• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Vad är politik?

Får man tro massmedia så ”rasar” pensionärerna – eller i varje fall deras organisationer – mot Sverigedemokraternas valfilm. Man får inte på detta sätt ”ställa grupp mot grupp”, dvs antyda att samhällets resurser är begränsade och att stora satsningar på ett område ger mindre möjligheter till satsningar på andra områden.

Själv tycker jag att denna valfilm var helt formidabel. En verklig fullträff, rakt i solarplexus på etablissemangets eländiga förljugenhet.

Vi vet att pensionärerna beskattas hårdare än löntagare. Ovanpå detta har pensionsbromsen nu slagit till. Pensionärer får mindre i plånboken.

Vi vet också att invandringen nu fyra år i rad legat på rekordnivåer, att denna invandring domineras av hederskulturområden, att många är analfabeter och aldrig blir självförsörjande i Sverige. Och att varje ensamkommande flyktingbarn kostar cirka en miljon kronor.

Men vi tillåts inte hävda att det betyder kostnader och att dessa kostnader inverkar på samhällsekonomin i övrigt. Det blir, om vi får tro TV4-ledningen, straffbart.

Låt mig bara konstatera att under söndagen fick jag ta del av två nyheter, båda med viss koppling till invandringen.

Från SR:s webbsida:

”Pensionärer i kläm när banker blir kontantlösa

Allt fler banker har slutat att använda kontanter på sina kontor. Guy Lööf från Pensionärernas Riksorganisation tycker att det kan vara svårt för äldre att anpassa sig till omställningen.”

”- För många blir det knepigt. Man har inte kort utan vill betala med kontanter och gå in till posten och banken och betala. Problemet är att bankerna inte tar hänsyn till alla kunder. Man tar bara hänsyn till kunderna som klarar sig kontantlöst …”

Filminslag om tandvård:

Här finns alltså två aspekter: dels konkurrensen om begränsade resurser, dels (o)rättviseaspekter.

Det tror jag nog att många pensionärer begriper. Eller vet. Vid närmare eftertanke så är jag ju själv en av dem.

Som SD-valfilmen lyfter fram: det är nödvändigt att prioritera, när behoven är oändliga medan resurserna begränsade. Det är just vad som är politik!

Idag görs hela tiden denna typ av val, till nackdel för pensionärer och andra grupper i vårt samhälle. Makthavarna vill bara inte låtsas om det. Lyssna noga på Mona Sahlin i filmen ovan!

Hennes recept är än högre skatter, där hon vill ge sken av att detta skulle drabba bara ”de rika”. Så är det ju inte alls med de rödgrönas skattepolitik. Höjd bensinskatt skulle slå hårt mot landsbygden, i synnerhet när bensinpriserna samtidigt går upp.

Mona har gjort sina val. Må svenska väljares val bli ett annat!

19 svar

 1. Sverigedemokraterna bör nå 7% i valet,
  men 11-12% är inte osannolikt.

 2. Mona Sahlin vet ju inte alls vad hon säger. Hon lämnar två budskap samtidigt.

  Man ska alltså se till att ingen diskrimineras när det gäller tandvård

  Sedan säger hon att det är därför som man prioriterar invandrarna, vilket betyder att hon faktiskt säger att man ska diskriminera svenskar men inte invandrare.

 3. En katastof av enorma mått!
  ENLIGT
  http://www.skanskan.se/article/20100829/OPINION/708299924/1006/nyheter/*/en-katastof-av-enorma-matt

  Politikerna blundar kallsinnigt.
  Lägg hjälpen där den mest behövs och det är lokalt i drabbade länder.

  Skicka 7-klövern till Pakistan för utbildning, hjälpinsatser och verklighetsförankring. Där ger varje stödkrona 50 x högre resultat än på torgen i Sverige.

 4. Mona Sahlins röst får mig att känna mig som om jag håller på att kvävas. Hennes långsamma malande på söderbönedialekt gör att klockan stannar och fåglarna flyger baklänges. Samma gamla floskler ”inte ställa grupp emot grupp”. Det hon säger egentligen är att ”du får inte prata om dessa problem”. Hon lägger alltså locket på.

  Så här i valrörelsens elfte timme uppmanar jag alla att hjälpa till i flygbladsutdelningen. Det laddas upp nya flygblad varje dag och trycket är stort. Hoppas givetvis på alla läsares stöd i spridningen av kunskapen om att det finns ocensurerade nyheter på internet.

  Här finns information om allt som laddas upp dagligen och länkar till nedladdning av flygbladen:

  http://www.aktualia.wordpress.com/flygblad

  • Be dem också att kryssa Kent Ekeroth. Jag misstänker att Tommy Hansson får massor av arabröster, och blir han stor i partiet så går Sverigedemokraterna under.

   Be folk att kryssa Ekeroth vad du gör! För partiets sammanhållnings skull, och för svenska folket!

   Det är viktigt!

   • Demokratbloggen: det finns bättre alternativ än Ekeroth! Det bästa är att kryssa det fåtal som är kvar av det gamla gardet, förslagsvis DAVID LÅNG..!!

   • Om man delar upp kryssandet på alla dem man tycker om så blir det ingen som kommer högt.

    Araberna kommer alla att kryssa för ett enda alternativ, Tommy Hansson, och han kommer att bli störst i partiet.

    Vi måste göra på samma sätt. Kryssa endast en person, och Kent Ekeroth ligger på 16:e plats och då finns det en god chans att han kommer mycket högt.

    Naturligtvis kommer han att samarbeta med dem som är bra.

    Det är enda sättet att rädda partiet från den stora infiltratörsfaran!

 5. Jag har själv varit vittne till hur hela personalen på en tandläkarmottagning fått ta emot ”order” från socialen att ge det ”flyktingarna” vill ha i käften, oavsett vad det kostade.
  Mina tandläkare (tre stycken på samma klinik) fick också fullt stöd av sina sköterskor, fyra stycken plus receptionisten. Samtliga vägrade att uppfylla de asylsökandes krav på att få guld i munnen, företrädesvis i framtänderna.
  Tandläkarna menade, att det inte ska vara svenska skattebetalares uppgift att göra det möjligt för resurslösa asylanter att ”fara ned till torget i Pristina och visa hur rika de är”, genom att vi ska ge dem möjlighet att ”glassa” omkring med guld i käften som är betald av fattiga, skattetyngda svenskar!
  Tandläkarna meddelande socialen på orten att de vägrade ge någon annan behandling än den som vanliga svenskar skulle få, och det omfattade inte guldbryggor och annan skinande metall i munnen. Ville de bidragsförsörjda asylsökande ha guld så fick de själva betala mellanskillnaden – det ska inte de svenska skattebetalarna göra, var samtliga på tandkliniken överens om!
  Socialen höll inte med och menade att tandläkarna var skyldiga att utföra det som patienterna vill ha gjort!
  Tala om inte detta är grov diskriminering av svenskarna?
  Och nu ska de införa skattefria zoner i de invandrartäta bostadsområdena för att motverka arbetslösheten bland de nyanlända! Ytterligare ett bevis på hur man diskriminerar oss svenskar.
  Inte nog med allt vi redan fått offra och betala för denna hutlösa invandring av främlingar. Nu ska vi få betala ännu mer för en skandalös positiv särbehandla av dem på vår bekostnad.
  Och så säger Mona Sahlin att man inte ska ställa grupp mot grupp. Fy fan vilket förräderi!
  Man blir riktigt upprörd!

  • Bo, hur gick det sedan? Tvingades tandläkarna vika sig för överheten? Fy fan!! Dom kommer bara gå och glänsa med det i sina hemländer och det i sin tur kommer locka hit ännu fler asyl-snyltare.

 6. Bra skrivet Bo, Man blir ju heligt förbannad och detta senario som du beskriver är bara en liten god bit som främlingarna åtnjuter , utlänningarna tror ju att det är demokratiskt att dom i vissa fall bara får saker och ting som inte är sponsrat av majoriteten svenskar. Utan den heliga sponsringen står ju pk och makten för.

 7. Demokratbloggen: Ekeroth är för fixerad vid en enda fråga (islam) och är närmast att betrakta som en enfrågepartist (även om han har rätt i sak!). David Lång är ett mera helgjutet alternativ, är mindre av en broiler jämfört med Ekeroth och står på plats 20 på listan, varför personröster kan vara mycket avgörande. Det är viktigt att gamla kämpar från förr som offrat mycket för kampen nu blir belönade, om man nu överhuvudtaget skall rösta på SD…

  • Jag känner inte honom. Hur många gör det?

   Några stycken kanske. Men Kent Ekeroth är redan välkänd. Hans kompis Björn Söder har en bra uppfattning om vilken destruktiv kraft HBTQ är, och eftersom de är kompisar så har nog Kent Ekeroth samma uppfattning.

   Nu är det ju ändå så att just Islam av alla ideologier angriper världen på alla upptänkliga sätt idag, så det är viktigt att SD har en klar linje där.

   Gissar du på att de andra har något emot Kent Ekeroth?

   Det blir inte detsamma som att SD blir ett enfrågeparti, men det här är enda chansen att någon bra karl blir starkare än Tommy Hansson.

   Hur många kryss behövs det för att klättra fem steg?

   Samma mängd kryss leder i så fall till att Ekeroth kommer på plats 11, och den som ligger på plats 20 hamnar på plats 15.

   Tommy Hansson kan komma att hamna på plats 10 eller ännu högre upp.

   Vi bara måste ta en som redan ligger högt och har en bra inställning för att klå Hansson.

   Dessutom tror jag att Kent kommer bra överens med många bra medlemmar i partiet.

 8. Visdomsord från samtliga ovan. Är det bara jag som har en underlig version av PI för närvarande? Man har även stängt av mina möjligheter att kommentera, känns förbryllande, tycker alltid jag vinnlägger mig om att vara ”fin i kanten” då jag kommenterar. Tack som vanligt till JM för en kanonblogg, borde du inte satsa på en reklamlapp för din blogg, för spridning av oss anhängare? För den nya generationen är det bara internet som gäller.

  • Bloggen Politiskt (In)korrekt är egentligen ganska korrekt. Jag får heller inte kommentera där om mitt budskap inte är korrekt nog för bloggen.

   Det handlar inte bara om språket som redaktören där antyder.

  • Hur menar du med ”reklamlapp”?
   En klisterdekal att sätta ”på stan”?
   Eller något att försöka få in på andra bloggar?

   Intresserad är jag naturligtvis, i princip.

  • Jag blev avstängd för att jag skrev MENA-pack. Vem fan bryr sig egentligen över ett sådant trivialt ord i dessa dagar när över 6000 kvinnor blir våldtagna. Våldtagna av just MENA-packet. Det minsta man kunde begära vore iaf att kalla dem vid sitt rätta namn. Tycker PI borde byta namn till PK istället.

   Personligen så tycker jag det finns tre bra personer att rösta på. Förutom Kent så är det Stellan Bojerud och Thoralf Alfsson. Ser gärna alla tre i riksdagen.

 9. Tack för feedback Demokratbloggen. Gillar PI men man ska tydligen inte dyrka siten förbehållslöst… Påminns om din blogg i Mail, kanske ide börja hålla till där mera, hursomhelst, PI bidrar nog mycket till succen med SDs omtalade valfilm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: