• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Mer om TV4-propaganda

En sak till förtjänar att noteras angående Lena Sundströms propagandauppvisning i TV4.

Hon frågade enskilda sverigedemokrater om de själva hade drabbats av våldsbrottslighet från invandrare. Det är ett grepp jag känner igen från andra pk-journalister. Den poäng de söker är att vederbörande inte har drabbats personligen och att problemet därför är imaginärt.

Samma pk-iter använder gärna honnörsord som ”solidaritet” och ”rättvisa”, de gör anspråk på att värna ”svaga grupper”.

De som drabbas av mångkulturens effekter är i stor utsträckning äldre personer. Till rånoffer utser man ofta just de som bedöms ha minst förmåga att försvara sig själva.

För att ett samhälle ska kunna vara tryggt även för de svaga krävs att andra medborgare vill ta ansvar för helheten, ser till mer än bara sin egen situation. Det betyder att man inte nödvändigtvis själv behöver ha hunnit bli ett brottsoffer för att man ska bry sig om brottsligheten.

Eller tag våldtäkterna. Dessa drabbar ju i högre grad kvinnor än män. Ska vi som män för den skull inte se denna brottslighet som ett problem?

Lena Sundström gjorde gällande att brottsligheten i stort inte har ökat. Detta påstående stämmer dåligt med BRÅ-statistiken över anmälda brott, men även om det vore sant: brottsligheten behöver inte öka för att utgöra ett problem! Varje brottsoffer är ett brottsoffer för mycket.

För övrigt: Sundström hävdade att lågutbildade är överrepresenterade bland SD-sympatisörer. Antag att detta stämmer – tyder inte det på att de som stöder SD i högre grad är personer som själva fått erfara konsekvenserna av den förda invandringspolitiken?

Till skillnad från de flesta journalister, som lever skyddade i sina reservat.

9 svar

 1. Folk som röstar på sverigevänliga grupper blir ofta utpekade av pk- eliten för och vara lågutbildade , lantisar , och bidragsberoende i nedlåtande ton. När det förekommer i Aftonbladet som är en liberal blaska som titt som tätt har snyft reportage om utslagna, arbetslösa handikappade mm. Då går det bra att värna om dessa gruppers rättigheter och lyfta fram goda bra sidor hoss grupperna. Sedan gör liberaljournalisterna plötsligt helomvändning när ex lågutbildade män lägger sin röst på sverigevänliga partier De borde väl rimma väldigt dåligt av dom att markera och sätta etikett på dom då är dom helt plötsligt lägre värderade då?. Hycklere på hög nivå

 2. Jag röstar SD. Jag är urtypen för SDväljaren 8 år folk-
  skola, medelålders man, ensamstående utan barn,
  har ett vanligt arbete, rökare,fattig, gammal bil men ej
  överviktig. MEN jag ÄR EN JÄVLIGT GLAD och STOLT
  SVENSK som skall göra allt jag kan för att få bort så
  många som möjligt av de som idag sitter i Sveriges
  Riksdag 7klövern(NN) dvs LANDSFÖRRÄDARNA.

 3. Jag är en oklassisk SD väljare , studerar till Energiingenjör , hoppas på en dejt med en turkiska nästa vecka. PK-media kan ju då försöka kalla mig inskränkt och rasist.

 4. En klockren analys.

 5. Niklas Bergströms tankegångar har slagit mig med. Lustigt hur Aftoneländet duttar med lågutbildade bidragstagare i alla avseenden utom just detta med SD tillhörighet.
  Lite som gammal kristendomsöverhet: Har du satt dig upp mot gud så förtjänar du inte hans barmhärtighet…

 6. Så lågutbildade röstar på SD? Jag vet inte om det stämmer, men vad är det för Cornflakes-argument? Vilka röstar i hög grad på Vänsterpartiet och Socialdemokraterna? Säger det något om vederbörandes intelligens eller förmåga att ta rationella ställningstagande?

  ”If you claim if for one, you must claim it for all” – Christopher Hitchens

 7. Jag har slutat anmäla brott. Det är ingen ide`att göra detta. Efter någon vecka får man ett brev från polisen där polisens kapacitet och intresse framgår med all önskvärd tydlighet ”Utredning påbörjas inte, spaningsuppslag saknas.” Ibland kan man undra vad det är för kvalitet på svenska detektiver som inte ens letar efter ett spaningsuppslag.

 8. […] 3. Därefter anställde man Lena Sundström som sakkunnig expertkommentator till nyhetsstudion (mer om Sundström här, här och här). […]

 9. Tv 4, Aftonbladet, expressen, Svt är alla rena propagandamedier men det är väl inte så konstigt när det är kapitalet och högavlönade som äger, eller har stort inflytande i alla medier.
  Dom har bestämt hur vi ska tycka, vilka värderingar vi ska ha osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: