• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Ovärdig statsminister

Visst är vi formade av både arv (gener) och miljö (upplevelser under uppväxten). Men vi har också valmöjligheter och ett mått av fri vilja. Vilket gör att vi bär ansvar för våra egna handlingar.

Ett samhälle som ansvarsbefriar individerna för hur de agerar befinner sig i utförsbacke! En demokrati måste bäras upp av ansvarstagande medborgare!

Pk-propagandan maler oavbrutet på om att människor ”löper risk” ett begå brott, att de är ”utsatta”, osv. På så vis vänder man 180 grader på situationen, så att brottslingarna blir till offer. Den roll som blir kvar till (de verkliga) brottsoffren är att ta på sig skulden.

Så här skriver Mona Sahlin i ”Möjligheternas land”:

”Ensidiga skattesänkningar mest för den rikaste tiondelen accelererar istället problemen, utanförskapet växer, fattigdomen djupnar, klyftorna mellan människor ökar. Då bränns till slut bilar i förorten.”

När man bränner bilar och skolor så är det alltså ofrånkomliga konsekvenser av den borgerliga regeringens politik. Men om man skulle få fast någon av dem som tuttat eld kan ju vederbörande, om han är straffmyndig, ställas inför domstol. Med Sahlin-logiken är det istället Fredrik Reinfeldt som då borde åtalas.

Men Reinfeldt själv är  som bekant ”inte sämre”.

Beträffande våldtäkterna har, med hans logik, svenska kvinnor sig själva att skylla, om de blir våldtagna. De klär sig ju inte i hucklen, vem kan då ”förvånas” över att män från Mellanöstern ser dem som ”horor”?

Så var det nämligen med David i Malmö, den 24-årige sverigedemokraten, som blev knivskuren i sitt hem av några som ogillade hans politiska åsikter och att han kandiderade för SD. Han HADE SIG SJÄLV ATT SKYLLA, fick nästan vad han förtjänade. Reinfeldt var ”inte förvånad” över att en person med dessa åsikter råkade ut för detta.

Förövarna var uppenbarligen från samhällets bottenskikt, men här blir deras illdåd indirekt sanktionerat av landets högsta politiska ledning! Vilken statsminister! Helt häpnadsväckande!

Illa nog med tigandet från de olika partiledarna (med Lars Ohly som ett hedervärt undantag). Här gör ledaren för det största partiet trots allt ett uttalande, men vad är det han säger?  Jo, han tar ställning mot offret, närmast solidariserar sig med förövarna!

Fredrik Reinfeldts  uttalande, ordagrant:

”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.”

Vilken människosyn ger detta uttryck för?

Vilka signaler sänder detta?

Onekligen känns det bakvänt, att för en av landets absoluta toppolitiker behöva påtala vad som är demokratins elementa, ABC i demokratiska principer.

Man må skilja på:

a) Åsikter som människor hyser

b) Åsikter som människor ger uttryck för

c) Maning till handlingar

d) Egna handlingar

f) Handlingar av fredlig natur

g) Verbalt våld, som kan såra och kränka

h) Fysiskt våld

i) Spontanvåld, av ömsesidig karaktär

k) Ensidigt våld

l) Planerat våld

m) Grovt våld

n) Våld med politiska förtecken, riktade mot demokratin.

Övergreppet mot 24-årige David var av den mest extrema karaktären. Det måste placeras längst ut, som grovt våld, ensidigt och planerat. Det utfördes i Davids eget hem. Syftet var politiskt, dvs att skrämma honom och även andra medborgare från vidare politiskt engagemang.

Vilket för övrigt lyckades – David är nu flykting i (eller utanför) sitt eget land, han har upphört med all politisk verksamhet.

Davids eget ”brott” rörde sig inom spektrat a-f, det höll sig alltså helt inom demokratiska ramar.

Många plumpa uttalanden har förvisso gjorts av Sveriges ledande politiker:

• Mona Sahlin, om hur löjlig svensk midsommar är

• Maud Olofsson, om hur Sverige byggts av icke-svenskar

• Fredrik Reinfeldt själv, om hur vi svenskar är barbarer.

Det nya Reinfeldt-uttalande slår dock, med bred marginal, alla tidigare rekord.

Man får nog gå utomlands, till Mugabe i mörkaste Afrika, för att finna något grövre.

Det slår mig just: var unge Reinfeldt förvånad år 1986, över mordet på Olof Palme? Hade han förståelse för att detta hände, med tanke på allt provocerande som Palme sagt?

Fredrik Reinfeldt är inte en värdig statsminister för Sverige, men det måste vara genom demokratiska val, av fria och informerade medborgare, som han avsätts.

Sverige behöver ett annat kulturellt och politiskt klimat.

12 svar

 1. Det är befriande att läsa dina inlägg.

 2. Ett av dina absolut bästa inlägg i debatten. Hoppas många fler läser det då det var väldigt välformulerat och träffsäkert. Varken Fredde Barbar eller Måna Muslim är värdiga att bli statsministrar.

 3. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article441739.ab

  Blir han utan jobb kan han alltid teama ihop med MP och köra clownföreställningar på äldreboenden. Han har det ju ”i blodet” så att säga.

 4. Fredrik Mugabe är som klippt och skuren för rollen att förgöra Sverige. Jag är övertygad om att karln är psykopat. Han skulle ha mycket höga poäng på Robert Hare´s psykopatichecklista.

 5. Din blogg är en ljuspunkt i tillvaron och detta är bästa inlägget på länge. Har skickat länken till diverse moderater.
  Har alla lagt märke till Julia Cesars nya bok? Köp och stöd!

 6. De som satsat sitt kapital i skrämselbranschen får skylla sig själva. De kommer att få se sitt kapital förvandlas till luft, för marknaden kan reagera blixtsnabbt. Med SD i Riksdagen kommer hela folkets trygghet att öka och Mammons advokat har blott att gilla läget. Undrar just om hans uppdragsgivare, Moderaternas styrelse där stort ägarintresse finns i försäkring säkerhet och bevakning, typiska gangsterbranscher, också kommer att gilla läget ? Med Jimmie Äkesson i Riksdagen så kommer det att bli svårare att underblåsa rädslan. Ska bli roligt att se hur snabbt marknaden reagerar.

  …..får skylla sig själva.

 7. 349 psykopater – på söndag röstas de bort – och om Gud vill skola olycka och djävulskap drabba detta avskum..

 8. Var är alla svenskar som vill värna om sitt land,var vi endast 330.000 tusen av så många miljoner invånare.Kanske de inte har fattat ännu att nu kan dom börja tala om det elände som vi har påtvingas utan att svartmärkas,för nu har vi fått in svenskar i Riksdagen så tunghäftan lossnar nog på de flesta förtryckta medbogarna får man hoppas på.

 9. […] David i Malmö fick ett hakkors inristat i pannan och hånades sedan av landets statsminister. David hade under våren blivit utsatt för knivangrepp och hade fått […]

 10. […] ligger kanske jag själv nu litet risigt till.  Jag känner ju ett djupt förakt för både vår statsminister Fredrik Reinfeldt, Bengt Westerberg, Erik Ullenhag, Cecilia Malmström och Mona Sahlin, vilket jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: