• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Bidragspartiet

5 svar

 1. Det nedan är intressanta siffror som jag brukar ta upp i min blogg. Jag har försökt få in siffrorna som är från Wikipedia i mina kommentarer i lokaltidningen Västerbottens Kuriren men de tas inte in.

  Rosengård/Arbetslöshet

  I hela Rosengård har 38 procent av invånarna mellan 20-64 år ett arbete. 62 % av de vuxna, arbetsföra invånarna är därmed arbetslösa. I Rosengård lever 21 % av invånarna på socialbidrag (försörjningsstöd). Den totala andelen invånare vars inkomst utgörs av någon form av bidrag är runt 80 % (17 501 invånare av 21 955 är inte förvärvsarbetande).

  I stadsdelen Herrgården är 85 % av invånarna mellan 20 och 64 år arbetslösa. Totalt arbetar 353 av 4 914 invånare. Därmed utgörs den totala andelen invånare vars inkomst är någon form av bidrag till 93 % av befolkningen.

  Rösta SD 19 september för att få ett slut på vansinnet.

 2. Bra komplettering.

  Tack för de uppgifterna!

 3. Så lite så. Slår man på varenda dylik förort så ser det ut på liknande sätt, även om Rosengård och framför allt Herrgården är i en klass för sig. Dock inte på något positivt sätt. Wikipedia är ju som vi vet en ”open source” där vem som helst kan lägga till uppgifter, men det som står där stämmer.

 4. För att invandrare skall vara den nya arbetarklassen så fordras det väl rimligen av dem att de faktiskt arbetar, förvärvsgraden hos irakier, somalier, afghaner m.m. är bland de lägsta i landet, trots att många bott i decennier i Sverige.

  Nej, ordet arbetarklass har gått samma väg som ordet rasist, i den mening att de båda förlorat sin ursprungliga betydelse och idag slängs lite kors och tvärs i det politiska spektrat med syftet att vara så omfattande som möjligt, det ena innefattar och det andra utesluter.

  En skön ny värld, hade Aldous Huxley beskrivit det som.

 5. […] Mona Sahlins ”linjetal” häromdagen signalerade att hon vill se SAP kasta loss från att vara ”bidragspartiet”. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: