• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Obehagligt

En kommentar till Greiders svar:

Det tog mig närmare ett år att få fram vitboken. På ett par rader avfärdar Dala-Demokratens Göran Greider detta, utan närmare motivering: ”obehagligt”.

Sedan början av 90-talet har jag ägnat större delen av min lediga tid åt invandringsfrågan. Med viss rätt kan jag här betrakta mig som en ”whistle-blower”. Jag försökte slå larm när det stod klart att invandringen medförde allvarliga och växande problem i samhället, när viktig information inte nådde medborgarna, när demokratin inte fungerade.

Allting har jag inte gjort rätt i mitt liv, men detta arbete kan jag stå för, här har jag inget att ångra. Tillsammans med andra har jag försökt axla ett aktivt medborgarskap, där vi arbetat uthålligt och utan egen vinning. Vi har noga följt ”den demokratiska handboken”, dvs grävt fram fakta, varit sakliga, lyssnat på meningsmotståndare, undvikit tillmälen, osv.

Någon dialog har vi dock inte fått. Makthavarna inom politik och media har inte varit benägna att lyssna. Istället har de fortsatt på den inslagna vägen, med allt katastrofalare konsekvenser som följd.

För envar som följer frågan och inte låtit sig trubbas av är situationen nu uppenbar. Invandrartäta områden påminner ofta om krigszoner: man bränner upp skolor och bilar för mångmiljonbelopp, räddningspersonal möts av stenkastning och vanliga invånare får sin rörelsefrihet begränsad. I spåren av den ökad våldsbrottsligheten och växande otryggheten flyr alltfler svenskar från dessa områden.

Kostnaderna för invandringen går i höjden och drabbar olika områden. Det finns dessutom grova exempel på orättvisor mot svenskar. Vi behandlas som en andra klassens människor i vårt eget land.

Detta har beskrivits i vitboken, med helt konkreta exempel.

Greiders omdöme blir svepande: ”full av förakt mot allt som ni inte betecknar som ‘svenskt’.”

I själva verket betonar vitboken att det finns viktiga skillnader mellan olika invandrargrupper. Överrepresentationen är dock tydlig för vissa grupper beträffande både våldsbrottslighet och bidragsberoende. Detta är ett faktum.

Om detta vill Göran Greider inget veta, då han finner det ”obehagligt”. Är inte detta en märklig hållning från en person, vars profession går ut på att hålla andra medborgare informerade?

Låt gå för att det i vitboken kan finnas en underström av förakt. Detta förakt riktar sig dock mot de makthavare som bär ansvaret för den förda politiken, och som framhärdar – långt efter att de sitter ”med facit i hand”.

MED EN VÄLVILLIG TOLKNING hade Göran Greider ingen möjlighet att svara på något annat sätt än vad han gjorde:

• Han kunde inte tillstå att vitboken förmedlar en relevant, central och sanningsenlig information. Då skulle kan inte kunna sitta kvar som tidningsredaktör.

• Han kunde heller inte ge sig in i en sakdiskussion, eftersom han då skulle förlora. Själv saknar han ju fakta och argument som bär.

Återstår att slå ifrån sig, i panik:

Er hemsida är bland det värre jag sett – obehaglig och full av förakt mot allt som ni inte betecknar som ‘svenskt’. Jag är mycket stolt över att vår annonsavdelning vägrat ta in annonsen. Härmed är dialogen avslutad.”

17 svar

 1. Du har gjort helt rätt Milld ! Greider är en av de förrädarna som står bakom dagens kalla och våldsamma Sverige. Genom sitt odemokratiska arbete som journalist bär givetvis denna Quisling ett stort ansvar.

 2. Göran Greider syn på Sverige och världen är endast indelad i vänster/högertänkande. Han är inte alls mottaglig i något ny tänkande, utan är en klassisk revolutionär med ett brinnande hat mot kapitalet.

  Greider borde kanske ta och besöka några muslimska länder. Han kan ju gå ut på gatorna och räkna kvinnorna – jag lovar att han inte kommer hitta särskilt många. Sedan kan han fundera på vad kvinnorna gör. De sitter inlåsta i hemmet och får inte gå ut. Samma fenomen finns i dagens Sverige. Det kallas hederskultur och är ett utpräglat muslimskt fenomen.

  Kanske uppvaknandet blir hårt för Greider men troligtvis så kommer han att se det som en klasskamp där alla utom Islam kommer att ställas till svars.

 3. Bara lugn Jan, Göran Greider (GD) är en låtsasarbetare i klädd lånade fjädrar (rutig skjorta) och en vokabulär som han tror går hem i folkhemmet.

  GD sitter ned hela dagen och har antagligen k*kskinn i nävarna då han aldrig har använt sina armar till annat än skriva på maskin.

  Jag, en äkta arbetare m.yrkesbevis och erfarenhet i fyra länder som hantverkare, tycker Göran Greider är en tragisk person och enda sättet att häva sig ur eländet måtte vara att leva som han lär…
  (om helvete fryser över)

 4. Greider ser ut som rödvinsvänstern gjorde i början på 70-talet och hans attityd sitter lika fast som hans dåliga klädstil och efterapning av en arbetarklass han inte förstår.

  Han har fastnat i rigiditet och är svag som en torr kvist. All avsaknad av ödmjukhet får honom att rysa då sanningen skriker mot honom. Det finns inget positivt i en sådan fjant.

 5. Kan bara instämma i Göran Greiders ord, obehagligt. Det är så det känns när jag läser vad Greider skrivit. Det är så jag känner när jag får reda på sanningen om hur det egentligen går till. Det är obehagligt att skolade människor beter sig på detta sätt. Men det kanske är just därför att de är skolade som de mässar utantill lärda fraser. Skolade och drillade i en riktning. Mekaniskt ställer de upp för den ”goda” saken. Tycker mig höra ett heil hitler efter varje sådant uttalande.

 6. Förutom att Greider tycks tro att han är oumbärlig i alla debattprogram i TV, framstår han nu som en mycket obehaglig figur som inte kan ta en dialog i demokratisk anda utan hellre hänfaller åt diktatorfasoner, och det med stolthet dessutom. Pinsamt och skrämmande.

 7. Göran Greider är en landsförrädare liksom en hel del andra onämnbara …

 8. […] med Blågula frågor, fått erfara att tidningar vägrat publicera annonser. Helt nyligen vägrade Dala- Demokraten att publicera en liten annons om […]

 9. […] med Blågula frågor, fått erfara att tidningar vägrat publicera annonser. Helt nyligen vägrade Dala- Demokraten att publicera en liten annons om […]

 10. […] lästa inlägg En varningssignalÄr vitboken "rasistisk"?SD till riksdagen!Om migSchyman feminist?ObehagligtPI om vitboksprojektenMer om TV4-propagandaValkompasserDet våras för […]

 11. […] resonemang, när man lärt sig att vända ryggen åt relevanta fakta, lärt sig att på greiderskt manér avfärda sådana som […]

 12. […] Göran Greider hade också funnit att vitboken var ”obehaglig”. […]

 13. […] av begreppet ”obehaglig” känns väldigt bekant för mig – se vidare här, här, här, här, här och […]

 14. […] Min reflexion blir att till detta kommer en portion önsketänkande: det är behagligare att tänka på sådant som är behagligt än på sådant som är obehagligt. […]

 15. […] bekant gjorde  SD-Kuriren likadant som Göran Greider och Dala-Demokraten: man vägrade att ta in en betald annons för […]

 16. […] bekant gjorde  SD-Kuriren likadant som Göran Greider och Dala-Demokraten: man vägrade att ta in en betald annons för […]

 17. […] som norm, där rätt ordval alltid ska klaras. I pk-världen ska helst  inga målkonflikter eller obehagliga fakta erkännas – det blir  att vara ”god” och ”rumsren”. Vi […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: