• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

En varningssignal

Som mina läsare vet manar jag till röstning på Sverigedemokraterna i årets riksdagsval.

Parallellt med detta har jag ett annat spår, av försök till konstruktiv kritik. Just inför valet kommer det spåret naturligen i bakgrunden, men det är viktigt att vi kontinuerligt utvärderar vad som sker, ger plats också för kritik och självkritik. Det får inte bli bara något hallelulja utan eftertanke, där SD-företrädare står över all kritik.

Detta gäller principiellt, för att vi inte ska köra i diket.

Till detta kommer att det nu finns en helt aktuell och påtaglig anledning att sätta ett stort frågetecken för visst SD-agerande! Låt mig börja i denna ände:

När jag själv var aktiv i SD-ledningen fick jag igenom ett beslut på riksårsmötet, ett viktigt principiellt ställningstagande: ”Yttrandefrihet finns inte, om det inte finns för meningsmotståndare!”

Tanken bakom beslutet var att vi sverigevänliga demokrater inte skulle vara som de. Vi skulle representera något annat och bättre, än pk-iterna.

Visserligen märkte jag ingen direkt entusiasm för mitt förslag på riksårsmötet, men ingen pläderade emot. Beslutet togs.

Vad skulle detta ställningstagande kunna betyda i praktiken från Sverigedemokraternas sida?

SD har ju, i likhet med Blågula frågor, fått erfara att tidningar vägrat publicera annonser. Helt nyligen vägrade Dala- Demokraten att publicera en liten annons om vitboken.

Ställningstagandet måste betyda att SD för egen del agerar annorlunda – dvs är redo att ta in annonser även från meningsmotståndare i SD-Kuriren.

Inte så att man tillåter penningstinna motståndare att helt fylla SD:s tidning med sitt materiel, men enstaka annonser bör inte vara något problem. Om annonsen starkt polemiserar mot SD:s ståndpunkter eller agerande bör det snarast välkomnas – det ger ju tillfälle att vässa den egna argumentationen! En sund hållning i den demokratiska debatten är att ta sig an motståndarnas allra starkaste argument.

Då snubblar jag över en uppgift på nätet, som talar ett annat språk. Socialistiska Partiet i Lund har försökt att få in en annons i SD-K, men inte lyckats. Redaktionen har överhuvudtaget inte svarat inom rimlig tid.

Vilket fruktansvärt självmål! Varför bjuda på något sådant? Helt obegripligt!

När jag fått vitboken klar närde jag förhoppningar om att SD-Kuriren skulle skriva om denna och rekommendera sverigedemokrater runtom i landet att köpa boken. Den innehåller ju fakta och argument som rimligen kan vara matnyttiga för partiets aktiva.

Som det visat sig har detta inte skett. Det var då som jag och Björn Hammarbäck kom på att vi skulle annonsera i SD-Kuriren om vitboken.

Därefter fick vi göra erfarenheter vilka jag tycker – utan att ta till överord – kan betecknas som ”anmärkningsvärda”.

Björn skrev brev efter brev till SD-företrädare om saken utan att överhuvudtaget få något svar. Till sist kom ett besked från Jens Leandersson: SD-Kuriren skulle inte utkomma mer före valet.

Vårt intresse för en SD-K-annons om vitboken gällde dock även efter valet, så vi fortsatte att mejla, med två frågor:

1. Tid för manusstopp?

2. Pris för en halvsidesannons?

Efter några vändor kom ett svar från Tommy Hansson, redaktör. Han meddelade att något manusstopp inte var fastställt.

Den andra frågan lämnades helt obesvarad. Jag skrev till Richard Jomshof och fick ett svar, som dock inte besvarade den ställda frågan om annonspris.

Så under måndagseftermiddagen meddelade Tommy Hansson:

”Då skall du få klart besked här, Jan:

Redaktionen har beslutat att inte ta in annons för Vitboken.”

Däremot kanske man tar in en recension:

”…saknar inte boken kvaliteter, varför jag inte ser någon anledning att skriva en enbart negativ recension.”

Beträffande annonsering sällar sig alltså SD-Kuriren till Dala-Demokraten och andra PK-media!

Även om vi hade varit politiska motståndare borde vi ha fått annonsera i SD-Kuriren.

Det inträffade utgör en allvarlig varningssignal, om utvecklingen inom Sverigedemokraterna.

Vår tänkta halvsidesannons i SD-K:

75 svar

 1. Det låter inte bra.
  Jag tycker att de skulle givit en ordentlig motivering till sitt beslut.
  Men det är naturligtvis politiska hänsynstaganden som lligger bakom. Jag har inte läst boken så jag vet inte varför, men kan spekulera i att vissa uppgifter kan uppfattas som för provocerande, och SD resonerar väl som så att detta kan vändas emot dem.
  Men! Tidningar ansvarar inte för annonsörernas materiel. Att tidningarna ändå får för sej detta beror på ett missförstånd.

  • Vilka uppgifter skulle vara alltför provocerande för SD, menar du?

   • Jag skrev inte provocerande för SD.
    Utan eventuellt för andra.
    Som jag skrev så har jag inte läst den, så det är bara spekulationer, men jag ska beställa den nu.
    Vad jag menar, är att de är i ett känsligt läge innan valet och möjligen kan vara så att de inte vill riskera att bli förknippade med saker de inte själva skrivit och kan garantera.
    Jag tycker hur som helst att det är ett märkligt beslut.
    Och om möjligt ännu sämre att de inte kan ge en ordentlig motivering.
    När de får igång sin sida igen ska jag skriva/ringa och fråga dem.
    Jag förstår att du är upprörd!

 2. Aktualiserar en tidigare tankegång. Nu ser vi till få in SD i riksdagen, helst med god marginal, för att sedan inleda arbetet att nå dito mål med ND.

 3. Tommy Hansson är en provokatör som inte har i SD att göra. Han kan inte ta hand om tidningen som chefredaktör och egentligen kan han ingenting.

  Jag har aldrig tyckt om honom för han står på Sjuklövern(nn):s sida. Han är så jävla sjukövers PK han kan bli.

  Det finns absolut ingenting hos den slashasen som gör honom till Sverigedemokrat, och ju längre de behåller honom i partiet, desto mer kommer han att förstöra det.

  Så partiet har nog tagit intryck av din uppfattning att låta meningsmotståndare tala.

  Jag tycker att SD istället ska ha mycket lägre till tak. Då hade de sparkat ut Moon-sektens Tommy Hansson!

  Och då hade du säkert fått in din annons, helt gratis!

 4. Har SD-kuriren några annonser alls? Om det finns något beslut om att inte publicera annonser för annat än det egna partiets produkter är ju beslutet inte så konstigt. Finns det däremot andra annonser är beslutet helt vansinnigt.

 5. Etablerad media söker desperat efter en bomb att sänka SD-skutan med, och därför är det förnuftigt av SDK-redaktionen att i detta läge, färre än 30 dagar till valdagen, ej ta in annons för det sprängstoff Vitboken faktiskt är. Detta alldeles oavsett att viktboken är bra, för så fungerar inte media i dagens Sverige. De kommer bara att fokusera på personerna som skrivit, kopplingar dessa har till andra partier, vilka som nu torgför boken, Millds mustasch osv osv osv.. samma för*** visa och floskel likt senaste 10-20åren.. Kort sagt, allt annat än informationen i boken kommer diskuteras – och kvar blir ett förmodat hål i skrovet på SD-skutan. Enkel prioritering färre än 30 dagar till valdagen.

  När Jan Milld tänker efter så vet han också att det är ”exakt” likt ovan det skulle gå till.

 6. […] Detta avslöjar Jan Milld på sin egen blogg. […]

 7. Så mycket för demokratiska principer i SD. Tänk vad fort det gått på bara 5-6 år.

 8. Jag anser att det är en grov markering från sd sida att inte ta in annonsen. Sedan förklaras inte samtliga skäl varför inte annonsen passar det styrande sälskapet. Dom anser förmodligen att Jan och övriga som framställt boken inte är tillräkligt lojala för och passa in i sd agenda. Jag tycker att det är lågt gjort av sd och inte ta in annonsen. Att inte ta in en annons från Jan M tyder på att dom menar allvar. Med tanke på jans förträfliga arbete och så pass seriös , hög status som jan innehar.

 9. Intressant nog tillät tidigare den tidigare chefredaktören på SD-K Richard Jomshof företaget Kungskedjan, ägda av nationalsocialistiska Svenska Motstånds Rörelsen, att annonsera utan problem. Men då fanns det iofs inte lika mycket pengar att leka bort.

 10. Ok! SD har avslöjat en allvarlig brist i sin ”demokratiska” hållning genom att vägra ta in en annons från sina meningsföreträdare. Set är upprörande och bevis på en svaghet som jag inte hade trott var möjligt!
  Vad är det SD håller på med?
  Då slog det mig, varför inte erbjuda ND att ta in annonsen i deras veckotidning iDag?
  Prova, så får vi se om det är bättre ruter i Nationaldemokraterna!

 11. Bedrövligt av SD, jag är inte ett dugg förvånad… men bedrövligt är det!

 12. Har snackat med många SD:are om just detta idag och de skämms ju varenda en av dem.

 13. Intressanta frågeställningar!

  En tanke som både är skrämmande men jag tror det ligger en del i det åtminstone..

  Vårt mediaklimat och den sanning av verkligheten som vi blivit serverade med de senaste 25 åren har lett till en situation där för mycket information kanske kan få motsatt effekt?

  Vitboken är tom i kondenserat format över 180 sidor ett frontal angrepp på hela samhälls apparaten och som så är den att betrakta som känslig.

  Ofta tänker jag på ett par ryska bekantskaper jag gjorde i mitten på 90 talet då jag ivrigt ville förstå glädjen i hur det kändes att vara fri. Fri att ta in västvärldens information, fri att åsiktsbilda etc etc..

  En initial reaktion från väldigt många i forna Sovjet var att skärma sig totalt (initialt) från ytterligare information från väst. Det var helt enkelt för tungt att inse att hela ens liv har man varit förd bakom ljuset.

  Om den erfarenhet du har av asylpolitiken och invandringspolitiken kopplat till demokrati frågor och yttrandefrihet baseras på samhällsinformation ifrån Radio/TV och etablerade medier så finns det en risk att sanning i mängder får motsatt effekt.

  Kanske kan svaret ligga åt detta håll i kombination med associationsmonstret som är SD motståndarnas främsta vapen.

  Associationsmonstret denna gång skulle vara att SD förknippas med annonser från National Demokraternas författare – Jan Milld.

  Tyvärr är nog inte taktik ngt som SD kan lämna därhän..

  /SD väljare/Budkavle aspirant/Tabloidutdelare och allmän provokatör:-)

 14. Istället för att gripa efter halmstrån och försöka hitta på bortförklaringar så borde SD-röstarna här inse fakta: Att SD numera är ett sionistiskt parti och att Tommy Hansson och SD aktivt arbetar för rasblandning av det svenska folket och enbart är emot muslimer för att judarna känner sig hotade av dem!

  Antingen får ni kuppa partiet eller så får ni gå till ett vettigt parti, jag föredrar det första eftersom ni annars kommer att dra med er liberalism in i de andra partierna.

 15. Man eliminerar ju den eventuella risken att ta med annonser om Vitboken om man samtidigt tillåter socialister och andra annonsera i SDk

 16. Ser man SD kuriren som ett medlemsblad så förstår jag att man inte tar in annonser som motarbetar dess syfte. En kommersiell tidning däremot skall inte ta innehållet , om det inte strider mot svensk lag, som skäl för att neka. Jag har stor förståelse för om en kristen tidning skulle ha unika krav på annonsinnehållet .

 17. @brandr: Du tycker jag griper efter halmstrån? Är då din teori mer trovärdig?

  Är din teori att betraka som en hel höbal av sannolikhet?

  Du sitter inte bara på denna sanning, du låtsas att du vet ngt om mina åsikter?

  Troll?

 18. Janne!
  Vill du ha sådana uttalanden som det från ”brandr” på din blogg?

 19. Allt börjar falla på plats.

  De som tvivlat på sd:s opportunism och undanfallenhet inför etablissemanget och sett det som möjligtvis ”en smart taktik” bör ta sig en funderare.

  Om en fakta-bok om massinvandringens konsekvenser ses som besvärande för sd så är det allvarligt värre!

 20. Bara i syfte att förtydliga! Jag tycker Vitboken är den bästa sammanställningen av verklighetens skeende och utveckling jag läst. Jag har aktivt bidragit ekonomiskt och har vid otaliga tillfällen fått fler att köpa denna bok.

  Tusentals tabloider kommer att delas ut av mig.

  Jan är en modern hjälte för mig och jag har ingen förståelse för vare sig uteblivna svar eller det svar Hanson har gett::

  ”saknar inte boken kvaliteter, varför jag inte ser någon anledning att skriva en enbart negativ recension”

 21. Om inte SD ändrar sig före valet så kommer jag att rösta blankt istället.

  • Med all respekt för din reaktion vill jag ändå säga att nog borde väl Nationaldemokraterna vara ett självklart alternativ för alla som saknar det sd en gång var!

 22. Jag har svårt att tro att SD är ett så uselt parti.

  Man har gett Muhammedanen Tommy Hansson ett uppdrag han inte klarar av, sedan kan man bara inte kicka ut honom hur som helst med mindre än att han gör en så uppenbar tabbe att ingen kan motsätta sig uteslutning.

  Det sektmedlemmen Hansson gör är inget annat än rent sabotage av SD:s valrörelse.

  Jag tror att det är någonting sådant. De kan inte kicka ut fanskapet hur lätt som helst helt enkelt, för SD är betydligt bättre än Tommy Hansson som är infiltratör och provokatör till SD.

  • På vilket sätt är Tommy Hansson plötsligt Muhammedan? Ni SD:are är verkligen något, allting skall skyllas på ”muslimerna” hur orimligt det än är… Tommy Hansson bekänner sig liksom flera av hans kompisar i SD:s högsta ledning till den judiskt ledda Sionismen!

   Anledningen till att Tommy Hansson inte vill ta in en annons för vitboken är att han förespråkar rasblandning av alla folkgrupper som inte är judar, endast judarna skall få ha en nationalstat. Detta är i enlighet med hans ideologier som är Sionismen och Moon-sektrörelsens lära om Jesus återkomst.

   • Motsättningen i Sverige och världen är mellan den moderna demokratin i industriländerna och feodalismen.

    Det handlar inte om sionism. Hela den här teoribildningen är totalt överkörd av palmedoktrinen. Den som inte inser att västvärldens ledare följer palmedoktrinen istället för sionismen ägnar sig bara åt barnsliga fanntasier.

    Tommy Hansson har enligt egen uppgift många muslimska vänner, med andra ord är han personligen vän med feodalismens förespråkare.

    Du försöker blanda ihop korten precis som alla nazister gör. Antingen är du själv Muhammedan eller också är du nazist.

    Att lägga sig platt för Islam är något som Hitler drev på sin tid och nu i ”den nya världsordningens” tidevarv är det Palmes Kampf som gäller, och alla inser ju att västvärldens ledare lägger sig platt för Islam, precis som palmedoktrinen förespråkar.

    Snacket om sionism är bara nazistisk Muhammedanpropaganda, vilket de flesta inser idag!

   • Vänta med att skriva tills du är klar med din ramadan bantning!
    Just nu är du så förvirrad att du avslöjar dej själv.

   • Frågan kvarstår: På vilket sätt är Tommy Hansson egentligen Muhammedan? Han skriver ju själv på sin blogg Israel-fanatiska texter. Han är med i Moon-rörelsen som har som främsta verksamhet att gifta folk över rasgränserna.

    Och plötsligt när Tommy Hansson gör något ni inte gillar, då är han plötsligt Muhammedan!? Det här är ett syntax error för er världsbild.

   • Moon gick upp i bergen och där träffade han ängeln Gabriel som talade om för Moon vad saken gäller.

    Känns det igen?

    Var det inte precis samma sak som Muhammedponken varit med om?

    Moon ägnar sig åt slaveri, precis som Muhammedponken, han har massor av unga fruar, precis som Muhammedponken. Han vill att alla ska konvertera, precis som Muhammedponken.

    Skillnaden är väl bara graden av sinnessjuka mellan Moon och Muhammed. Men de är ändå så lika så Hansson ser ingen skillnad på Moon-sektens medlemmar och alla sina goda Muhammedanvänner.

 23. ND är det självklara valet för mig. Förr var jag klart på SD:s sida, men efter att ha följt dem under ett par års tid så går de helt bort.

  Och nej, ND är inga nationalsocialister eller ”nazister”. De är etnopluralister och demokrater.

  • Nazism för mig är Muhammedanpropaganda och hets mot judar, Israel och USA.

   Där lägger ND ner massor av energi. Då är det som att skjuta på vapenbröder och blanda ihop korten för folk.

   De problem vi har i världen idag att bekämpa är Islam och nynazismen i form av Palmes kampf (palmedoktrinen)

   Något annat finns inte!

   Dem som då i likhet med Sjuklövern(nn) blandar ihop korten och försöker få det att se ut som om det gällde något annat är minst lika nynazistiska som sjuklövern(nn).

   De är med andra ord PK, och det betyder politiskt korrekt. Var någonstans måste folk uttala sig politiskt korrekt om inte i diktaturerna?

   Håller man sig till en analys som går utöver det politiskt korrekta kommer man till samma slutsats som Israel gör. De ska anfalla Iran i november om inte västalliansen kan få Iran att avsluta sitt kärnprogram.

   Här är det raka rör som gäller och inte något falskt lismande om oväsentligheter a la 1984, då man förvränger sanningen.

   Idag står kampen mellan att kastas tillbaka till feodalismen och ett 600-tals kalifat eller att försvara demokratin och gå ett steg till och återinföra folkhemmet.

   Det handlar alltså inte om vem som kan förtala judar, Israel och USA mest och högst. Det gäller att se sanningen i vitögat och ta kampen direkt med Islam och den nynazistiska Palmedoktrinen.

   • ”Nazism för mig är Muhammedanpropaganda och hets mot judar, Israel och USA.
    Där lägger ND ner massor av energi. Då är det som att skjuta på vapenbröder och blanda ihop korten för folk.
    De problem vi har i världen idag att bekämpa är Islam och nynazismen i form av Palmes kampf (palmedoktrinen)”

    I ovanstående resonemang finns uppenbar förvirring. Inte minst finns stora frågetecken även i dessa slutsatser:

    ”Nazism för mig är Muhammedanpropaganda och hets mot judar, Israel och USA.
    Där lägger ND ner massor av energi. Då är det som att skjuta på vapenbröder och blanda ihop korten för folk.”

    Borde vi inte utgå från vårt svenska folks intresse först och främst och med en moral som är gångbar och giltig för alla folk i världen?

    Rätten för alla folk att existera etniskt/kulturellt/socialt i frihet borde vara grunden för en sund, progressiv och humanistisk nationalism. ND sammanfattar denna nationella och internationella strävan i benämningen etnisk mångfald, etnopluralism.

    Det finns grundläggande orsaker till varför massinvandringen till Sverige och Europa bejakas av makthavarna och hotar hela vår framtida existens som folk. Det finns en global imperialistisk maktgrupp i världen som för länge sedan lämnat den nationsbundna expansionismen som ersatts med en gränsöverskridande ekonomisk/politisk och militär kontroll. Denna maktapparat vill gärna riva gränserna och talar via sina kanaler om internationell samverkan och mångkultur som ger en slags ”allemansrätt” för alla folk att flytta runt ”i allas ingenmansland” = världen.

    Det är en modernisering av begreppet ”söndra och härska.” Just denna strävan är roten till det onda – orsaken till att Sverige håller på att förstöras och till att sd tyvärr har förändrats, inifrån, till en lömsk kollaboratör.

    Därför kommer vitboken om massinvandringens konsekvenser synnerligen olämpligt. Man vill inte ens tillåta en annons??? Folket ska tydligen inte informeras om sanningen utan snarare desorienteras.

   • När vi utgår ifrån vårt svenska folks intressen så är det att ta kamp mot islamiseringen. Jag håller med dig om att vi måste göra det.

    Men sedan förlorar både du och ND sig i analysen om hur det kunnat bli så här. Då är det enkelt att snegla på Muhammedanpropagandan från Illuminati och annat skit.

    Att det finns imperialister som vill söndra och härska är helt klart, men de måste ha en bärande ideologi som västvärldens ledare kan köpa och som de kan förklara för sina väljare.

    Palmedoktrinen säger ju rent ut att vi ska lägga oss platta för Muhammedanerna, och sedan kommer en del förklaringar om varför vi måste det.

    Nu kommer ett prov på pragmatism:

    Lägger sig västvärldens ledare platta för Muhammedanerna?

    Så som jag ser det så gör de det. Det är viktigt att vi inser varifrån de destruktiva tankarna kommer.

    All kognition (IQ) kommer ifrån den här formeln: känsla – tanke – handling.

    Ovanstående är viktigt att inse om vi ska förstå att det gäller att skapa en känsla av utsatthet (syds utveckling och ackumulerad ilska mot Nord). Sedan skapar vi tankar och planer (Palmedoktrinen), och handlingen följer automatiskt (Västs agerande gentemot Islam)

    De enda som skiter fullständigt i Palmes nynazistiska kampf är Israelerna, och det bevisas med att de säger att de ska anfalla Iran i november om inte västalliansen tar ner Iran först.

    Om Israel också hade följt palmedoktrinen så hade de ju brutit mot den när de angriper ett Muhammedanland.

    Allt detta får vi ta med i beräkning när det gäller att skydda vårt land.

    När det sedan gäller att erkänna alla folks rättigheter att få finnas och existera så har vi inga skilda åsikter, men Islam är inte en folkgrupp, det är en imperialistisk ideologi, och den kan jag inte erkänna existensberättigandet av någonstans i världen.

  • Vänta med att skriva tills du är klar med din ramadan bantning!
   Just nu är du så förvirrad att du avslöjar dej själv

 24. ””Nazism för mig är Muhammedanpropaganda och hets mot judar, Israel och USA.
  Där lägger ND ner massor av energi. Då är det som att skjuta på vapenbröder och blanda ihop korten för folk.”

  ND har väl aldrig sysslat med sk muhammedanpropaganda eller hetsat mot Israel.

  Däremot förekommer en kritisk och välbehövlig granskning av Israels agerande i olika sammanhang, inte minst i förhållandet till palestinierna. Någon muslimsk propaganda har aldrig förekommit men väl en moralisk inställning som även ger palestinierna rätten till ett eget land.

  Men det är inte denna problematik som ska bilda dagordning för det svenska, etniska folket i Sverige. Vare sig Israel eller USA är några vapenbröder till vårt folk. Dessa stater domineras av globalistisk expansionspolitik som även drabbar svenska intressen i allra högsta grad.

  Om sd ämnar bli ett språkrör för utländsk internationell maktelit där det vitala problemet är muslimsk utbredning så är det ett stickspår. Vår kamp är och förblir först och främst etnisk för svenskarna och för européerna. Vi ska inte låna ut oss för drängtjänster till vare sig Israel. USA eller andra icke-svenska intressen.

  Nu handlar vår diskussion först och främst om sd:s ovilja att tillåta en annons för en synnerligen viktig faktabok. Så låt oss inte blanda bort korten i krumbukter
  som enbart vill drapera det faktum att sd tycks vilja dölja sanningen om massinvandringen precis på samma sätt som övrig maktelit inom media och riksdag.

  Jan Milld är en enastående debattör och folkbildare. Vi som går in på hans sidor och läser och lär bör solidariskt visa vår uppskattning, gärna i ett upprop för yttrandefrihet och informationsrätt i media, bla Sd-kuriren, som tycks ha sällat/sålt sig till övrig antisvensk press.

  Kanske kan Blågula frågor ordna ett sådant upprop?

  • På arabiska kallas det Taqiya att försöka blanda ihop korten.

   Att påstå att Israel är aggressiva när de försvarar sig är i ND:s ögon fullständigt normalt. man skiter totalt i alla skudraketer som drabbar Israel.

   Vad ska de nu säga om att Israel tänker anfalla Iran i november. Då blir det förstås samma ramaskri igen på dem som ”inte alls angriper Israel”.

   Varför ska man erkänna palestiniernas rätt att få vara på det området, men inte Israelerna?

   Det finns ju inga riktiga palestinier. De består ju av inflyttade klaner från Turkiet, Syrien och Saudiarabien, och de flyttade dit när Israel etablerades, i ett enda syfte, att döda judar.

   Här kan du få se en historik över palestiniernas krigiska historia, dem som man skulle erkänna rättigheter för:

   http://demokratbloggen.wordpress.com/2010/03/26/islam-ar-ingen-religion-%e2%80%93-det-ar-en-dodskult-v/

   Därefter inser vem som helst att ta ställning för demokratin i världen, och inte blir det då dessa låtsaspalestinier!

 25. SD är ett märkligt kapitel, det är så säkert. Att inte ta in en annons för Vitboken är helt orimligt. Boken tar ju upp ämnet som engagerar alla läsare av tidningen. Och innehållet har ju ingenting med partipolitik att göra, vad jag förstår.

 26. Jag tycker att sd-kuriren handla väldigt anti-svenskt genom att inte vilja publicera en annons för vitboken.
  Vi kan i övrigt ha olika uppfattningar om saker och ting i världen.

 27. Jag är helt övertygad om att både Tommy Hansson och Jan Milld skulle erbjudas plats i Nationell Idag för att där diskutera varför en annons för en svenskvänlig fakta-bok anses så opassande att den inte tillåts i sd-kuriren.

  Jag är också övertygad om att exempelvis Jimmie Åkesson skulle kunna få en helsida i tidningen för att där ”bombardera ND med sin kritik eller kanske rentav få debattera med Marc Abramsson.

  Nationaldemokraterna är inte negativa till debatt med oliktänkande och har en öppen inställning till praktiserandet av ”det fria ordet”.

  Sd tycks inta en mer restriktiv hållning till kritik och yttrandefrihet, något som i sin förlängning visar en negativ inställningen till fundamentala demokratiska metoder. Likheten med dagens maktpartier är slående.
  Hur blir sd då som ett statsbärande parti?

  Främst visar inställningen att man tycks vilja dölja det vitboken belyser!

  Det är mycket skrämmande!

 28. SD är ett sjunkande skepp sedan de s.k. förnyarna tog över via en kupp och jag försvann tillsammans med många andra gamla kämpar som även kom att inkudera Jan Milld och Kenneth Sandberg.
  Nu är det bara ett skitparti där gårdagens fiender blivit partiets vänner och lögnen gjorts till sanning och taktiken är den samma som de sju förrädarnas.

 29. Att föra in SD i riksdagen kan liknas vid att bogsera en långtradare uppför en mycket brant backe med ett mycket tunt snöre.
  Det verkar finnas många här som tror att detta görs bäst genom att ge full gas innan man nått krönet.
  De som är lite visare och har bättre fingertoppskänslighet vill ta det lugnt och försiktigt tills man nått krönet. Sedan rullar det nämligen på av sej själv i nerförsbacken.
  Hade ni fått bestämma så hade snöret gått av och långtradaren hamnat i diket och stannat där i många år.
  Det är lätt att snacka när man vet att man inte har en susning till chans att komma in i riksdagen. Då spelar ens ord ingen roll och man kan vräka av sej vad som helst.
  Står man på tröskeln till riksdagen med hela det svenska etablissemanget emot sej, då gör man klokt i att välja sina ord och handlingar på guldvåg.
  När man nått krönet/riksdagen då kan man spela ur fler kort och agera lite mer frispråkigt.
  Kom igen när ni själva lyckats med att ta in ett nytt parti i riksdagen. Fam till dess knip igen!

  • Ny Demokrati lyckades med raka rör och ärlighet att ta in ett nytt parti i riksdagen men detta gjordes tack vare en enorm ekonomisk propagandaapparat som Sd aldrig haft tillgång till, så nog går det att ösa på det är bara en fråga om förutsättningar .Att de senare infiltrerades och försvann i intet är en annan femma. Att bara dissa andra som har över 30 års erfarenhet av poliisk kamp mot etablissemanget tyder både på historielöshet och okunnighet. Vi vet att politikens spel är lirkande, lögner och halvsanningar, men varför deltaga i spelet på fiendens premisser? Vi som var på barrikaderna då de s.k. ”förnyarna” skvalpade runt i sina fäders testiklar gjorde grovjobbet, inget snack om den saken och det är inget ”nytt” parti som ska in utan ett som tagits över totalt av bl.a. de krafter vi bekämpade. Jan Milld är en sann patriot vilket man inte kan säga om de flesta av förnyarna där kappvändandet blivit en religion oavsett det är fjäsk för invandrargrupper eller sexuella minoriteter som står på deras dagordning och vi som sett förfallet tänker sannerligen inte knipa igen hur gärna du och andra vindflöjlar och lismare än söker tysta oss!

   • Ny demokrati var ett bra exempel, för dem gick det nämligen åt helvete!
    Ändå mötte de inte en promille av det motstånd och förtal som SD har mött.
    Jag vet inte vilket knappvändande,fjäsk för invandrargrupper, eller sexuella minoriteter du syftar på. Du får gärna exemplifiera dej.

   • Du har inte ställt dej frågan varför du inte har lyckats efter ”30 års politisk kamp”?

  • Krister, jag kan säga dig direkt att jag inte alls sympatiserar med politiker som luras och med falska förespeglingar vill trixa till sig politiskt förtroende och mandat.
   En sådan politisk strävan är både folkföraktande och vilseledande.
   Du tycks anse att ”målet helgar medlen” vilket ger fritt spelrum för i stort sett vad som helst.
   Ganska osunda tankegångar i politiska sammanhang tycker jag. Betänk att Sverigedemokraterna en gång bröt igenom med en betydligt rakare och ärligare politik som nu tydligen sorgligt nog har reduceras till oigenkännlighet där principerna bytts ut mot en taktik som inte stöter sig med överheten.
   Jag tror inte för ett ögonblick att en åsna kan bli ett lejon och jag tvivlar på att du kan övertyga så värst många om det.

   • Bra, man ska vara rak och ärlig och inte kopiera fiendens ruttna strategier!

   • Ja du!
    I krig,politik och i kärlek helgar endamålet alltid handlingarna!!!!
    Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara, det måste du ha klart för dej.
    Fattar man inte detta har man inte i politiken att göra!
    Mycket enkelt och de mest kärnfulla och kortfattade visdomsord jag kan ge dej.
    Håller du inte med om detta så lägg ner ditt engagemang fortast möjligt och ägna dej åt något helt annat.

 30. Nä vem sympatiserar med såna politiker?
  Inte jag iallafall.
  Jag tycker inte man komma med falska förespeglingar.
  Men utan fingertoppskänsla och klokskap kommer man inte in i riksdagen idag.
  Svenska folket är så hjärntvättade att det kommer ta många decennier att avprogramera dem. Detta är inte gjort på en kafferast, och bör göras sakta men säkert.
  Resultatet talar sitt tydliga språk.
  Ny demokrati gjorde precis tvärtom och gjorde allt fel.
  De förstörde chansen för andra seriösa samhällskritiska partier att komma in i riksdagen ända fram tills nu, nästan två decennier senare.
  Det är vad jag kallar att ge full gas så att bogserlinan går av och hela ekipaget rullar baklänges ner i diket.

  • Krister, Ny demokrati, var ett missnöjesparti av samma slag som sd nu blivit. Man fångar upp en del populistiska frågor och samlar sig kring dessa utan att erbjuda ett rakryggat samhällsalternativ. Sd är ”emot” massinvandringen men vill samtidigt effektivisera integrationen av ”alla som vill bli svenskar”. Södertäljelistan visar vad man menar när nästan alla kandidaterna är utlänningar som representerar sd i en allt mer avsvenskad stad!!! Är det vad vi kämpar för???

   Själva poängen med sd.s bildande var ju att bevara Sverige svenskt, etniskt svenskt.
   Till etablissemangets tacksamhet vill nu sd anpassa invandringen efter Danmarksnivå(varför inte utgå från svenska behov?) Sd vill sätta svenska folkdräkter på afrikaner, araber och asiater, precis som maktpartierna vill. En sådan politik är verkligen inte att ”avprogrammera svenskarna” som du uttrycker det. Det är att vilseleda vårt folk rakt in i gapet på övriga integrationsivrare. Mångkulturens och massinvandringens politik kan aldrig bekämpas så.

   Du försöker motivera sd:s undanfallenhet genom att påskina att det rör sig om en slags ”smidig taktik”. Det resonemanget är också det en smidig taktik för att få människor att fortsätta hoppas på sd. Men ett parti som sätter smidigheten före sanningen och de principiella, strategiska frågorna har hamnat helt fel.

   När sd nu inte ens vill tillåta en annons för vitboken som belyser vår nuvarande katastrofala samhällssituation så visar det att denna ”smidighet” gärna offrar sanningen för ”taktikens” skull.

   Man kan ha olika taktik och man kan säga saker på olika sätt men när man avstår från själva sanningen av taktiska skäl så avstår man också från det ursprungliga existensberättigandet.

 31. @Krister
  ”Ny demokrati var ett bra exempel, för dem gick det nämligen åt helvete!
  Ändå mötte de inte en promille av det motstånd och förtal som SD har mött.
  Jag vet inte vilket knappvändande,fjäsk för invandrargrupper, eller sexuella minoriteter du syftar på. Du får gärna exemplifiera dej.

  Du har inte ställt dej frågan varför du inte har lyckats efter ”30 års politisk kamp”?”

  Hej igen. OK, om du läste vad jag skrev så hade NyD en helt annan sits än den SD hade. Det fanns pengar, medialt utrymme och hela paketet direkt.. De lyckades genom skicklighet mobilisera allt detta på kort tid.
  Som jag skrev sedan utsattes de för infiltartion och plantor från andra partier som sabbade dem inifrån. SD har redan dessa plantor i partiet och jag har nämnt dem här tidigare.

  Kappvänderi lektion 1: Den traditionella synen på sexuellt avvikande:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article561905.ab

  Jag är ledsen över att bara kunna länka till AB. SD har i PK-iver tydligen tagit bort Björn Söders originalartikel i ämnet men om någon hittar den är jag tacksam, den var välformulerad och bra skriven.

  Kappvänderi lektion 2:
  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article6866464.ab

  AB igen men NOTERA att här skriver Jimmie Åkesson själv under detta debattinlägg i HBT-frågan.

  Vända på en femöring? Javisst! Björn Söders åsikter var gängse inom partiet hela tiden jag var med.

  Varför JAG inte lyckats? Jo, det hade ”jag” gjort om partiet hållt sig till sin ursprungliga riktlinje. Jag var dock aldrig ute efter personlig makt eller en position inom vare sig BSS eller SD det är vetskapen om att man kunnat hjälpa till att nå målet som är det viktiga och till skillnad från många i partiet idag såg jag inte detta som en språngbräda till personlig vining utan som en kamp för mitt fosterland. Karriärister och opportunister hade inte mycket att hämta i partiets initialskede då det gällde att dela flygblad, demonstrera och få med vänner och bekanta i kampen. Det var hundratals med mig som dag efter dag vecka efter vecka plöjde igenom hus efter hus och delade flygblad som vi vikit själva, vi fick slåss (bokstavligen ibland) mot fiender ur alla schatteringar och utan våra insatser som de som tagit över partiet idag fnyser åt hade du aldrig ens haft ett SD som stått på gränsen till en riksdagsplats.
  Det tråkiga är att partiets ”förnyare” gjort allt för att spotta på oss, kallat oss nazister och annat skit som tack för den möda vi la ner. Men åker man räkmacka ser man antagligen inte underlaget man glider in i riksdagen på. Ingen av oss vill ha en guldklocka eller en offentlig eloge, men ett handslag och ett tack räcker bra, men istället ska vi som du sa knipa igen…

 32. Jörgen!
  Ny demokrati var ett missnöjesparti mycket olikt SD! Upp som en sol och ned som en pankaka. Inga rötter inga förankringar, ingen planering för vad som skulle hända efter valet, men det största problemet och skillnaden. De hade ingen gräsrotsrörelse runt om i landets kommuner. Därför blev det kaotiskt och många okända blåbär ställde till skit.
  Den stora skillnaden är att SD byggt tvärt om och det är det enda rätta. Man tar sej tid (många år) att bygga upp en fungerande gräsrotsrörelse, där folk dessutom känner varandra (åtminstone de flesta).
  Såbygger man idrottsklubbar och så bygger man politiska partier, om man vill att de ska bli långvariga .
  Man uttrycker det väl så att först måste de som är här integreras innan vi kan ta hit nya. Detta låter pedagogiskt och allmänheten kan förstå det. Då lyckas man kanske med detta första steg- ett kliv på månen i jämförelse med hur det är nu. När det sedan gäller integrationen av dessa Mena folk så förstår ju alla att det inte går. Alltså kommer det inte att öppnas några gränser igen. Man måste ta det steg för steg! Sen kommer nästa steg och det är att alla kriminella åker ut, sen nästa steg, alla som är här på felaktiga grunder åker ut, och så vidare.
  Jag anser det definitivt inte vara fel att vara taktisk i ett sånt här läge. Politiken är ett tjuv och rackarspel! Var pragmatisk och fatta detta! Alla politiska partier håller på med tjuv och rackarspel, det är deras bästa gren.
  Ska du ha med såna att göra måste du köra samma stil själv, annars försvinner du.
  Du gör inte en bra hästaffär om du köper häst av en tattare och har bestämt dej för att vara ärlig. Då är du bara naiv!
  Jag tycker inte ni kan eller ska fälla era domar förrän SD suttit ett tag och börjat spela ut alla sina kort.
  Vill SD sätta folkdräkter på negrerna o arabera? Är det sant? Det hade blivit väldigt komiskt men det utesluter jag som orimligt från båda håll.
  Apropå vad du säger om smidigheten kan jag bara säga att ett parti som vill in i riksdagen måste vara smidigt.
  Det går inte att bara buffla på, man får försöka vinna ny mark ideligen, så fort öppn ingen kommer.
  Hur detta kommer att gå under dessa 4 år vet varken du,jag eller någon annan.
  Vad jag vet däremot är att ND aldrig kommer att få den här chansen med de metoder som du förespråkar, Då får ni fortsätta vara ett ”knyta näven i byxfickan parti”
  Om däremot SD kommer in så kommer det efter ett tag att svänga samhällsklimatet åt höger och i framtiden ge er en bättre chans.
  Jag vet fortfarande inte varför de inte vill släppa in annonsen. Och jag vet inte varför de stängt ner kuriren.
  Det låter skumt och är i vilket fall märkligt.
  Kan berätta att jag är en av de som delar ut hans tabloid i Malmö (800st)
  Sen har vi kanske olika synpunkter på vem som ska slängas ut. Det låter på dej som att alla ska slängas ut.
  Gäller det all ungrare, tjecker,polacker som kom på 50—60 talet också?
  Gäller det Kungahuset som ju är en blattefamilj.?
  Gäller det min systers man som är från Kanada?
  Gäller det deras dotter-min systerdotter också?
  Ska vi börja plocka fram våra stamtavlor?
  Hur långt tillbaka ska gränsen gå?
  Jag har papper bak till 1500-talet i Lomma, är det ok?

 33. Krister, du använder samma retorik som våra motståndare när du skriver:

  ”en har vi kanske olika synpunkter på vem som ska slängas ut. Det låter på dej som att alla ska slängas ut.
  Gäller det all ungrare, tjecker,polacker som kom på 50—60 talet också?
  Gäller det Kungahuset som ju är en blattefamilj.?
  Gäller det min systers man som är från Kanada?
  Gäller det deras dotter-min systerdotter också?
  Ska vi börja plocka fram våra stamtavlor?
  Hur långt tillbaka ska gränsen gå?
  Jag har papper bak till 1500-talet i Lomma, är det ok?
  Svara”

  Jg vill inte ”slänga ut” någon men jag anser att vi bör tala klarspråk och stimulera en massiv återvandring av främst icke-europeer som etniskt, kulturellt och historiskt påverkar vårt folk mycket negativt.

  I övrigt! Se detta med folkdräkter som ett bildspråk, en beskrivning av sd:s politik att alla ”kan bli” svenskar.

  Du påstår att sd menar ”först måste de som är här integreras innan vi kan ta hit nya”. Men det är enligt min mening nästan exakt vad massinvandringspartierna vill. Sd vill bromsa intaget till dansk nivå, det är skillnaden. Men de utlänningar som finns här har en befolkningsökning inom Sveriges gränser som bara den gör oss till en minoritet som till sist försvinner.

  Du reagera på att annonsen för vitboken inte tas in i sd-kuriren. Du tycker det är ”skumt” och ”märkligt”.

  Du tar avstånd från ärliga metoder och skriver:

  ”Politiken är ett tjuv och rackarspel! Var pragmatisk och fatta detta! Alla politiska partier håller på med tjuv och rackarspel, det är deras bästa gren.
  Ska du ha med såna att göra måste du köra samma stil själv, annars försvinner du.
  Du gör inte en bra hästaffär om du köper häst av en tattare och har bestämt dej för att vara ärlig. Då är du bara naiv!

  Din inställning är i grunden felaktig och folkföraktande!

  Jag köper inga hästar av tattare och jag köper inte ”grisen i sd-säcken” heller. Politik för mig bygger på en rakryggad ärlig ideologi där vårt folk utifrån sanna budskap sluter upp. Låt våra motståndare syssla med tjuv och rackarspel och låt oss hålla oss till den sanning som återfinns i vitboken och nu tycks vara bannlyst i sd.

  Verkligheten ger oss goda argument och ett ärligt parti behöver aldrig sänka sig till humbug och lögner. Då ändrar man kvalitet och förenar sig i praktiken med dem man en gång bekämpade. Det är vad sd gjort!

 34. Man kan naturligtvis aldrig slingra sig, för då vet ju inte vare sig väljare eller medlemmar var partiet står.

  Det måste bli lägre till tak i partiet och raka rör som gäller.

  Att över huvud taget ifrågasätta vitboken är chockerande för alla som vill bevara Sverige svenskt. Det handlar inte så mycket om etnicitet som att blivande svenskar ska vara Europeer.

  Visst ska man vara smart och försöka komma på lösningar, använda annan retorik, men det måste ändå betyda samma sak.

  Innehållet i vitboken är vad Sverigedemokrater och dess sympatisörer förväntar sig av partiet att leverera.

  Gör det!

  Men låtsas inte som att ni tänker föra en annan politik än vad man säger rent ut, för då utsår man bara förvirring. Och förvirring får Sjuklövern(nn) stå för, inte Sverigedemokraterna.

  Det ska bli det största partiet, ett statsbärande parti, och det blir man på ärlighet och rent mjöl i påsen!

  • Din uppmaning lyder:

   ”Men låtsas inte som att ni tänker föra en annan politik än vad man säger rent ut, för då utsår man bara förvirring. Och förvirring får Sjuklövern(nn) stå för, inte Sverigedemokraterna.”

   Vädja kan man ju alltid men….
   ….ha inte för stora förhoppningar.

   Just sd:s slingrande som en katt kring het gröt medför en politik som i huvudsak gynnar en för svenskarna förödande massintegration och fortsatt stor, men något minskad, intagning av utlänningar enligt dansk modell.

   Nu säger en del att sd ska vara taktiskt undanfallande och rumsrent för att för att fjäska sig in i riksdagen.
   Sen då?
   Blir det till att fjäska vidare för att stanna kvar i riksdagen i nästkommande val?

   Nej den här ”förståelsen” för sd är en falsk förhoppning och ingenting annat. Ett ärligt parti vinner stöd genom uppriktighet. Ett falskt ”svenskvänligt” parti erövrat inifrån gör som sd. Man anpassar sig till motståndarna för att inte stöta sig med dessa och offrar gärna principer, moralisk heder och folkets förtroende till förmån för privilegier och förmåner.

   Vad blir kvar av vad som en gång var?
   Jo namnet, men inte gagnet!

 35. […] vad man vill om Sionistdemo…  Sodomitdemokr… jag menar Sverigedemokraterna. Deras vägran att låta Jan Mild annonsera sin oerhört viktiga ”Vitbok” i SD-kuriren är ynklig […]

 36. […] Möjligen var det ett ”eko” av denna PS-varning 2005 som gjorde att SD-Kuriren fem år senare sällade sig till Dala-Demokraten, i att vägra ta in ens en betald annons för vitboken. […]

 37. […] Men vad gör nuvarande SD-ledning? Man vill hindra sina medlemmar att prenumerera på alternativa media eller manifestera mot svenskfientligheten, man har motverkat deltagande i arbetet med tabloiderna. Det  tydligaste exemplet i raden var nog SD-Kurirens vägran att ta in en betald annons för vitboken. […]

 38. […] att i dagstidningar få in en debattartikel eller ens insändare. Jag har inte ens kunnat få in en betald annons om […]

 39. […] att i dagstidningar få in en debattartikel eller ens insändare. Jag har inte ens kunnat få in en betald annons om […]

 40. […] anar jag att Björn Söder och andra i partiledningen inte är så främmande för önskemålen i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: