• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

SD till riksdagen!

I vitbokstabloiden skriver jag så här:

”En röst på Sverigedemokraterna har fördelen att protesten blir riktad och tydlig. En extra krydda får en sådan protest genom etablissemangets behandling av SD. Partiet har ju konsekvent svartmålats och hindrats från att komma fram som andra partier i media. SD:s torgmöten har också störts av politiska huliganer – trots att SD:are aldrig saboterat andras möten. Därför blir en röst på SD samtidigt ett avståndstagande från dessa antidemokratiska metoder och en knäpp på näsan åt media.”

Gäller detta resonemang fortfarande från min sida, även efter att SD-Kuriren vägrat att upplåta annonsplats för vitbokssammandraget?

Ja, det gör det.

Mitt röstande, eller rekommenderande till röstning, handlar inte om att försöka belöna eller bestraffa individer. Det handlar om ett försök till politisk bedömning, av vad som kan vara bäst ägnat att leda framåt politiskt.

Som jag också skrev i vitbokstabloiden:

”Resonemanget gäller egentligen oberoende av både SD:s program och SD:s kandidater. Det handlar om att markera för en förändring. I just detta val.”

Bakgrunden är ju etablissemangets agerande och den roll SD blivit tilldelat i media. Det gör att valframgångar för SD blir till en markering mot denna eländiga journalistik, denna vidriga förljugenhet. SD tillhandahåller, genom sin existens och kandidering, en möjlighet att ge uttryck för en medborgerlig protest.

Rymmer då inte ett röstande på Sverigedemokraterna risker?

Kan inte SD komma att svika många högt uppskruvade förväntningar?

Jo, den risken bedömer jag som stor, och än större blir den om auktoritetstron är stor.

Att döma av flera kommentarer till gårdagens bloggtext är det just så. Många förutsätter med automatik att varje ställningstagande från SD-företrädare bottnar i genomtänkta ställningstaganden. Så är det inte. Tommy Hansson representerar inte det yppersta av politisk-taktisk klokskap.

Det handlar inte bara om invandring, det handlar också om kultur, demokrati och mentalt klimat. Ett riksdagsinträde för SD kan vara ett steg på vägen, men det måste följas upp! SD måste visa sig stå för något annat än politisk korrekthet och dess kvävande ängslighet.

När jag på SD:s riksårsmöte fick igenom det principiella ställningstagandet om yttrandefrihet så var det ingen sinkadus. Det var ett genomtänkt förslag, med en långtsyftande innebörd.

Helt konkret skulle det förpliktiga att ta in annonser i SD-Kuriren från även politiska meningsmotståndare, inte att man där skulle gömma sig bakom något surr om ”medlemsblad”!

Nu serverades dessutom praktiska möjligheter att manifestera på den punkten, genom hänvändelsen från SP i Lund.

Hade den möjligheten tagits tillvara så hade man samtidigt ryckt undan mattan för eventuella guilt-by-association-försök att framställa en annons för vitbokssammandraget som ett ställningstagande för allt som skrivits i Nationell Idag.

Det framställs som ofrånkomliga taktiska hänsynstaganden i ett mediaklimat där vi har små möjligheter att komma fram med våra versioner, men vi må samtidigt vara klara över riskerna – nämligen att det som börjar med förment taktiska överväganden snart landar i att vi har övertagit Expos världsbild och värderingar.

Konkret: etiketterandet/stämplandet och kopplandet/guilt-by-association.

Exempelvis:

1. SD-K publicerar en annons som kan kopplas till Jan Milld.

2. JM kan kopplas till Nationell Idag.

3. NI kan kopplas till, osv.

Vad vi behöver i Sveriges riksdag och svensk offentlighet är något helt annat, något som står för andra principer och en annan typ politiskt klimat.

Ett klimat där rädslan trängts undan och där människor vågar prata med varandra om väsentligheter, öppet och uppriktigt. Utan skygglappar och förlamande taktiköverväganden.

Våga språnget!

Förkasta pk-ismen!

Beslutet, och ansvaret, är ditt!

Jo, en sak till:

Inför årets riksdagsval må det vara SD som gäller.

I nästa val blir det annorlunda, om inte SD skärper sig radikalt, och flyttar på redaktör Hansson och hans svans. Vad Sverige behöver är inte ytterligare ett PK-parti.

7 svar

 1. Det är sant.

  SD behöver skola sina medlemmar i politisk ideologi. det är farligt med konformism, men å andra sidan måste den finnas i tillräckligt hög grad i ett politiskt parti.

  Problemet med SD är att det är alldeles för högt till tak i det partiet. Där frodas Muhammedankramare tillsammans med dem som ser Islam som den största faran sedan andra världskriget.

  Det går inte att ha det så, för det leder till att en massa värdelösa pappskallar till sist tar över partiet.

  Själv ser jag ND som ett kryptonazistiskt parti, men vitboken som något välgörande för folk att läsa, och som leder till att SD skulle få röster.

  Med min inställning om att ha betydligt lägre i tak i partiet och partiskolning som obligatorium så leder det också samtidigt till den politiska medvetenheten att man ser positivt på vitboken.

  Så det krav man bör ställa på SD är att sänka taket på partiet!

 2. Jag kommer att rösta på Svenskarnas parti (SvP). Jag resonerar så här: Sverigedemokraterna kommer med största sannolikhet in utan medvetna nationalisters röster. Min röst gör därför mer nytta på ett kompromisslöst invandringskritiskt alternativ som därmed kan börja skugga SD på samma sätt som SD skuggat etablissemanget. Ett klart invandringskritiskt alternativ kan tvinga SD till handling då de vet att om de inte sköter sig så kommer väljarna att välja ett annat alternativ. Den oron behöver de inte känna om alla invandringskritiska röster hamnar hos det inte längre så invandringskritiska SD.

 3. Jag märker att det inte bara är jag som börjar misstro SD och detta är inte bra för framtiden.
  Men som många andra kommer jag att rösta SD denna gång och hoppas på nåt bättre framöver.

  \Svea

 4. Lysande skrivet som alltid, Jan.
  Man kan fråga sig i sitt stilla sinne var såna som Tommy Hansson (om han nu kommer in han är 35:e nu/34 i och med Sten Anderssons frånfälle) och gayaktivisten Sven-Olof Sällström (10/9) som ju helt klart och tydligt aviserat att han går emot partilinjen (se här http://valpejl.se/kandidat/42319/Sven-Olof_Sallstrom ) vad gäller homoadoptioner kommer att stå vad gäller partiets hjärtefrågor när det kniper. Det luktar varg i veum lång väg detta och jag har sett nog av infiltratörer under min tid. Man tar bort ”obekväma” hårt arbetande Sverigedemokrater som t.ex. Roger Hedlund i Gävleborg och Runar Filper i Värmland och ersätter dem med etablissemangstillvända clowner för att samla PK-poäng. Surt sa Bill, surt sa Bull…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: