• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Lojaliteter

”My country right or wrong”.

Så lyder en chauvinistisk och extremnationalistisk paroll som historien igenom tillämpats i alltför hög grad. Dvs att man ställer upp för den egna nationen eller gruppen, avsett om den har rätt eller fel. Med övergrepp och orättvisor mot andra som följd.

En grundläggande lojalitet med den egna gruppen, en strävan att värna egna kollektiva intressen, är sund och nödvändig, men det måste samtidigt finnas en rimlighet. Man måste kunna se situationer även ur andras perspektiv.

Om vi som nu i Sverige har olika etniska grupper måste det finnas allmängiltiga regler, gällande för lika för alla. Om en svensk inte får ha ihjäl en arab, då måste detsamma gälla i omvänd riktning. I lika hög grad.

Om en svensk dödar en arab så blir han åtalad och dömd. Han kan också räkna med andra svenskars avståndstagande.

Nu står, som vi alla vet, en arab åtalad för att ha haft ihjäl en svensk kvinna. Hur reagerar hans grupp på detta?

Om detta har vi kunnat läsa i Expressen. Fyra muslimska organisationer tar parti för den våldsamme unge mannen i Landskrona. En ”olyckshändelse”, förklarar man.

Som en bloggläsare kommenterade: Mannen slår först omkull den äldre mannen, slänger upp honom på motorhuven och fortsätter misshandeln, för att sedan slå omkull den äldre kvinnan så att hon slår i huvudet och senare avlider.

Även om den inte fanns en avsikt att döda någon av gamlingarna kan ett sådant våldsutbrott inte klassas som en ”olyckshändelse”.

Den unge mannen måste naturligtvis hållas ansvarig för sina egna handlingar.

• Det faktum att de muslimska organisationerna inte klart tar avstånd från våldsverkaren utan istället försöker bagatellisera det inträffade, är illavarslande. Vad som här skiner igenom är ett synsätt att våld som muslimer utsätter icke-muslimer för inte ses som något allvarligt. Man hyser inte ett synsätt om alla människors lika värde.

• En annan möjlig tolkning är föralldel att man betraktar våld som normalt i mellanmänskligt umgänge, men jag har svårt att föreställa mig att dessa muslimska organisationer skulle rubricera det som en olyckshändelse om en ung svensk slog ned en muslim så att han eller hon förlorade livet.

• En tredje möjlig tolkning är föralldel att det faktum att den dödade var en kvinna har betydelse för muslimernas reaktion. Det är i så fall inte  mycket bättre.

Hur vi än vänder på det så har vi här ett problem med muslimers attityder i Sverige.

Om det låter så här när det fortfarande utgör bara en minoritet, hur ska det då inte låta om de hamnat i majoritet?

Men problemet gäller inte bara muslimer. Lyssnar man på dem som kan göra sig breda i våra massmedia så har det egentligen inte hänt något särskilt eller alarmerande. Två människor möttes och bråk uppstod, varvid oturen var framme och det gick illa. En tragedi som inte får ges några politiska dimensioner.

MED ETT UNDANTAG: Sverigedemokraterna kan i sammanhanget ställas vid skampålen. Det är ju starka i just Landskrona.

På så vis vänder man på sedvanligt sätt upp-och-ned, bak-och-fram, ut-och-in, på begreppen.

SD har  fått så starkt stöd i Landskrona just därför att detta inte var något enskilt fall, utan del av ett större problem. Ett problem som skulle ha varit väsentligt mindre om SD:s politik på riksnivå hade tillämpats. Då skulle vi inte ha haft så många fjärrinvandrade i Landskrona eller Sverige i övrigt.

Sammanfattningsvis har vi ett stort integrationsproblem i Sverige idag. Hur få journalistkåren att se till vanliga svenskars intressen och intaga en demokratisk hållning?

Kunde vi lyckas med den integrationen så skulle utsikterna i ett slag öka att lyckas även med muslimers integration.

13 svar

 1. Journalisterna bör hängas ut precis som andra grovt kriminella. Landsförräderi är ett allvarligt brott så vi ska inte glömma att ge dem på pälsen ordentligt!

 2. Hela mediecirkusen har ebbat ut i ett verkligt och livs levande exempel på ett samhälle helt i enlighet med Orwells 1984. ”Krig är fred och fred är krig” osv. Läser om boken men den är så ruggig att jag måste pausa längre tider. Det ruggiga är att den stämmer så väl överens med den hjärntvätt media ägnar sig åt.

  http://www.korta.nu/flygblad

 3. Angående olyckshändelse eller med uppsåt att döda. Det finns ju något i svensk lagstiftning som heter likgiltighetsuppsåt, som jag tycker faller in i denna händelse.
  Nu vet jag inte riktigt hur en domstol skulle ha utryckt det men liknande detta :
  ”personen fråga kan mycket väl ha haft för avsikt att inte döda, men har visat likgiltighet genom sin råhet och mycket väl måste ha varit medveten om konsekvenserna genom sitt handlande, men inte brytt sig om det, alltså bör ett likgiltigetsuppsåt vara uppfyllt” något i den stilen.

 4. Denna artikel som Jan skrivit borde egentligen publiceras i varje större svensk tidning, antingen på ledar- eller kultur-sidorna eller åtminstone annorstädes i tidningarna, dock ej för undanskymt.

 5. Det ska handla om muslimer i kvällens Karlavagn om nån händelsevis skulle vara intresserad.

  Islam är Sveriges näst största religion och det finns flera hundra tusen muslimer i vårt land.
  Är du en av dem? Har du träffat en partner där kärleken till honom/henne lett till att du konverterat till islam? Eller fick du din tro med modersmjölken?
  Har du starka bilder av livet på källarmoskéernas tid? Vill du berätta om din vardag som muslim ovan jord?
  Varför är din tro viktig för dig och vad händer i dig när du ber? Hur blir du som muslim bemött i Sverige – är du trött på att försvara dig och din tro? Har du ledsnat på folks fördomar och människors ihopblandning av politik och religion? Vad vill du framhålla med islam?

  Ring Stina Wollter i Uppsala och berätta! 099-110 80 eller maila karlavagnen@sr.se
  Du kan också skriva direkt här på hemsidan!

  Programmet börjar cirka kl 22.12

 6. Det ar val sjalvklart att muslimerna, bade enskilda och organisationer, forsvarar mordet pa Inger och kallar det en olyckshandelse. Olyckan var ju att garningsmannen blev pakommen. Om inte polisen hade hittat honom sa hade hela gruppen av muslimer i Landskrona fortsatt att skydda garningsmannen. Darom rader inget tvivel. Inger var ju en Svenne och kvinna dessutom, saledes inget vard, och dessutom krankte hon ju en av Mohammeds finaste. Vad som forvanar mig ar att inte fler svenskar ser vart det barkar haen i Sverige. Svenskar ar varldens naivaste folk utan tvekan. Saknar helt sjalvbevarelsedrift. Inger var inte den forsta svenska pensionaren att raka illa ut och inte den sista heller. Ni som inte tror mig behover bara lasa nyheterna dagligen.

 7. Du är sannerligen en Svensk hjälte Jan Milld. Jag har inte haft många i mitt liv men jag blir så glad för att se folk som kämpar för vårt land och dess framtid.

  Tack för ditt engagemang

 8. Garmsir du har rätt att dom flesta svenskar gör inget nämnvärt för att reagera mot mångkulturen. samtidigt så får vi svenskar ordentligt på nöten om vi reagerar öppet. Jag tänker bla inom våra yrken så är de på dom flesta håll Tabu att framföra problem och orättsvisor . En del arbetsplatser har hög andel invandrare som stödjer det mångkulturella projektet. För dessa invandrare upplever de kränkande om de påtalas kritik på olika vis mot mångkultur. Framför allt gäller de inom kommunal. De här klimatet att man riskerar att bli straffad om man reagerar öppet gör ju som bekant att folk i allmänhet ligger lågt.

 9. Att hela tiden fixera sig som vore det ett exklusivt muslimproblem tycker jag är fel då ju exakt samma problem finns med exempelvis kristna syrier. Problemen är kulturella/etniska och försvinner inte med diverse ”huckleförbud”. Till skillnad från assimilationisterna, som tycks tro att dessa folkgrupper kan integreras om de ”blir svenskar”, tror jag att det blir än värre när identiteten hos en folkgrupp skall integreras och konverteras med tvång. Det är ju just detta vi själva reagerar mot när vi nu alla blivit tvångsanslutna till den ”mångkulturella identiteten” där ingen känner sig hemma (globalism). Det proisraeliska SD är onekligen hycklande när de applåderar israels invandringspolitik och groteska aphartheidpolitik samtidigt som de vill assimilera samma folk här som israelerna så brutalt mördar och slänger ut från de palestinska områdena.

  Ett bra initiativ har kommit från ND apropå Landskronamordet
  http://www.nd.se/nyheter/dokument.asp?dokID=1121

  • Jag kan instämma med dig på två punkter:

   1.
   Det handlar inte bara om muslimer, utan mot alla bärare av de hederskulturer som medför dåliga attityder, hot och våld. Södertälje vittnar om att även ”kristna” kan utmärka sig. De flesta hederskulturister i Sverige kommer dock från muslimska länder.

   2.
   Egentligen är de inte assimilerbara. Beträffande dem som redan är här blir det ändå ett minimum att resa krav om assimilering. Framförallt gäller dock att få stopp på inflödet av ytterligare probleminvandring från fjärran kulturer.

 10. ”Svenska kyrkor manar Migrationsverket att låta asylsökande kristna irakier och irakier som tillhör andra minoriteter att få stanna i Sverige. Kyrkornas representanter lämnade idag 3.000 ansökningar från irakier om att få avvisningsbeslut upphävda” står det i dag i SVT text TV. Jahapp då var vi där igen

  Välkomna!?

  Vilken tur att de inte är muslimer då…för då hade det ju blivit problem , eller hur? Som sagt var…Inga kulturfrämmande stora folkgrupper, oavsett religion, bör assimileras eller integreras i Sverige, anser jag. Det säger ju sig självt. En och annan individ bör förstås vara välkommen om han/hon vill komma hit, kan försörja sig själv och ev. sin familj, underordna sig och respektera vår kultur precis som jag gör inom en snar framtid när jag kommer att återvända till min familj i Sydamerika. När det gäller s.k. flyktingar bör det ”internationella samfundet” naturligtvis ordna med hjälp i deras egna närområden och ge f-n i att bomba in den totalitära och förfalskade demokrati som vi själva lider under. Att det skall vara så svårt för oss att föra en sådan politik som både är human och realistisk. Kan det vara ”globalismen” som spökar, måntro? Vilsenheten är total….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: