• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Inte bara Hansson

Handlar det bara om en annonsvägran och om Tommy Hansson som redaktör för SD-Kuriren?

Nej, tyvärr inte!

Som bekant har vi dissidenter svårt att få in artiklar i stora PK-media. Annorlunda borde det vara på SD-Kurien. I synnerhet på nätet, där inga utrymmesskäl behöver begränsa antalet inlägg.

I synnerhet som detta beslut togs på Sverigedemokraternas riksårsmöte år 2004: ”Yttrandefrihet finns inte, om det inte finns för meningsmotståndare”.

Ändå fick jag och Björn Hammarbäck en insändare refuserad i SD-Kuriren på nätet år 2008.

Inte så att vi fick den återsänd eller gavs någon motivering, man bara lät bli att vare sig publicera inlägget eller att höra av sig. Jag var i kontakt med Richard Jomshof, vilken hänvisade till Johnny Skalin, som var insändarredaktör. Skalin svarade dock inte på mejl.

Därför kunde jag inte bli så helt överraskad av SD-K-redaktionens annonsvägran. Det handlar om en dålig hållning, ett klimat inom viktiga delar av partiet.

Gustav-inlägget på SDU-webben stärker intrycket av att SD håller på att rutscha utför – politiskt, taktiskt och moraliskt. Det ligger ingenting av vare sig statsmannamässighet eller smarthet i denna utveckling. Den är bara hållningslös och raktigenom korkad.

Vi måste till fullo inse ett fundamentalt faktum: våra politiska meningsmotståndare, detta pk-etablissemang inom media och partipolitik, är:

• inget att se upp till

• inget att försöka efterlikna,

• inget att söka bifall från!

För om vad vittnar detta svängande med pk-epitet som ”rasism” mm på SDU-forum, om inte just ett sådant missförstånd?

Tror man att etablerade pk-kretsar blir imponerade och slutar sparka på sd:are, om de ser att det finns sd:are som står redo att sparka vidare, nedåt?

Ett annat faktum vi måste inse är att ett riksdagsinträde för SD inte i ett trollslag förändrar alla förutsättningar.

Med eller utan SD i riksdagen, före såväl som efter ett riksdagsinträde, handlar det om människors medvetenhet.

Hela tiden måste det handla om en folk- och opinionsbildning. En sådan kommer naturligtvis helt av sig, om sd-företrädare själva har övertagit Expos världsbild och värderingar.

Ett tillägg, för att ingen ska missförstå mig:

Alla förändringar inom Sverigedemokraterna har inte varit fel. Enstaka virrpannor har ju kunnat skada partiet, genom att förse massmedia och andra motståndare med ammunition mot SD. Där har både Mikael Jansson och Jimmie Åkesson haft nödvändiga ambitioner.

Samtidigt vet vi att från medias sida är det inte fråga om något ärligt intresse av demokratisk vakthållning. Som Blågula frågors erfarenheter visat sker en skandalisering i media även där det egentligen inte finns en spik för media att koka sin soppa på.

Intresset av att SD-företrädare ska stå för en demokratisk hållning får dock aldrig vara främst ett taktiskt övervägande. Det ska vara själva kärnan i partiets väsen och politik. Som fallen Hansson och Skalin visat finns där allvarliga brister, högt upp i organisationen.

Demokrat blir man inte genom någon läpparnas bekännelse till detta ord. Det handlar om vilken hållning man intar i sitt faktiska agerande.

Sverigedemokraterna borde ta sitt riksårsmötsbeslut från år 2004 på allvar!

Och varför inte en nyutgåva av grundkursen?

—————————–

Här har jag alltså tillåtit mig att lufta kritik mot SD, och kommer så att fortsätta i ytterligare några dagar. Det betyder inte att Jimmie Åkesson och SD inte gör bra saker. Nu senast gäller det BRÅ och våldtäkterna: stor eloge! Denna bluffmakerska Hradilova Selin ska dras fram i ljuset!

Ett tips i det sammanhanget: lyft fram överfallsvåldtäkterna! Journalisterna mässar om hur våldtäkterna är. Så få att det nästan inte finns några gärningsmän. Överfallsvåldtäkterna är ändå tillräckligt många för att påverka kvinnors situation, många kvinnor  är numera rädda för att röra sig utomhus kvällstid. Som statistik från Oslo visat har nästan samtliga förövare utomeuropeisk bakgrund. Vilken anledning finns att tro, att förhållandet är ett annat i Stockholm?

26 svar

 1. Tidigare tyckte jag att man kunde vänta med kritik av partiet tills de har kommit in i riksdagen, men jag har tänkt efter.

  Om man inte vet vad man röstar på så blir man bedragen. Byket inom partiet ska tvättas innan valet.

  Det får inte vara så att feta riksdagslöner ska hägra och sedan har dessa partimedlemmar fått sitt.

  Det är nu de ska svettas. Det är nu de ska visa vilja att utesluta Tommy hansson med anhang.

  Jag trodde faktiskt att de redan hade uteslutit honom efter fadäsen med partiavdelningen i Södertälje, men så såg jag honom på en SD-video, och han är kvar… (!)

  Det är lika bra att börja tvätta byken nu så visar man ärlighet!

 2. Ja tror det kan vara frestande för SD att bli mer PK för att komma in i Riksdagen, jag kan förstå tankesättet. Men som sagt det kommer bara att straffa sig, kommer nog att vara som att pinka i byxorna. Först blir det varmt och skönt , sedan kallt och blött.

  • Precis! Sedan efter valet vågar man inte vika. Det går prestige i det hela som vilket pk-parti som helst. Ärligt talat misstänker jag snart att vi har Åttaklövern (nn) i riksdagen.

 3. Bildspråket är mycket tydligt, och kommer partiet nu över 4%-spärren blir valet 2014 oerhört intressant.

 4. Filmen var ju bra!

  Sedan är frågan om synen på perversiteter. Islam är perverst och HBTQ är lika perverst. Det handlar om en totalt vidrig kvinnosyn.

  Om man slutar älska kvinnor så slutar man att älska sig själv och då ser man plötsligt inget fel på förtryck, så kvinnosynen är absolut vital och kamp mot vidrig kvinnosyn måste vara väsentligt för ett demokratiskt parti!

 5. […] attack mot SD för deras beteenden i de här frågorna. Jan Milld har följt upp ämnet på sin blogg och har framfört ny saklig kritik mot SD. Men precis som etablissemanget brukar göra gömmer sig […]

 6. Jag har inte läst boken, men jag vågar tro att den inte innehåller något som är så kontroversiellt att SD inte kan förknippas med det. Jag tippar att boken skulle vara av intresse för många SD:are och att många av oss också kommer att köpa den. Jag tycker att SDK gott kunde ha tagit in en annons, i vart fall efter valet om man nu var rädd för att förknippas med ND.

 7. Jag förstår att du är besviken men jag kan förstå SD på ett sätt. De har kämpat mot mediadrakarna att tvätta bort nationalism-stämpeln och genom dina sympatier för nationlismen skulle mediadrevet gå igång direkt.

  SD är säkert tacksamma för din insats – men de kan inte öppet visa det. Hoppas du ändå kan se det positvt i långa loppet.

  • Om jag känner besvikelse är av underordnad betydelse.
   Avgörande är vad som är politiskt klokt.

   Du använder här begreppet ”nationalism” på ett i mitt tycke märkligt sätt.
   Vad lägger du in i begreppet?

 8. Snälla, om du vill ha in en annons efter valet så vänta då till dess med att bråka om det, Du kan vl ändå inte mena att riskera vå framrtid för en sån sak. Jag tror detta är sista chansen för oss
  Även om detta inte är bra så kan ju knappast alternativen vara bättre.
  Jag har följt dig en längre tid och är inponerad av ditt arbete och dina kloka synpunkter. Ett nederlag nu skulle vara kastrafotalt, så snälla spara eventuella schismer till efter valet

 9. Jag vil ju tro, att det jag här börjat ta upp är viktiga frågor för både SD och hela rörelsen av oss invandringskritiker.

  Men det är möjligt att fortsättningen kan anstå till efter valet.

  • Risken är också att vi gruvligt får ångra oss efter valet att vi inte passade på att tvätta byken innan.

   Det är ju oerhört känsligt för Sverigedemokraterna nu, så då finns ju chansen ändå att de tvingas göra avbön på sin hållning.

   Jag kan inte acceptera att Jimmie Åkesson gör en Gudrun Schyman nu i valets elfte timme.

   Om man accepterar kvinnoförakt så har man redan ena foten i feodalismen. Feodalistisk ideologi går bara att genomföra om man kan splittra ända in i familjen.

   Att bli sexuellt upphetsad av att kvinnor torteras krävs bara lite fantasi för att byta ut dessa kvinnor mot barn.

   Dess HBTQ-slödder är infantila och jag-svaga, och att ge dem politisk makt är som att ge småbarn politisk makt, eller ännu värre, att psykopater får politisk makt.

   Blir man sexuellt upphetsad på ren tortyr så har man inte i ett demokratiskt parti att göra!

 10. Hej allihopa,

  Tabloiden är en succe!

  Idag har Ceasars gäng delat upp sig på Strängnäs kommun och norra Stockholm.

  Sammanlagt runt 4000 flygblad + tabloider har delats ut. Eftersom tabloiden är på ett antal sidor blev det mkt papper per hushåll.

  Vädret var vackert och det var påfallande glada tillrop och faktiskt extra mycket från pensionärer. Önskade jag hade kameran med mig då Vargens dotter 3 år gammal, iklädd en fin sommarklänning tog en av Jan Millds tabloider och gav en äldre man..

  Han tog emot den och utbrast: Hur gammal är du? – Så liten och så vettig, det finns hopp för vårt land!

  Yngsta utdelaren ngnsin 3 år:-)

  Nu är vi således uppe i över 17000 flyblad, tabloider etc sedan vi startade..börjar få svårt att hålla koll på statistiken.

  En trött men lycklig ledare hälsar

  Ceasar

  • Det bådar gott att folk är så förtjusta i det här, då är den politiska medvetenheten i ökande.

   Och efteråt kommer de att vara ändå mer medvetna, och snacket går…

 11. Bra jobbat allihopa. Så här såg det ut i Umeå i fredags… Man kunde tro att man var på ett zoo.

  Sverigedemokraternas torgmöte i Umeå den 2010-08-27. Talare var Björn Söder (partisekreterare), Christian Westling från Stockholm och Ordföranden för SD Umeå Henrik Agerhäll. Det var rätt många åhörare på torget och de var intresserade av vad SD hade att säga.

  Tyvärr var Rättvisepartiet Socialisterna från Umeå där och försökte störa torgmötet. De lyckades inte med det då SD har en bra ljudanläggning. Det enda de lyckades med var att skämma ut sig själva och sitt parti ordentligt.

 12. […] Jan Milld och många andra förståndiga personer både utanför och inom SD ser inget hellre än att Hansson […]

 13. I en mejldiskussion hur Jan Millds Vitbok skulle kunna presenteras i SD-Kuriren den 22 augusti skrev Milld ordagrant följande:

  ”En recension vore väsentligt bättre än en annons.”

  Detta skrevs mot bakgrund av att SD-K:s redaktionsmedlem Jens Leandersson föreslagit en recension som alternativ till annonsering.

  Jag har i sammanhanget då erbjudit mig att i mån av utrymme skriva en balanserad recension av boken i fråga. Därför är det något egendomligt att Milld nu går ut och ondgör sig för alla som vill höra på att han inte får annonsera.

  Det var ju Milld själv som hellre ville ha en recension än en annons (vilket dessutom är billigare)!

  • Den 23 augusti svarade jag Hansson följande:

   ”Det låter iofs bra, men vi har här två skilda spår.

   En recension är redaktionens bord.

   En annons är vårt bord.”

   Därpå kom svaret om annons-nej.

   Jag förstår fortfarande inte varför en eventuell recension någon gång i framtiden skulle utesluta en annons i nästkommande nummer av SD-Kuriren.

   Det är två skilda saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: