• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Fråga 4

Inte generellt.

En stor det av 40-talisterna har nu gått i pension och Sverige har fortfarande hög arbetslöshet, cirka 9%.

Till detta kommer ca en miljon personer i yrkesaktiv ålder som inte står till arbetsmarknadens förfogande.

Innan vi importerar arbetskraft måste sysselsättningsgraden i Sverige öka, så vi utnyttjar de resurser som finns här.

En orsak till arbetslösheten är personalminskningar inom offentlig sektor, t ex sjukvården. Orsaken till detta är besparingskrav, det finns inte pengar att betala löner.

En orsak till att stat och kommuner inte har råd att anställa fler är att så många miljarder går åt till bidragsutbetalningar.

En stor del av dessa bidragsutbetalningar är förorsakade av invandringen.

7 svar

 1. En negativ spiral, helt enkelt, som svenskarna inte får upplysas om. Det är hysch-hysch för det kan ju gynna ett visst parti. Rena Grönköping – eller värre!

 2. Inkluderar ”ca en miljon personer i yrkesaktiv ålder som inte står till arbetsmarknadens förfogande” alla de människor som faktiskt med giltiga skäl är förtidspensionerade, långtidssjukskrivna etc?

  • Naturligtvis, och jag hävdar inte att det inte förekommer giltiga skäl för både sjukskrivningar och förtidspensioneringar.

   Men vi vet också att bedrägerier förekommit – ganska systematiskt om vi ser hur många av just greker och ex-jugoslaver som fått förtidspension och därmed livstids försörjning från svenska skattebetalare.

   Se vitbokens kapitel 4: http://www.vitbok.se/4/f.html

 3. Idag, den 5 maj meddelade man på SR P1 att landsting och kommuner skulle få ett rejält överskott både i år och nästa år.
  Men så bra då!
  Då kvarstår ändå frågan var dessa pengar tar vägen, eftersom man fortsätter att skära ned och göra personalminskningar inom både skola, vård och omsorg?
  Jo – det måste vara så som Janne skriver! Pengarna går till en allt ökande bidragsförsörjning av framförallt de nyanlända och arbetsovilliga invandrarna, många med allvarliga, ofta obotliga sjukdomar, som fordrar kostsamma och långvariga medicinska behandlingar och även handikappinsatser, ofta med personlig assistent.
  Många har dessutom svåra dentala sjukdomar när de anländer och har en lika dålig tandstatus som vi hade bland den svenska befolkningen för mer än 100 år sedan.
  Alla dessa ska nu ha rätt till samma hälsostandard som vi, som dyrt, lojalt och under generationer fått betala för det genom hårt, uppoffrande arbete, som fått betala världens högsta skatter och sociala avgifter.
  Visst, vi hade förr och har fortfarande etniska svenskar som ingått och ingår i denna grupp (A-lagare, hem- och kroniskt arbetslösa) som levat och fortfarande lever på försörjningsstöd – som socialbidraget så vackert nu heter. Men dessa svenskar har aldrig varit så många att de påverkat kommunernas ekonomier så till den milda grad negativt, som sedan massinvandringen startade för si så där 30 år sedan.
  Problemet är att våra politiker och regeringar ansett att Sverige skall fungera som hela världens socialbyrå, sjukhus, vårdcentral och tandvård, för alla som väljer att själva ta sig hit.
  Det är detta som den svenska ekonomin, stats- och kommunalbudgeten inte är konstruerade för. Men det struntar våra politiker i bara man kan få framstå som ”generös” och ”human” i omvärldens ögon och därför tvingas man skära ned i allt högre takt för att kunna leva upp till denna ”globala samhälls- och godhetsservice” – och det är vi svenskar som får betala för det! Annars tvingas man ju höja skatten och det är ju något som är mycket avslöjande och definitivt inte populärt bland väljarna.
  Men är det inte just vad den ”grön-röda röran” har föreslagit – att höja skatten för en stor del av den skattebetalande befolkningen och även på deras surt förvärvade tillgångar?

 4. Det skulle vara intressant att se en statlig utredning som visar förhållandet mellan autentiskt sjuka och bedrägerisjuka, både bland svenskar och bland invandrare.

  Att det finns skojare och bedragre är inget att betvivla. De finns överallt i samhällets alla skikt och områden, inte minst bland politiker.

  Beträffande invandrare som fuskar med sjukskrivning etc, kommer jag ihåg hur jag bevittnade denna företeelse redan 1985 när jag bodde i Fittja. Jag var inneboende hos en libanes. Vid ett tillfälle tipsade han mig om en läkare (också invandrare) inne i stan som kunde skriva sjukintyg mot några hundralappar i arvode!
  Sådant är förstås fruktansvärt, men hur mycket värre är det än att politiker och företagsledare fifflar och smusslar och mutar? Varför ska vi ”vanliga människor” förväntas uppföra oss bättre än våra ledare?

 5. Och att man dessutom lägger ut en massa av skattebetalarnas pengar på monarkin gör ju inte saken bättre. Vad anser du om Bernadotte de har ju ingen svensk anknytning. Deras stamfader är ju från Frankrike och sedan finns ju Tyskland, Frankrike och England i deras genbank men ingen svensk lite lustigt att man vill bevara svensk historia när Bernadotte enligt mig inte har särskilt svenskt i sig.

 6. Multikultiförspråkarna kan ju använda kungahuset som ett lysande exempel på det lyckade mångkulturella samhället ….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: