• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

RESPEKT!

Bilden klarnar nu, av hur nedslagningen av 78-åriga Inger i Landskrona gick till. Ordet ”respekt” kan sammanfatta situationen, och vetter då åt två håll:

Den dödade kvinnans sista ord blev: ”Ni invandrare har noll respekt för regler och äldre”. Bakgrunden till dessa ord var att den unge mannen hade parkerat sin bil på en plats för handikappade.

Här kan anas att detta inte var en engångsföreteelse, utan att Inger tidigare bevittnat motsvarande, från andra unga bilförare med utländsk bakgrund. Ett beteende som vittnar om en provocerande attityd.

Den unge mannen blev s.a.s. åthutad av Inger och hennes man, Sven. I bilen satt då släktingar till den unge mannen, kanske fanns även ett barn till honom i bilen.

De hedersbegrepp beträffande kvinnor som man håller sig med i arabvärlden är ju kända, och problematiska för civiliserade samhällen. Jag föreställer mig att det kan vara något motsvarande här – att reprimanderna från det svenska pensionärsparet inför publik kändes som att tappa ansiktet, det blev för mycket och den unge mannen måste ”försvara sin heder”.

Den här formen av hedersbegrepp ligger  nära den typ av ”respekt” som kriminaliserade förortsungdomar ofta kräver av sin omgivning.

Denna händelse har i ovanligt hög grad upprört människor i hela Sverige. Varför?

Förklaringen ligger, tror jag, bortom det enskilda fallet. Händelsen i sig är förvisso uppseendeväckande, och de flesta kan säkert identifiera sig med det drabbade pensionärsparet.

Men den skarpa reaktionen måste nog förklaras med något mer, nämligen att här finns ett sammanhang och ett mönster av egna erfarenheter som många kan relatera till.

Vem anade till att börja med inte att förövaren skulle visa sig ha utländsk bakgrund? Under de senaste två decennierna har vi i Sverige fått höra talas om alltmer udda och allt brutalare brott, vilka som regel varit kopplade till fjärrinvandringen.

Till detta kommer mer eller mindre irriterande incidenter i vardagen, i likhet med den i Landskrona om parkeringsplatsen.

I trafiken är förare med arabisk bakgrund dokumenterat mer ofta problematiska än vad svenska förare är.

Ovanpå detta har vi denna hetslagstiftning, riktade mot svenskar. Inte bara ska vi lära oss att stiga undan i vardagen, för att inte bli nedslagna. Vi måste också vakta vår tunga så vi inte säger något ovänligt, då kan det leda till straffrättsliga påföljder.

För att inte tala om det permanenta kampanjande år efter år, decennium efter decennium, för att ”uppfostra” oss svenskar att inte vara sådana förfärliga rasister. En propaganda som vi själva måste betala – inte minst tvingas avlidna svenskar bidraga, genom arvsfondens frikostighet.

Vilket leder över till en annan aspekt: hur kostnaderna för invandringen tränger undan möjligheterna att satsa på annat. Inte minst utsatta blir då våra gamla, genom sänkta pensioner och en äldreomsorg där det alls inte är självklart att man har råd att servera ett helt ägg till frukosten.

Några spärrar mot att utsätta äldre för våldsbrott finns inte längre

Över till en annan sida av saken.

Du känner förmodligen till 5i12-rörelsen. Den startades av Stig Wallin efter att hans dotter Sara och en annan ung svenska mördats av en ung eritrean. Istället för att vända sig mot den politik som resulterat i så många våldtäkter, misshandelsfall och mord, med svenskar som offer och utlänningar som förövare, riktade denna rörelse udden mot de svenskar som reagerar mot denna politik.

Ska vi nu få se en repris på detta i Landskrona?

Tecknen finns där. På Fria Tider kan vi läsa om den illegalt inbaxade invandraren Kurdi Erdogan Kala från Turkiet, nu försörjd genom medel för mångkulturellt kampanjande.

Unge Kala vill nu styra upp det hela till en manifestation där inga tal tillåts, ”ilskan ska inte få styra”. Det lutar alltså, om han får som han vill, mot en närmast terapeutisk manifestation, där deltagarna får uttrycka sin sorg över det inträffade. I princip kan man säkert också ta avstånd från våldet.

Hur politiskt meningsfullt blir detta?

Ur pk-horistont är det förvisso ändamålsenligt. För de politiskt korrekta gäller det avleda vreden, länka den bort från en politisk kanalisering.

För oss som vill få stopp på nya incidenter av detta slag gäller det tvärtom att koppla det inträffade till dess ORSAKER och sätta fokus på de ÅTGÄRDER som kan vara ändamålsenliga.

En självklar åtgärd blir att kräva stopp för ytterligare probleminvandring, men det kan inte stanna vid detta. Vi har ju redan ett stort antal vandrande krutdurkar här, som rör sig fritt i vårt samhälle.

Vad jag skulle önska är att det som nu inträffat blir startskottet för en ny folkrörelse, en antivåldsrörelse. ”RESPEKT” kunde vara ett bra namn, som då kan syfta på:

a) De äldre, som byggt upp vårt svenska samhälle.
b) Kvinnor, utan vilka inga människor skulle finnas till.

Samtidigt skulle det kunna ha en udd mot den sjuka blöjbarnsvarianten av respekt.

28 svar

 1. Oj, vad jag tröttnat på dessa människor …SD2010

 2. Antivåldsrörelsen RESPEKT låter alldeles genialiskt!

  Det här kan int vare sig AFA eller PK-media angripa, och politikerna måste bara stödja den här folkrörelsen.

  Det går att ha demonstrationer och apeller på stan utan att det kommer att anses som någon slags hets mot folkgrupp, och ändå vet vi ju alla vilka som blir angripna av det här – våldsverkarna, som ju de flesta är Muhammedanerna!

 3. Det låter alldeles utmärkt. Låt oss återerövra ordet RESPEKT från både dom politiskt korrekta men även från MENA-folket som har förvrängt det till att mena det rakt motsatta.

 4. Denna norska serie tar upp våldsbenägenheten hos vissa folk:

  http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/622217/

  Ny fil uppladdad för läsning: appell inför valet:

  http://www.korta.nu/flygblad

 5. […] By demokratbloggen Jan milld kom med en i mitt tycke alldeles genialisk idé att bekämpa massinvandringen och den ökande […]

 6. ”Förklaringen ligger, tror jag, bortom det enskilda fallet. Händelsen i sig är förvisso uppseendeväckande, och de flesta kan säkert identifiera sig med det drabbade pensionärsparet.”

  Det är min fulla övertygelse att det är på detta sättet. Jag har själv pratat med flertalet människor som beskrivit många liknande händelser med invandrare som de råkat ut för, de mångkulturella trafikupplevelserna tycks numera allmänt kända. Enda anledningen till att det inte sker ännu fler fall som det aktuella i Sverige, är jag övertygad är för att svenskarna i ganska hög utsträckning sväljer och går undan i de här situationerna. PK Etablissemangets taktik är ju glasklar som du skriver, här gäller det snabbt att styra undan uppmärksamheten, demonstrationen tycks ju användas som ett mångkultursjippo, det är ganska smaklöst, framförallt när vi nu får klart för oss Ingers sista ord. När vi väger samman allt som invandringen har gjort med vårt land, den eskalerade grova brottsligheten, våldäkterna, kostnaden, trackasserierna mot svenska tjejer i skolorna, man kan göra listan hur lång som helst, så tycker jag att vi kan vara stolta över tålamodet och toleransen hos det svenska folket, men allt har en gräns, och det får väl sägas att när legendarisk svensk tolerans börjar sina, så har det gått ganska långt. Jag tycker att PK etablissemanget har fått spela på svenskarnas välvilja länge nog, jag säger att nu räcker det. Låt oss nu hoppas att tillräckligt många tänker likadant när det går till valurnorna i september.

 7. Hej! Får vi kopiera in den här posten som dagens webbkommentar på Fria Tider? Tyckte den var så bra och vi har börjat få ett gäng läsare.

  Mvh

  Widar Nord

 8. ”Den dödade kvinnans sista ord blev: ”Ni invandrare har noll respekt för regler och äldre”.
  Låt det bli startskottet för en resning och att svenskarna slutar böja på nacken

 9. Jag ser att här är det fritt fram för att generalisera. Då måste jag bidra. Ingers man är inte handikappad men brukar parkera sin bil på en handikappsparkering. Just den dagen stod en annan bil parkerad på ”hans” handikappsparkering så Ingers man stannade och började tuta för att bilföraren skulle flytta sin bil. När bilföraren inte gjorde det då gick Ingers man ut ur bilen och började kommendera bilföraren. Då sa bilföraren att de är inte heller handikappade så varför ska jag flytta bilen så att du ska ställa dig på en P-plats för handikappade?……osv. Det vet man ju hur pensionärer är.

  • Broder Daniel, menar du att alla som parkerar på handikapplats utan tillstånd ska dö?

  • Det ar bara att sla ihjal gamla tanter, atminstone om dom ar svenska. Da sparar ju staten in pensionsutbetalningen. Det ar val det som menas med att invandrarna/muslimerna kallas pensionsraddare.

  • Broder Daniel – låter som en kyrkans man, men kan väl inte vara så med tanke på dina åsikter.

   Det kan väl inte vara din mening att du tycker att en 23-åring har lika rätt till en handikappsparkering som en 78-åring.

   Dessutom verkar det som om du tycker det är anledning att döda en människa för att denne inte heller hade tillstånd och kanske sade något som inte passade.

   Många äldre har inte ansökt om handikappsparkering men har svårt att gå liksom de flesta äldre människor.

   Vad har du för människosyn och förstånd som inte inser en sådan enkel sak..

  • Broder Daniel verkar ha den åsikten att en 23-åring har rätt att ställa sig på en handikapp-parkering men inte att ett äldre par i 70-80års åldern har större rätt till denna plats?

   Är det korrekt uppfattat eller hur menar du här?

   • Ingen utan ett P-tillstånd som gäller på handikappplatser ska få lov att parkera där. Tillstånd beviljas utifrån behov och inte ålder. Senast igår såg jag en 10-årig CP-skadad och rullstolsbunden pojke vars föräldrar är i behov av en sådan P-plats. Jag känner också pensionärer som springer marathon.

 10. Hur många Svenskar har dödats av de importerade våldsverkare som ljugit sej in i vårt land? De politiker som skapat denna katastrof och mardröm gömmer sej bakom SÄPO.Är det lika människo värde att ge skydd till sej själv och låta andra ta smällen? Den krigszon man gjort Sverige till måste nu få ett slut.

 11. Jag är rädd att det är alldeles för sent, att restaurera Sverige.
  För min egen del så hade jag fått nog redan för tjugo år sedan.

  • Och vad gör man när man har fått nog? Förvandlas man med gott samvete till en misantrop? En som lever på att kunna säga ‘vad var det jag sa?’. Att säga att det är för sent är att frånta sig ansvaret. Sverige ska inte restaureras. Sverige ska byggas (hela tiden). Det ifall vi önskar ha ett levande, pulserande samhälle. Det ifall vi förstår att om alla som har fått nog drar sig passivt tillbaka då blir det ett hot mot demokrati. Då kommer vansinnet att fortsätta härja fritt.

 12. Det ÄR VANLIGT att det är INVANDRARE som utan någon som helst skam parkerar på platser för rörelsehandikappade! Det har jag själv upplevt flera gånger!!!

 13. […] Bilden klarnar nu, av hur nedslagningen av 78-åriga Inger i Landskrona gick till. Ordet ”respekt” kan sammanfatta situationen, och vetter då åt två håll: Den dödade kvinnans sista ord blev: ”Ni invandrare har noll respekt för regler och äldre”. Bakgrunden till dessa ord var att den unge mannen hade parkerat sin bil på en plats för handikappade. Janne Milld. […]

 14. Det bästa vi kan nu göra är att arbeta för att Sd får så många röster som möjligt, och givetvis att gå och rösta på valdagen.

 15. En tanke slog mig just. Tänk om händelsen i L-a blir ett nytt Salem? Att det varje år vid denna tid kommer bli fredliga marscher som PK-media kommer stämpla som nazistiska?

 16. Förjävligt och tragiskt detta brutala vansinesdåd. Jag hoppas att Ingers man får ordentligt med stöd, Men från samhällets sida är det väl tveksamt om resurserna så att säga flyter på i rätt riktning. Vi svenskar brukar ju få kämpa till oss stöd i liknande sammanhang. Bromsklossar brukar komma emellan. Är man i en kris så är ens vilja kanske inte den bästa då är man tacksam om stödet flyter på.

 17. Har våra politiker uppmärksammat händelsen överhuvudtaget?

 18. RASISM/FRÄMLINGSFIENTLIGHET = RELIGIONSKRIG = EN FUNDAMENTAL DEL AV NWO-PROJEKTET.

  Gissa om dom som kan VINNA politiska poänger – på den här djupt tragiska händelsen – kommer att utnyttja detta ❓

 19. […] mars 2010: 78-åriga Inger i Landskrona, dräpt. Förövare: en […]

 20. […] mars 2010: 78-åriga Inger i Landskrona, dräpt. Förövare: en […]

 21. […] Detsamma kan sägas om den 23-årige arab som 2010 dräpte 78-åriga Inger Wickman i Landskrona. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: