• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Borlänge

De finns mer att säga på temat utvärdering/kritik av Sverigedemokraterna, men det får komma efter valet. Det är så mycket annat som är viktigare att få ut före valet. Jag vill heller inte riskera bidraga till att SD:s valrörelse tar skada. Vi må nu ”ge järnet” fram till den 19 september i valkampanjandet!

Ett kampanjande som kan inte bara få in SD i riksdagen utan samtidigt medverka till att människor får sina erfarenheter, känslor och tankar bekräftade, till att flera människor vågar börja tala öppet med varandra om väsentligheter, till att rädslan bryts!

Projektet vitbokstabloiden kan nu sägas vara i hamn. Av de 50.000 exemplar som trycktes upp finns nu bara 7 buntar kvar, dvs mindre än 3.000 exemplar!

Ekonomiskt ser det också hoppfullt ut. Det har inte gått ihop ännu, men om bidrag fortsätter att komma ett tag till så är vi i land även där.

Det upptryckta vitbokssammandraget säljer fortfarande ganska bra, och förhoppningsvis kommer spridningen av alla tabloiderna där att medverka till en fortsatt efterfrågan. Mer än halva den andra upplagan (1.700 av 3.000) har gått ut som budkavleexemplar till under självkostnad. De sprids nu av SD-folk i Göteborgsregionen. Tanken med budkavleexemplar är alltså att de ska lämnas vidare, för att cirkulera, och att den som vill ha ett eget exemplar beställer på vanligt sätt.

I slutänden blir förhoppningsvis ett plus genom försäljningen av vitbokssammandraget.  De pengarna kan komma till användning för att klara tryckningen av  en tredje upplaga.

Det är också möjligt att vitboken i sin helhet trycks på print-on-demand under år 2011, om intresset för detta visar sig tillräckligt stort.

I GÅR, LÖRDAG, var jag tillsammans med en grupp SD:are eller f.d. SD:are och hushållsutdelade tabloider i Borlänge. Vi fick ut närmare 5.000 exemplar.

Borlänge är ju inte vilken stad som helst. Det är inte bara Dalarnas största tätort, det är också den stad som har högst andel utlandsfödda.

Och mest problem. Julia Caesar skriver om detta idag på Snaphanen.

I just Borlänge är det särskilt viktigt att få ut ett material som detta – där är förutsättningarna särskilt stora att mottagarna förstår vad vi skriver om.

I jämförelse med andra kommuner i Dalarna har Borlänge större problem med brottslighet och  bidragsberoende. Den dominerande invandrargruppen är nu somalier, där andelen analfabeter är hög, men där det ändå finns en form av fantasirikedom och initiativtkraft

Vid årets Första Maj manifesterades för ”JObbEN”.

Kunskap är mackt

Det är här som Mona Sahlin och hennes socialdemokrater ser Sveriges framtid.

11 svar

 1. Läs gärna vad Jesús Alcalá skriver i dagens SvD om hur det kan gå, när man som i Sverige ger extremistiska religioner fritt spelrum.

  • Vi som känner Janne Milld och följt hans internetsidor sedan starten vet att han inte ger mycket för nämnde Alcalá…! =)

 2. För övrigt måste jag beklaga att du väljer att tiga med fortsatt kritik mot SD, liksom att du inte ändrat din grundläggande hållning om stöd och uppmaning till röstande på SD i årets riksdagsval… Ett litet köttben av uppskattniing kunde du väl slänga också till oss ND-anhängare här på bloggen? Kenneth Sandberg t ex talade ju i samband med sitt brott med SD om vikten av att också ND finns, får stöd och växer som politisk kraft i Sverige, så att inte SD blir ”ensamma på banan”.

  • Jag ska inte tiga om fortsatt kritik av SD, jag tar bara en paus därvidlag några veckor. Min maning till SD-röstning är inte avsedd som någon belöning av SD:are, jag tänker inte de banorna. Lika litet som min kritik är dikterad av annat än en bedömning av vad som kan vara politiskt klokt och nödvändigt.

   Beträffande ND har jag många gånger på denna blogg manat till att ta prenumerationer på Nationell Idag.
   Eller vad sägs om denna NI-kolumn:
   http://www.janmilld.se/msni/1410.html

   Kontrasten mellan SD-Kuriren och Nationell Idag är skarp. Det gäller både utgivningstäthet och innehåll. Särskilt tydligt blir det i vad de skriver om vitboken. SD-K har inte skrivit någonting.

   Och de tar heller inte in någon annons. Inte ens efter valet. Mycket sämre kan det inte bli.

   En sak till: när jag skjuter in mig på SDU-användandet av pk-begrepp som ”rasism” på pk-manér, dvs som skällsord vars innebörd aldrig klargörs, så omfattar detta även Hansson-anklagelser mot ND för att vara ”nazistiskt”, där innebörden av begreppet inte klargjorts och inga konkreta exempel redovisas, till stöd för anklagelsen.

 3. Jag vet, men jag beklagar alltså även denna ”paus” i kritiken mot SD. Det är förvisso tacksamt att du talat väl om NI, men varför inte uppmana till röstning på ND också? En kompromiss kunde ju vara: en röst på SD i riksdagsvalet och en röst på ND i kommunal- och landstingsval.. varför skall någon lägga sin röst på SD i ex kommunfullmäktigeval?

  • Bodde jag i Södertälje, då skulle jag tveklöst lägga min röst på ND i kommunvalet. Jag uppmanar härmed varje Södertäljebo att göra så!

   I valet 2006 fick SD två mandat, av vilka man inte besatte något. ND fick också två mandat, men har bedrivit ett aktivt och exemplariskt arbete i Södertälje kommunfullmäktige. Sådant bör belönas!

   Jag tycker det är smaklöst av SD att överhuvudtaget ställa upp i kommunalvalet i Södertälje i år. Där kunde man stå över.
   Det blir inte bättre av valsedelns sammansättning. Där återfinns bl.a. redaktör Hansson!

   • Tack för det! Kan man möjligen utsträcka detta så att det blir en generell rekommendation att rösta ND på kommunal- och landstingsnivå, hellre än SD? Med argumentet att också ND behövs som politisk kraft i svensk politik och fyller en viktig funktion, så att SD inte blir ensamma på banan?

    I analogi med detta vore det naturligt att fördöma SD:s taktik att ställa upp varhelst ND ställer upp kommunalt med den klara målsättningen att bara slå undan benen för ND. Detta har ju bl a Björn Söder klart uttalat och erkänt, jmf detta: http://www.youtube.com/watch?v=y_jj2fGfx2I (hoppa fram till 05:30!)

 4. Jan: Tycker du är orättvis mot SDU nu.
  Du låter en enskild ”nobody” på SDU:s forum representera någon slags generell uppfattning bland SDU:are generellt sett. I den tråd du refererar till så är 1 person neutral, 1 person är negativ och 2 personer tar ställning FÖR dig.
  Rimligen borde din slutsats då bli att den generella inställningen till ditt vitboksprojekt inom SDU är positivt. Varför väljer du att endast fokusera på en enda negativ person?

  För mig som aktiv SDU:are är du en hjälte, du har verkligen kämpat på sedan 1980-talet och varit enormt konsekvent i ditt arbete för att få det svenska folket att vakna upp, ALL heder åt dig och jag, som aktiv SDU:are, nämner detta för mina kamrater inom partiet också. I bokhyllan i bunkern återfinns en del material skrivet av just DIG.

  Att du inte fått ett korrekt bemötande av SD-kurirens personal är tråkigt tycker jag, dock tror jag att ditt vitboksprojekt på ett sätt tjänar på att inte associeras med SD eftersom det får stå fritt. Så fort SD nämns i ett sammanhang så slutar vissa människor att lyssna trots vettiga argument, din kampanj som du bedriver fungerar bättre på en metapolitisk nivå, detta är något du säkert är medveten om också.

  Så vad jag säger är att jag tycker det är orimligt att peka ut SDU:are när det enda du baserar dig på är en enda persons kommentar i en tråd på vårt forum där det fanns FLER som faktiskt försvarade dig.

  Lycka till med projektet.

  MVH

  • Vad jag vill uppnå genom att uppmärksamma detta SDU-inlägg är att ”stämma i bäcken” och få upp en nödvändig diskussion bland SDU:are. Så fort ett inlägg av denna typ dyker upp ska svaren hagla med krav på att vederbörande klargör vad han lägger in i sina pk-begrepp.

   Vi måste ha en klarare rågång mellan demokrater och pk-iter i diskussionen! Ett slentrianstämplande måste, lika väl som guilt-by-associaton, tydligt förkastas.

   Vad jag också vill lyfta fram är behovet av en grundläggande medlemsskolning, där jag frågar mig varför SD slutat att använda ”Grundkurs för sverigedemokrater”.

   Jag vet att de flesta SDU:are är bra demokrater, men det är inte fel att notera varningssignaler, och då reagera tidigt.

  • Christoffer, du verkar vara en vettig person (jag hoppas du inte är namne med Christoffer Jonsson)… men du kan väl ändå inte förneka att mycket av den kritik som riktats mot SDU på denna blogg bland kommentarerna äger sin giltighet? Det har blivit lite för mycket av broilers och karriärister i SDU de senaste åren, utan ideologisk botten och med alldeles för mycket pk-tänk (jmf Eric Myrin, Christian Westling mfl)

 5. […] Cyklingar som jag gjort i samband med utdelande av den nya tabloiden.  Det känns bra för både kropp och själ. Precis som tidigare. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: