• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

SD om invandringspolitiken

Nyligen såg jag denna valfilm, där Jimmie Åkesson lägger fram Sverigedemokraternas syn på invandringspolitiken.

Fann den spotant så pass bra, att jag ville lägga ut den på min blogg:

Efter en andra titt sätter jag frågetecken för ingången att ”Sverige är ett rikt land” och att hjälpen till andra länder genom FN ska ytterligare utökas. Många grupper i vårt samhälle får inpå skinnet känna att Sverige alls inte är något rikt land och vi ger redan mer både till UNHCR och i internationellt bistånd än de flesta andra länder.

Som en allmän valinformation till en i sakfrågan inte särskilt insatt publik tycker jag  ändå att filmen i huvudak är bra.

Däremot hade det inte varit fel att följa upp den med ytterligare en video, mer konkret och åtgärdsinriktad. En sådan skulle kunna utgå från de krav som slogs fast på SD:s riksårsmöte år 2005 genom 33-punktsmanifestet.

T ex ska inga asylansökningar behandlas med mindre än att vederbörande visar upp id-handlingar. Som bekant är det idag bara några procent som gör detta.

13 svar

 1. Jag håller med. Sverige är inte längre ett rikt land, och vi har så mycket hål här hemma att stoppa pengarna i.

  Dessutom kan det vara så att många länder blir bortskämda av att få bidrag och hamnar i ett bidragsberoende.

  Dessutom tycker jag att sådan verksamhet som är att ses som solidarisk är en privatfråga. Man kan inte säga att det handlar om solidaritet när andra plockar pengar ur ens plånbok och ger bort till andra.

  Jag tror också att folk hade varit mycket villigare att betala in pengar till hjälpverksamhet om de vet att de inte tvingas göra det via skattsedeln.

  Du har en bruten länk på 33-punkts-manifestet, så man får inte reda på vad det innehåller.

 2. Varje vuxet flyktingbarn kostar 1,2 miljoner per år. Efter hans PUT kommer tjocka släkten, med kanske liknande kostnader per person. Statsskulden är ca en miljon gånger större. Men eftersom det inkommer ca 100 tusen invandrare per år, och de föder berydligt fler barn än svenskar, så kan man räkna med att statsskulden fördubblas på 10 år.
  Inte undra på att Anders Borg febrilt vill sälja ut statens tillgångar, nu med 100 miljarder för att sy igen sprickan i moder Sveas trosor. Sen provar han skygglappar.

  • 100 miljarder är ca 1/3 av vad den totala kostnaden per år är för massinvandringen.Så det räcker inte långt.

 3. 2:27
  ”I vårt Sverige hjälper vi människor i nöd, men den svenska välfärden och landets välbefinnande kommer i första hand”. Mycket klarare än så behöver man ej vara, det tar på sätt och vis ut det han inledningsvis säger – eller måste säga. Röstfiske? Mjao, men ej per definition. Så perverterad är vårt politiska klimat, att man måste väva in ”först vårt eget hus, sedan ev. andras”.

  Man måste förstå att vägen till ansvarsfull invandringspolitik och landets välbefinnande är enormt lång. Partiets andel av rösterna ska ställas mot övriga partiers sammanlagda %, så ser verkligheten ut på invandrings- och multikulturområdet. Därför måste man samtidigt förstå att det kommer aldrig att ske någonting alls med en slags upptrappad radikal retorik, vilket tills vidare bör vara hur man bedömmer Sverigedemokraterna.

  Om det visar sig att partiet fullständigt sackar samman efter ett ev. riksdagsinträde nu i september fram till valet 2014, först då är det dags att kritisera partiet på dessa punkter. Inte nu, Sverigedemokraterna är inte Folkpartiet – Sverigedemokraterna har ännu inte gått till val och vunnit riksdagsmandat för att sedan strunta i löften. När vi ser vilka motioner partiet lagt och resonerat om vilka effekter dessa skulle haft, så kanske vi är fast i loopen om SDs röst-% och övriga partiers sammanlagda röst-% – men då är arbetet på sätt och vis i alla fall igång med normalisering och spridning av dessa frågor. Jag är övertygad om att så snart dessa frågor ej längre kan förtigas samt aldrig vara på agendan, då kommer även stödet för SD att öka. Det i sin tur leder vidare till..

 4. Det var faktiskt världsrekord i bistånd också med den svindlande siffran 1,12% av BNI (Bruttonational Intäkt)

  Skrev om detta här för den som känner sig manad:
  http://sverigefidelis.blogg.se/2010/april/asylinvandring-till-sverige-i-jamforelse.html

  Hittade denna som alltid är intressant att läsa speciellt med Moderaternas ideliga vurmande för Miljöpartiet:

  http://sverigefidelis.blogg.se/2010/june/moderaternas-nya-giv.html

  Trevlig kväll önskas

  Ceasar

 5. Du har 100% rätt när det gäller frågetecknet. Många svenskar i utanförskap har förmodligen sämre ekonomi än övre medelklassen i de flykting-producerande länderna; Iran, Iraq och Libanon.

  Jag kunde heller inte hitta 33-punkts-manifestet någonstans. Jag hittade några av punkterna citerade på en blogg. Det enda punkten jag inte håller med om är:

  ”14. Ingen valfri bosättning för asylsökanden.”

  Det har gått fem år sedan manifestet skrevs. Jag räknar med att manifestet kan antas tidigast 2014, och då kommer det att finnas ytterligare en miljon invandrare att försöka hitta hem till. Låt dom bo i ghettot med sin egen sort om de vill det.

  I övrigt instämmer jag till fullo. SD borde arbeta för att manifestet antas (de punkter jag sett.)

  • Manifestet är antaget.
   Det skedde redan för fem år sedan. År 2005, på riksårsmötet.

   F.ö. kan jag dela din tveksamhet ang.punkt 14.
   Det är bra om Sverige kan ha åtminstone vissa zoner, någorlunda förskonade från ”mångkultur”!

   • Jag uttryckte mig fel. Vad jag försökte säga var att jag utgår från att hela eller delar av manifestet kan antas av riksdagen och införas i lagen tidigast 2014. Det är dock tryggt att veta att SD står på rätt sida i den här frågan och kommer att arbeta för en mindre vansinnig migrationspolitik.

 6. Nu fungerar länken till de 33 punkterna. Jag tackar!

  Efter att ha läst punkterna kan jag bara konstatera att det är Guld! I en sund värld borde de här punkterna (reservation för punkt 14.) antagits för länge sedan. Det är surt att bara SD begriper.

  Att inte verka för den egna nationens bästa är hur jag definierar ordet ”förräderi”. För i världen hängde man förrädare.

 7. Punkt 26 tycker jag är svag:

  Nej till fler Moskéer i vårt land.

  Nu lär det dröja innan detta program blir verklighet, och det hinner byggas massor av fler Moskéer.

  Själv accepterar jag inget annat än ett islamfritt Sverige och de flesta SD-bloggar har också knappen ”För ett islamfritt europa” på sin blogg, den med Muhammedanen som får en spark i arslet.

  Då tycker jag att det är på sin plats att punkt 26 ska ha följande lydelse istället:

  Nej till Moskéer i vårt land.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: