• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Dessa SATANS KREATUR

Ur Öppet brev till Sverige journalister, från ”Svensk tant” på Thoralfs blogg:

Den brittiske journalisten Roland Huntford, som i många år var svensk korrespondent för The Observer, beskrev redan 1971 i boken The New Totalitarians hur svenska media genomsyras av lögn och anpasslighet:

”Hela den svenska maffian av massinformatorer, kommentatorer, vägledare och uppfostrare uppträder som en kollektiv enhet och följer ögonblickets tendenser. De är konformister till övermått och önskar bara att befordra det allmänna samförståndet – en tradition som förstärkts av skolutbildningen. Skolsystemets produkter dominerar nu medierna.

Ängsligt måna som de är om att framlägga endast vad deras kolleger tror behöver de svenska massinformatorerna inget tvång för att följa partilinjerna. I deras värld är en avvikelse från den accepterade normen ett slags förräderi. (…) Det är relativt lätt att ta dem i anspråk för en speciell ideologi. Det räcker med att omvända ett utvalt fåtal i hierarkins topp, så följer de övriga lydigt efter.”

Det är snart 40 år sedan Roland Huntford skrev det här.

Och den svenska journalistkåren har inte utvecklats ett smack på dessa fyra decennier.

Snarare har ni blivit ännu mer förljugna, ännu mer skrupelfria. Ni offrar vad som helst för att klänga er fast vid den mediala makten. Vissa av er skulle sälja sin egen mor om det gav er egna fördelar.

Låt mig erinra om att även lögnen har ett pris. Och det kan bli högre än ni tror.

Det finns nämligen inga lögner som håller i längden.

Snart spricker hela skiten, och då sitter ni där och ser ut om fågelholkar i ansiktet och undrar vad det var som hände.

Förbered er och följ ett gott råd: börja berätta sanningen redan nu!
Återupprätta er förlorade heder innan det är för sent.
Hela Sverige väntar.

11 svar

 1. Detta öppna brev är bland det bästa jag läst på mycket mycket länge. Skicka denna brandskrift som en budkavle till alla ni känner och över hela den sverigevänliga bloggosfären.

  Svenskarna börjar vakna nu.

 2. Ja PK media tar ingen hänsyn alls och fakta är betydelselöst. På: http://www.expressen.se/kronikorer/elisabethoglund/1.1363690/elisabet-hoglund-darfor-slutade-jag-pa-aktuellt
  Beskrivs PK medias Modus Operandi av Elisabet Höglund så här:
  ”De så kallade ”snälla” grupperna i debatten, bland annat barnläkarna, vägrade se dessa omständigheter, vägrade inse, att det kanske låg en hund begraven någonstans.När andra läkare, sociologer och vårdpersonal försökte ge en avvikande bild, förlöjligades de, förtegs eller beskrevs som invandrarhatare och rasister. Det här var något av det mest obehagliga jag upplevt i Sverige.Själv arbetade jag på den tiden på SVT:s Aktuellt, en redaktion, som drev en närmast kampanjliknande och okritisk journalistik kring de apatiska barnen. Jag mådde fruktansvärt dåligt, när jag insåg, att det inte gick att föra en sansad diskussion på redaktionen om hur det här fenomenet skulle bevakas. Det blev därför ett av skälen till att jag senare sökte mig därifrån och började arbeta på Rapport igen.
  Kära före detta kollegor på Aktuellt: För mitt samvetes skull är jag tvungen att berätta detta.Och så till alla berörda: Gör inte om misstagen från förra gången. Ljug inte. Våga ifrågasätta. Det tjänar inte minst dessa utsatta barn på.”( slut citat).
  Inavel och nepotism hittar man på SR,SVT och överallt inom media världen.Sedan bor arschlena också ofta i samma område.Hämtat från: http://www.expressen.se/kultur/1.968965/bjorkvedens-borgerlighet

  ”Jag är på husvisning i Enskede, villaområdet strax söder om Stockholm.
  Här tornar sekelskifteskåkar i sexmiljonersklassen upp sig längs med pittoreska gatstumpar. Korgar med vinteräpplen på farstukvisten, kvarglömda stickningar i fönstersmygen och hemtrevligt sprak från öppna spisen. Och dessa sköna hem är alltså ett habitat för Sveriges kulturelit. Det senaste decenniet har kulturcheferna på landets största dagstidningar, radio och tv samt en hel koloni av förläggare, redaktörer och journalister nämligen klippt klängrosor, inrett barnkammare mm just här, i den gamla trädgårds -staden. Mattias Berg kulturchef på Sveriges Radio fick upp ögonen för Enskede när han var bjuden på middag här hemma hos DN:s kulturchef Maria Schottenius. I kvarteret bor numera branschkollegor som SVT-journalisten Erik Fichtelius, Helena Lindblad som jobbar på DN:s kulturredaktion och förläggaren Stina Hammarström. På andra sidan stora vägen har till exempel Aftonbladets kulturchef Håkan Jænsson gjort sig hemmastadd. Och en söndagspromenad bort huserar Expressens biträdande kulturchef Björn Wiman i ett välputsat parhus. Man retade mig på jobbet när jag flyttade hit eftersom min dåvarande chef redan bodde här, som om jag ville vara inställsam, säger Eva Gedin, biträdande chef på bokförlaget Norstedts. Och vid Enskede gård i en av längorna bor Kristoffer Lundström, programledare för SVT:s kulturprogram Kobra. När förläggaren Svante Weyler.
  flyttade hit var Enskede fortfarande för svennigt för Södermalmsborna, men i takt med stigande taxeringsvärden kom också strömmen av kulturpersonligheter i spåren efter arbetarklassen.
  Nu häckar till exempel både SVT:s filmkritiker Fredrik Sahlin och SVT:s före detta kulturchef Ozan Sunar vid var sin torva i närheten” Många av de här människorna har inte fatta att det inte går att ljuga på samma sätt som när Internet inte fanns.Vem kommer att lägga ut alla dessa individer på intenet med:Arbetsgivare,släktskap,bostadsort mm ?
  Och där också matcha in de uttalanden de gjort.
  Ett bra sitenamn kunde vara Denstoramatchning.se

 3. Du nämner att Enskede har blivit den nya inneplatsen för sveriges kulturelit. Jamen någonstans måste ju den svenska nomenklaturan ta vägen. Dessa folkförrädare kan aldrig i livet tänka sig att beblanda sig med kreti och pleti, det måste vi i de lägre klasserna faktiskt förstå.

  En annan sak som inte har gått upp för svenskar är hur det kommit sig att det blivit så här. Jovisst, politikerna har skulden och det ljugs friskt i all media vi har i landet. Vi blir systematiskt indoktrinerade i den falska läran, socialismen. Nu är han ju helt ute tycker säkert många som inte är medvetna om vad som händer och har hänt under många år, ja enda sedan början av 60 talet, kommunismen och socialismen är ju ute. nej, nej, nej, helt fel.

  Socialismen/kommunismen har aldrig gett upp, bara ändrat taktik från den blodiga revolutionen till den oblodiga. En herre vid namn Gramski såg att den av Lenin startade revolutionen inte skulle lyckas särskilt bra överlag, så han tillsammans med några medarbetare vid Frankfurtskolan utarbetade en annan långsiklig plan på att införa den totalitära kommunismen genom en smygande taktik.

  Citerar från ovanstående inlägg: ”Det är relativt lätt att ta dem i anspråk för en speciell ideologi. Det räcker med att omvända ett utvalt fåtal i hierarkins topp, så följer de övriga lydigt efter.”

  Detta är precis vad som händer i dagens Sverige. Smygsocialismen gick ut på att omvända/använda ett fåtal kulturradikaler, placera dem rätt i olika kluturorganisationer (tidningar, Radio/TV, olika statliga kulturorgan, osv) och branden skulle fortsätta att sprida sig per automatik. Vi har de facto i Sverige idag ingen demokrati i ordets egentliga mening. Vi har en diktatur helt lik det gamla östväldet, Kina eller Kuba. Man fängslar folk för deras åsikter och förvränger sanningen om vad som händer i dagens samhälle. Man avskedar folk från sina jobb på grund av deras åsikter och man mobbar och förlöjligar folk offentligt för att de uttrycker sin syn på saker och ting. Vi har bara blivit så vana vid detta att vi inte ser vad som händer.

  Slå gärna upp Gramski i olika uppslagsverk och ta lärdom av vad denne fule herre planerade, så förstår ni hur det hela ligger till.

  Vad vi måste ta itu med är att riva ner nomenklaturans nätverk och förfölja dessa landsförrädare varhelst vi hittar dem. Röka ut dem från sina kloaker i Enskede och andra ställen, samt krossa denna falang av professionella tyckare och indoktrinärer som inte är annat än lakejer till ”dessa satans kreatur” beståenda av de nationslösa finansimperia som faktiskt styr världen.

  • Och nu , efter att ha styckat upp järnvagstrafiken och pressat upp el-priserna är man i färd med att privatisera apoteken och bilprovningen.

   Nä du, ”socialism” blir inget heltäckande begrepp för den nedmontering av det svenska folkhemmet som nu sker.

   Sverige behöver snarare mer av statligt ansvarstagande för en fungerande infrastruktur.

  • Om nån nu skulle känna för att googla så vill jag bara komma med ett litet tillrättaläggande, namnet var Antonio Gramsci och inte Gramski.

   • Robin Shadowes, tusen tack för din korrektion, givetvis skall den fule herrens namn stavas Gramsci. det blir lite snubbel över tangenterna när gubben blir ivrig ibland, he he.

 4. Tumme upp för dina roligt sammansatta och helt träffsäkra bilder, Jan. Du torde vara expert på Photoshop, eller vilket program du nu använder. Tack för dessa skämtsamma sanningsvittnen till bilder.

  Pensionären! Du har så rätt och allt fler människor börjar få upp ögonen för detta taskspeleri som utspelar mitt framför våra ögon. Och vad kan vi göra? Agera här på nätet, javisst, men vi måste ut bland folk som fortfarande tror på media (och det är de flesta, vill jag lova). Här finns kampanjmaterial att sprida bland folket och mer kommer vad det lider:

  http://www.korta.nu/flygblad

 5. Jag känner tillförsikt inför framtiden. Jag tror att svenska folket äntligen börjar vakna. Internet är det bästa som hänt för demokratin. Nu kan fler och fler ta del av vad som skrivs och berätta vidare för vänner och bekanta som i sin tur går in och läser och tipsar vidare o.s.v.

 6. Det er en fremragende artikel, Jan Mill.

  Tak !

  Her i Danmark er det efterhånden det samme vi oplever med de danske journalisters præstationer og det gælder for både de skrevne mediers som TVs journalister.

  Vi kan IKKE stole på det de siger og det de skriver .

  Vil vi have sandheden at vide skal vi hente den hos de forskellige bloggere!

 7. […] kommentar den 5 april i år hade rubriken ”Dessa SATANS KREATUR” och jämförde svenska kreatur med svenska […]

 8. […] Dessa satans kreatur […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: