• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Brev till Göran Greider

Till

Göran Greider

Dala-Demokraten

Frågor kring ett annons-nej

I förra veckan fick vi beskedet från Dala-Demokratens annonsavdelning att tidningen inte tar in en annons för ”Vitbok.se – mångkulturellt facit”. Motivering: annonsen hänvisar till en webbsida (www.vitbok.se) med ”rasistiska inslag”.

Vitboken handlar om Sveriges väg från ett folkhem till ett s.k. mångkulturellt samhälle och om hur politisk opposition har bemötts. Den visar hur yttrandefriheten i denna fråga suttit trångt.

Såtillvida kan DD:s annonsvägran sägas bekräfta riktigheten av vitbokens budskap.

Inte desto mindre bör du som DD-redaktör här kunna precisera dig:

1.  Vad lägger du in i begreppet ”rasism”?

2.  Vad finns på vår webbsida som svarar mot den definitionen?

• Är det själva anförandet av vissa faktauppgifter?

• Är det anslutningen till vissa värderingar?

En sak är ju att vi kan ha olika åsikter eller göra olika bedömningar kring relevansen av vissa fakta. Sådant hör rimligen till en demokrati.  Alla kan inte tycka lika.

Här går du steget längre och vill i princip hindra andra budskap än dina egna att nå ut till medborgarna. Då bör det rimligen finnas tungt vägande skäl!

Finns det överhuvudtaget några kunskaper eller åsikter kring invandringen, avvikande från dina egna, som du kan vara beredd att plats för?

Användandet av begrepp inom politiken blir meningslösa, om man inte kan definiera deras innebörd. Intill dess att du klargjort innebörden av ordet ”rasism” och vad sätt vitbokssidan skulle innehålla sådana inslag blir det bara ett skällsord. Du har då bara sagt att du tycker illa om det som står på vår webbsida.

Varvid frågan kvarstår: varför?

Ingen kan förneka att vårt samhälle genom de tre senaste decenniernas massinvandring från fjärran kulturer har genomgått en genomgripande förändring. Är det då inte rimligt att kunna diskutera hur detta gick till och vilka konsekvenser det har fått?

mvh

Jan Milld

———————————————————————————————-

Greiders svar:

Hej

Er hemsida är bland det värre jag sett – obehaglig och full av förakt mot allt som ni inte betecknar som ”svenskt”.

Jag är mycket stolt över att vår annonsavdelning vägrat ta in annonsen.

Härmed är dialogen avslutad.

Göran Greider

19 svar

 1. Dekadensen inom Dala-Demokraten har nu spridit sig ända till Göran Greider, en redaktör som presenterat många intressanta tyckanden.

  Det finns människor som kan ge sitt liv för andras rätt att uttrycka sig.

  Sen finns det människor, som gör allt för att stoppa andras åsikter. Den vägen leder till ett ”Nord-Korea”.

 2. Ett namnbyte till Dala-Odemokraten känns mer passande.

 3. Herregud.. Ja ett namnbyte vore inte dumt, samt ett besök hos en stylist eller åtminstone en frisör.. Hur han ser ut.

 4. Vad hans frisyr nu kan ha med något att göra, är ju svårt att förstå för en normalbegåvad person.

 5. Antagligen för att du inte är normalbegåvad ominrasa;)

 6. Vilken jävla döskalle, dessa människor ska alltså vara den intellektuella gräddan i vårt samhälle och dom kan fan inte argumentera. Jävla barnsligt svar.

  Blir så förbannad över deras självgodhet, jag hoppas herr Greider flyttar till Rosengård någondag.

 7. Greider sitter emelanåt i olika program och försvarar demokratin. Framförallt i morgonsoffor i svt. Så fort det har med invandring , och det nya mångetniska sverige så väljer karln att inte säga någonting. Bedrövligt Greider föredrar att hädanefter bli framlyft av media istället för att vara realistisk mot samhället. Greider som betar av allt samhällsnytigt ,har klara åsikter om allt och alting. Mångkulturen vill han inte befatta sig med. inte ens med motståndare debattera , ta in annonser mm.

 8. Greider förstår, i likhet med majoriteten av svenska tidningars chefredaktörer, inte begreppet ”etnopluralism”. För honom är all hyllning av den egna etniciteten och kulturen automatiskt en nedvärdering av andra etniciteter och kulturer. Det intressanta är att de som resonerar på det viset uttrycker verkligt förakt och inte uppskattar de skillnader som finns mellan människor. Det lär Greider aldrig inse som det offer för marxistisk dialektik han är. För honom existerar alltid en ”förtryckande maktstruktur”.
  Att Greiders ”svar” faktiskt inte ens är ett svar, och detta av en man som anses ha ett mycket välsmort munläder och vass penna, säger väl allt.

 9. Du har så rätt Henrik.

 10. Inget svar får man från ”Omnirasa” heller. Sådana som ”Omnirasa” finns det gott om på nätet tyvärr. De sitter framför datorn och är oförskämda mot andra samt stora i käften för att de inte förstår ett skämt. Sitta och skriva att en han inte känner inte är normalbegåvad. Vilken jävla pajas han är.

  Du hade varit välkommen att diskutera det med mig på tu man hand någonstans IRL ”Omnirasa”. Men då kissar du på dig, det vet jag, tyvärr. Det ser man ju på dig på de bilder som finns vilken fjolla du är.

  • Mats, du får svar nu: visa mig var och när jag har varit oförskämd på denna sida så kan vi prata vidare. Du själv, däremot, visade blixtsnabbt hur härligt du tycker det är att vara oförskämd mot andra. Helt utan anledning, dessutom! Hur begåvat det är vet jag inte.

 11. Tragiskt. Jag har alltid ansett Greider som en intressant person i debatter oavsett om jag ej håller med denne i flertalet frågor. Demokrati kallas det väl iofs…

  Detta är dock lågt. Jag trodde faktiskt att Greider skulle ha nått mer vettigt att tycka till om…

 12. Man ska inte döma folk efter deras utseende, men jag har alltid tyckt den där Greider var en skum person. Vet egentligen inte något om honom mer än att han ska vara riktigt röd. Min gymnasielärare i samhälllskunskap och historia gillade honom skarpt och fick oss att läsa en del artiklar han skrivit.

  Hans svar gav i alla fall mig ett riktigt gott skratt =)

 13. Greiders svar är förskräckande. Synnerligen odemokratiskt. En stor besvikelse.

  Dala-Demokraten visar sig vara en skamfläck på Dalarna och dess baner. Odemokraten bör bli tidningens namn i folkmun, ett mer rättvisande epitet.

  Denna tidning får väl inget bidrag för sin existens hoppas jag?

  Hårstilen härrör sig väl från Marx., en annan anstiftare till odemokrati.

 14. Att diskutera med en sådan enkelspårig man är detsamma som att sitta och diskutera med en Tv som går på tomgång och bara har nyheter från Nordkorea.
  Göran har tydligen aldrig läst vad som står i Koranen, för Han vet inte om att man kan låna Koranen gratis på biblioteket.
  Där kan man läsa vad man skriker ut för jävulskap från minareterna i Sverige.
  Görans pajaskonster betackar jag mig för. All kognetiv diskussion med Göran är totalt omöjlig eftersom en slags besserwisser Ande har övertagit hans knopp.
  Thore

 15. En sedvanligt ljuvlig dänga från Milld. Rinner dock av dåren Greider som vatten på en gås.
  Greider kopplar ju enligt uppgift av med hjälp av ”våldsamma actionfilmer”.
  Han borde ägna tiden åt att göra studiebesök i Gottsunda och Rosengård mm istället, skulle kanske skänka harmoni…
  Till er alla, maila Dala Odemokraten och säg vad ni tycker om denna arrogans och attityd från ”redaktören”…

 16. Hur överlever Göran Greider?

  Han skrev nyligen själv en kolumn i Odemokraten;
  ”Hur överlever Mona Sahlin?” och blev ordentligt utskåpad i kommentarerna.

  Läs http://www.dalademokraten.se/sida/id/125906/

 17. […] samman. Som tidigare Göran Greider klargjort, vill man inte veta av fakta som kan upplevas ”obehagliga”.  Den budbärare som kommer med sådana fakta blir själv så obehaglig, att han enligt […]

 18. […] skrev då ett brev till redaktören Greider och fick […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: