• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Lena Sundström förklarar

I TV4-nyheterna i kväll, tisdag, fick vi möta Lena Sundström som nyhetskommentator.

Bakgrunden var en i sig uppseendeväckande nyhet, men samtidigt av en typ som väcker allt mindre uppmärksamhet i takt med den mångkulturella tillvänjningen: ett pensionärspar nedslaget på en bilparkering vid en stormarknad. Den 78-åriga damen blev så illa åtgången att hon nu har livshotande skador.

Upprinnelsen till det hela var att en bil stått i vägen och någon hade tutat.

En polisman gav först viss information: förövaren var i 20-25-årsåldern, hade svart hår och for i väg i en sportig bil. Det hela hade inträffat i Landskrona.

Så kom TV-studion i bild och tillsammans med nyhetsuppläsaren satt Lena Sundström, för att – som sakkunnig och expert, får man förutsätta – kommentera det inträffade.

Med tanke på Sundströms journalistik i Danmark och tidigare omdömen om danska invandringskritiker började spänningen stiga. Vad skulle hon ha att säga om detta?

När judar i Malmö drabbats av trakasserier och våld hade ju Thomas Idergard i TV antytt att det var sverigedemokrater som bar ansvaret.


Skulle vi nu få höra en repris på detta? Landskrona är ju den stad där SD lyckades bäst i senaste valet.

Nej, så snett blev det inte.

På webben fick nyhetsinslaget rubriken

”INTE VEM SOM HELST SOM BEGÅR VÅLDSBROTT”

Så vem eller vilka är det som begår så sanslösa handlingar?

• Att överhuvudtaget vara oförskämda mot äldre människor?
• Att dessutom ge sig på dem med våld?
• Att till och med skada dem så illa att de kanske förlorar livet?

Från andra nyhetssammanhang vet vi av erfarenhet att den typ av information som här kan ges brukar gälla ålder och klädsel.


här förlöpte studiodialogen:

”- Får jag fråga dig Lena, hur en tutning, en riktig, riktig bagatell, kan utlösa en så grov misshandel?

LS: – Det kan det ju egentligen inte, utan precis som vi hörde här, i inslaget så krävs det andra, individuella riskfaktorer, för att något sådant här ska kunna ske.

LS: – Det handlar ju om lättkränkthet och om att människor som ofta själva upplever att de ofta är utsatta för tryck utifrån och därför också känner behov av att försvara sig. Och därför också känner att de har större anledning att ge sig på andra.

LS: – Så det är ju INTE VEMSOMHELST SOM BEGÅR DEN HÄR TYPEN AV BROTT.

– Men du, det betyder väl också att det egentligen är helt omöjligt att upptäcka och försvara sig mot det här våldet, för man vet aldrig när det kommer?

LS: – Ja, också för att det handlar om en upplevd känsla av att man blivit kränkt, det behöver inte vara verklighetsförankrat. Sedan är ju hela vår vardag fylld av bagatellartade både konflikter och andra händelser så det är ju väldigt svårt, det kan ju vara något som utlöser ett tvättstugebråk, konflikt vid konsumkassan eller vad som helst.

LS: – Men att vilja slå någon på käften är ju inte detsamma som att man faktiskt gör det, det är ju en stor skillnad.

– Hm, och så kanske vi ska understryka att det här är väldigt ovanligt.

LS: – Oerhört olyckligt, och väldigt ovanligt!

– Lena! Tack så mycket!”

Det blev alltså ett exempel den typ av double-talk” som hör diktaturstater till. Alla vet egentligen vad det handlar om, men det får inte sägas öppet: förövaren var utlänning. När en händelse av detta slag inträffar är sannolikheten 90, 99 eller 99,9% att det är så.

När Lena Sundström hävdar att det inte är möjligt att upptäcka det här våldet, att man inte kan veta när det kommer, så är det inte helt sant. Vet man vilka typer av förövare som det med 90, 99 eller 99,9% sannolikhet handlar om, då vet man när risken är stor och försiktighet bör iakttagas.

Å andra sidan är det orimligt att vi svenskar alltid ska stiga åt sidan för utlänningar, i vårt eget land.

En näraliggande politisk slutsats av det inträffade borde vara att invandringspolitiken måste läggas om – 180 grader. Hade denne vettvilling inte släppts in i vårt land, då skulle den 78-åriga damen nu inte ligga på sjukhus och riskera att dö.

Men det här går förstås på tvärs med Lena Sundströms och TV4:s politiska agenda.

13 svar

 1. Alldeles rätt och riktigt uttryckt! Vi måste vända strömmen och det räcker inte med ett stopp för invandringen, vi måste även konstruera ett repatrieringsprogram som erbjuder morötter för de som vill återvända och som samtidigt blir en kostnadsmässig vinst för samhället. Läste för en tid sedan om en undersökning som visade att 22% av de tillfrågade kände någon som skulle rösta på SD. En intressant kontrast till väljarandelen i väljarundersökningarna. Har nog skrivit om detta förut men kanske inte på din blogg. Vill även passa på att tacka dig för det enorma arbete du har lagt ner genom åren för att sprida kunskap om massinvandringens konsekvenser på olika områden.

  • Problemet är att dom inte kommer att låta sig repatrieras frivilligt. Inga morötter i världen kommer hjälpa. Dom är nämligen varken flyktingar eller invandrare utan kolonisatörer. Dom anser nämligen att vi svenskar skall vara jävligt glada för att muslimer har kommit hit för att rädda oss från detta gudlösa samhälle. Det kommer inte gå att avhysa dem utan ettt visst mått av tvång. Tråkigt men sant.

 2. LS: ”…om att människor som ofta själva upplever att de ofta är utsatta för tryck utifrån och därför också känner behov av att försvara sig. Och därför också känner att de har större anledning att ge sig på andra.”

  Bravo Lena Sunkprutt! Du scorade full pott på social cohesion-diskursen och får nu frispel på obegränsad tid i media!

 3. Återigen ser man hur missanpassade dessa individer är i det svenska samhället.

 4. Det är dags för oss etniska svenskar och dom skötsamma invandrare som faktiskt kommit hit på ärliga grunder att protestera mot denna utveckling. Vår första markering av vårt ogillande mot denna samhällsutopi och den våldsutveckling borde vara att rösta in SD i Riksdagen, Kommunen och i Landstinget.

  Vad gäller intervjun i TV, så är inte verklighetens folk i TV-sofforna runt om i landet dummare än att dom vet att det rör sig om en utländsk gärningsman.

 5. Jag såg för ovanlighetens skull nyheterna på TV4 i går, och förundrade mig när Lena Sundström skulle kommentera detta fall. För i och med det, så antyder man ju – eller rent av säger – att det är en ”utlänning” som är förövaren. Något som man inte kunnat utläsa av vad som skrivits eller sagts tidigare, men som man nog misstänkt lite till mans ute i verkligheten.
  Ja, invandringspolitiken måste läggas om, som du säger.

 6. Det är upprörande att något sådant kan få hända i en av världens ”mest demokratiska och trafiksäkra land”, där ”allas lika värde ska respekteras” – men det gäller dock aldrig oss etniska svenskar.

  Att § 5 i trafiklagstiftningen – Grundregeln – är helt obekant för dessa trafikmarodörer och mördare är uppenbart (se nedan).

  Redan för några år sedan förstod jag hur lättkränkta vissa av dessa ”kulturberikare” i trafiken var. Därför har jag lärt mig att inte låta mig bli provocerad, vilket ibland kan vara ytterst svårt. Det kräver en starkt sjävkontroll och behärskning och att man ska räkna till minst 50 innan man får reagera. Man vet aldrig om det är en kulturberikare man blivit provocerad/kränkt av. Han kan ha en pistol eller stor kniv i handskfacket och kan fara ur sin bil, slita upp min dörr och hugga ner mig eller så skjuter han rakt igenom bilrutan, bara för att hämnas den ”orätt” eller ”kränkning” han anser sig blivit utsatt för av mig. Men att det vanligaste är tvärt om – att det är ”kulturberikaren” som provocerat och utsatt laglydiga och fredliga svenskar för ett lagvidrigt trafikuppträdande, är utanför dessa nykomlingars sinnessfär.

  Att det mycket ofta rör sig om våra ytterst okunniga ”kulturberikare” när det t ex gällande svenska /europeiska trafikregler, som bär sig mycket illa och hänsynslöst åt i trafiken och på de svenska vägarna, är en erfarenhet som jag haft sedan många år tillbaka. Detta som gammal trafikskolechef, där det visat sig att många av dessa invandrare, särskilt från Mellanöstern och arabstaterna, lätt kunnat byta sina ofta i hemlandet köpta (!) nationella körkort till gällande internationella svenska körkort, eller så har de kommit över stulna, förfalskade svenska körkort och därför inte på något sätt behövt lära sig eller haft kännedom och kunskap om svensk eller europeisk trafiklagstiftning. Inte heller den trafikmoral som tillämpas här i Sverige /Europa, § 5 Grundregeln:

  ”Vägtrafikant skall iaktta den omsorg och varsamhet som betingas omständigheterna, han skall uppträda så att han ej stör eller hindrar andra medtrafikanter, han skall även i övrigt visa hänsyn mot andra vägtrafikanter samt mot dem som bor eller uppehåller sig på vägen.”

  Visst stämmer det också att vi svenskar/västerlänningar tvingas ge plats åt dessa ”kulturberikare” när vi möter dem i en korsning, i en trafiksituation, vid en utfart eller när vi t ex går på trottoaren. De breder ut sig och anser att de har ”rätt” till det, att vi skall vika åt sidan, släppa fram dem, därför att vi svenskar är andra klassens medborgare/”slavar” åt dem och att de är ett ”Herrefolk” precis som Hitlers nazister, som kommit för att besätta vårt ”ogudaktiga land”.

  De kräver underkastelse av oss, men vi får i gengäld inte kräva underkastelse från dem, inte ens för det minsta, inte ens krav på den mest blygsammaste anpassning till de mest anspråkslösa regler eller samlevnadsvillkor som råder hos oss, inte heller till våra lagar eller vår kultur. Vi får inte ens kräva att samarbetet i samhället mellan oss svenskar och dessa nykomlingar ska kunna fungera friktionsfritt i vårt eget fina land – för då känner de sig KRÄNKTA. Tänk så ”ömhudade” de kan vara, vilka blöjbarn de är.

 7. ”Nytt herrefolk” eller ”farliga blöjbarn” kan nog sammanfatta situationen rätt väl.

 8. Nu tar Ni väl i.

  Man bör inte dra för snabba slutsatser, utan i första hand utgå ifrån att förövaren till detta barbariska brott är svensk. Detta är det mest korrekta. Statsminister Reinfeldt har själv uttryckt det: ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån”.

  När det gäller utvecklingen är det helt korrekt att ge alla invandrare som blivit kränkta i det här fallet en ordentlig dusör på säg 60 000 kr. För detta finns ju medel efter pensionärernas sänkta pensioner och förhöjda skatter.

  • Vet inte om det är fler än jag som har tänkt på det men äggskallens namn är ju minst sagt väldigt likt en berömd bi-figur i en berömd roman. Jag tänker på Renfield, Draculas insekts-knaprande skvatt galne slav. Så om det görs en ny-inspelning så skulle Reinfeldt definitivt passa väldigt bra i den rollen tycker jag.

 9. Varför?

  Varför skall Lena Sundström uttala sig om om detta?

  Hon hade ju ingenting att komma med förutom sin vanliga
  besserwisserattityd och PK-korrekta åsiktsfascism.

  TV4 -jag mår illa.

 10. Har skrivit om DN-inlägget där vi uppmanas prata våra vänner till rätta som uttrycker sverigevänliga åsikter:

  http://aktualia.wordpress.com/2010/03/28/hetsa-for-stasimetoder/

 11. […] man Lena Sundström som sakkunnig expertkommentator till nyhetsstudion (mer om Sundström här, här och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: