts Sverigedemokraterna att deltaga.

Det sägs att man inte ska  ”snacka skit bakom ryggen”, inte angripa den som inte är närvarande och inte kan försvara sig.

Kommer den regeln att följas?

Mats Dagerlind på Demofon:

”Trots domedagsstämning och att de SD-relaterade utspelen står som spön i backen har SVT:s programdirektör Jan Axelsson slutgiltigt slagit fast att Sverigedemokraterna haft en så försumbar och marginell roll i denna valrörelse att de inte kvalificerar sig för att delta i SVT:s slutdebatt. Axelsson bör vara konsekvent och göra samma bedömning också för slutdebattens genomförande, dvs att sverigedemokraternas betydelse är så ringa att partiet och dess politik inte heller kvalificerar sig för diskussion. Partiledarna bör beläggas med SD-munkavle i slutdebatten.”

Det finns en folklig moralregel som säger att man inte ska snacka skit om den som inte är närvarande och inte kan försvara sig. Så min fråga till dig Jan Axelsson är – kan du lova mig att du ser till att också folkets företrädare iakttar denna enkla regel under slutdebatten i SVT?”

3 svar

 1. Mycket träffsäkert jan!
  Mitt i prick.
  Det häpnadsväckande är att inte alla vuxna människor förstår en så enkel sak.

 2. Jag såg inte debatten i TV4 så jag vet inte hur mycket beskyllningar mot icke närvarande SD det blev. Min artikel som du citerar ur är ju riktad till SVT och fredagskvällens slutdebatt i deras TV-kanal. Naturligtvis borde man av respekt för demokratin kunna ställa samma förväntningar på TV4 som SVT men i SVT:s fall blir avstegen allvarligare eftersom man har ett public service-uppdrag och ett sändningstillstånd som är villkorat med att man följer radio- och TV-lagen i vilken det bland annat föreskrivs att man måste vara opartisk och att en utpekad part ska ges möjlighet till genmäle.

 3. Se hit alla! Aktualia publicerar som första blogg info om boksläppet för Julia Caesars krönikor i bokform. Den släpps inom kort. Läs mer om boken här.

  http://aktualia.wordpress.com/2010/09/17/forhandsrelease-julia-caesar/

  Missa inte denna skriven av den enda kritiskt granskande journalisten vad gäller detta politikområde!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: