• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Reaktionär?

Wikipedias klassning av mig ingår ju i ett mönster. Från pk-håll vill man fösa in alla invandringskritiker i en nazi-fålla. De behöver därvid inte ens en spik att koka sin soppa på.
Det spelar heller ingen roll om vederbörande vid upprepade tillfällen uttryckligen tagit avstånd från våld och antidemokratiska övergrepp.

I detta mönster ingår även att svärta ned tidigare generationers politiker. Dessa pk-iter talar gärna om rasism, men vad vittnar inte deras egna attityder av överlägsenhet om i förhållande till tidigare generationer av svenskar? Idag – 50 eller 100 år senare – vet de exakt vad människor då borde ha känt, tänkt och gjort.

I linje med detta ska folkhemsidén associeras med obehagligheter som ”etnisk renhet”, om inte rentav ”etnisk rensning”. Det saknas inte uttalanden från pk-iter idag om en ”folkhemsnostalgi”, som de finner ”farlig”.

Visst var Sverige på den tiden etniskt homogent, men denna befolkningssammansättning hade växt fram i en naturlig takt. Och den var ingen nackdel, den hjälpte oss förmodligen att klara oss igenom svåra tider.

Sverigedemokraterna har en i mitt tycke bra paroll: ”GE OSS SVERIGE TILLBAKA”. En strävan ska vara att återupprätta den trygghet som folkhemmet representerade.
En sådan strävan får konsekvenser beträffande invandringen. Jag kan se följande moment:

1. Återinför en fungerande gränskontroll.

2. Bevilja inga uppehållstillstånd åt personer som inte kan dokumentera både sin identitet och sin resväg. Tagande av fingeravtryck ska vara obligatoriskt.

3. Utvisa konsekvent de utlänningar som begått grova brott eller gjort sig skyldiga till upprepad brottslighet. Fängelsestraff för utländska brottslingar kan avtjänas på inhyrda fängelseplatser i t ex Baltikum.

4. Större restriktivitet i beviljande av svenska medborgarskap.

5. Fullt tillträde till det svenska trygghetssystemet bör vara förbehållet svenska medborgare.

När samhällsutvecklingen går åt fel håll blir det progressivt och att vara reaktionär, framstegsvänligt att vilja vrida klockan tillbaka.

2 svar

  1. Man skulle väl kunna kalla det för socialkonservatism när man vill ha folkemmet tillbaka.

    Per Albin hade ju snott idén med folkhemmet från en socialkonservativ ideologi som hette medborrgarhemmet. Han bytte bara namn på det till folkhemmet och relanserade idén.

    Det är egentligen inte reaktionärt att vilja ha Sverige tillbaka, utan socialkonservativt. När man som sossarna hade varit progressiva till en viss gräns och sedan kommer fram till att just det här samhället vill vi bevara så blir man socialkonservativ.

    Det tycker jag låter bra.

  2. Läser Vitboken för tillfället. Mycket tänkvärd och bra läsning. Bra anaylser och slutsatser. Rekommenderas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: