• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Obehagligt

”Obehagligt” har varit ett återkommande omdöme från Expo om sådant man ogillar, men utan att kunna möta med sakargument.

Det är ju något som går igen hos de politiskt korrekta, att man blandar samman fakta och värderingar, eller suddar ut gränsen däremellan.

Genomgående är också den medvetna luddigheten:

• Trots att man så envetet upprepar ”alla människors lika värde” så klargör man inte vad innebörden är. Ska det betyda alla människors rätt att bli försörjda av svenska skattebetalare, eller?

• Trots att man så flitigt anklagar svenskar för att vara ”främlingsfientliga” och ”rasister” klargör man inte vad det betyder. Just oklarheten fyller en funktion – då krävs marginaler för att inte riskera att bli anklagad. Eller anklagelsen kan finnas där, utan att man  behöver stå för den fullt ut.

Västerbotten-Kuriren kopplade in sina kriminalreportrar mot Henrik Agerhäll i Umeå, därför att han spridit information till andra medborgare om invandringens kostnader.

Man ville göra gällande att detta skulle vara åtalbart. Sedan länge pågår nu en ”förundersökning” – som artar sig till en evighets-förundersökning.

Detta är ändamålsenligt. Man kan knappast få Henrik åtalad, men ju längre en osäkerhet om våra medborgerliga rättigheter kan upprätthållas, desto bättre. För makthavarna.

Mot denna bakgrund blir det på något sätt logiskt och konsekvent vad som nu framkommit om hur stora dagstidningar lejer ut till ett företag att censurera kommentarer på internet.

Läs här och här.
Ja, läs även här.

När det gällde debattinlägg till tidningarnas debattsidor kunde man alltid skylla på ”platsbrist”, det kan man inte gära beträffande kommentarer på nätet.

Anställda på företaget Interaktiv Säkerhet i Norden AB – personer som är vare sig journalister eller politiker – ska sköta gallringen. Efter vilka kriterier kommer detta att ske?

Det är inte svårt att sätta upp ett antal allmängiltiga kriterier för inlägg som bör rensas bort:
– stämpling till brott
– orimliga personangrepp
– uppenbart lögnaktiga uppgifter
– inlägg helt utanför ämnet
– bara obegripligt svammel

Här blir det istället fråga om att stänga ute vissa åsikter eller ett klarspråk om sakernas tillstånd.

Förmodligen sker gallringen via program som ringat in obehagliga ord och formuleringar.

Den sker knappast på grunder som i de enskilda fallen kan sakligt försvaras.

(en av ägarna till företaget ”Interaktiv Säkerhet i Norden” heter Vilhelm Schottenius, lillebror till pk-journalisten Maria Schottenius, gift med en annan pk-journalist, Olle Svenning)

7 svar

 1. Det där programmet reagerar väl på ord som invandring, islam, muslim m fl ord. Har sett hur folk på diverse olika bloggar vittnat om att dom inte har brutit mot reglerna, undvikit ”fula ord” o s v och varit helt sakliga i sina inlägg. Ändå har dom blivit raderade. Dom har då misstänkt att det beror på att dom nämner företeelser som massinvandring, muslimer och kriminilatitet och Sverigedemokraterna i sina inlägg. Man har väl betsämt sig för att vissa ämnen är tabu och har väl därför lagt in vissa nyckelord i data-programmet för att göra det enklare att hitta ”olämpliga” inlägg. Intressant teori är det i alla fall.

 2. Ingsoc skulle ju kunna bli Intsäk i vår version….

 3. Logiska inlägg likt du presenterar ovan som inte kan bemötas med fakta utan med retoriskt svammel blir ofta borttagna till förmån för sådana som uppenbart saknar kunskap eller djupare analys. Exempel: muslimer är dumma. Lovprisar du däremot det mångkulturella så godtages allt oavsett nivå när det gäller fakta och innehåll.

 4. Det blev inte STOREBROR SER DIG

  Det blev Lillebror ser dig men ”same shit.”

  Nu är vi snart i slutskedet från prognosen 1984. Fast mycket försenat.

  Hur kan svenska medborgare nedlåta sig till sådant?? Vad är det för fel på svenskarna? De är Judas Iskariotmänniskor alla dessa
  som säljer sig på detta sätt. De är i samma nivå som spioner som säljer sitt land.

  Hoppas vi får tid att hämnas innan domedagen kommer 2012.

  De skall ställas till svars och vi är många som kommer att tycka att hämnden är ljuv.

 5. Huvudet på spiken igen Jan.

  Är alla människors lika värde synonymt med alla människors rätt att bli försörjda av svenska skattebetalare?

  Den frågan känns minst sagt central när man funderar kring massinvandringseländet.

  Mvh

 6. Att vi har centralt placerade censurföretag i demokratin Sverige är ruggigt och man tänker på gamla DDR och Sovjet.

  Skulle det även vara så att man sparar och katalogiserar information om användare, IP nummer och liknade vore det för jäkligt och förmodligen straffbart.

  Hur kan man få fram fakta om det är så?

 7. […] Det tog mig närmare ett år att få fram vitboken. På ett par rader avfärdar Dala-Demokratens Göran Greider detta, utan närmare motivering: ”obehagligt”. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: