• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Svensk polis

Svensk polis har i mer än ett avseende svåra, för att inte säga omöjliga. uppdrag.

1. RESURSER och BEHOV

Resurserna är ju begränsade, vårs skattemedel ska som bekant räcka till mycket. Samtidigt växer behoven.

I Expressen den 31/1 -10 skriver Anna Dahlberg om hur en mordhotad somalier blir utan personligt skydd dygnet runt, vilket han egentligen skulle behöva ha.

Under rubriken ”SKYDDSLÖS I SVERIGE” skrev hon:

”25-årige Kadafi Hussein från Rinkeby… är hiphopartisten och ungdomsledaren som har tagit upp kampen mot den somaliska extremistgruppen al-Shabab.Sedan dess har hans insatser rönt internationell uppmärksamhet. I söndags intervjuades han i en artikel i New York Times och fler medier står på kö. Samtidigt har det personliga priset blivit allt högre.Samma dag som artikeln publicerades blev han mordhotad över telefon. En person som sade sig företräda al-Shabab förklarade att Kadafi är en förrädare och att alla muslimer därför har rätt att döda honom. Det kommer att ske när som helst, la rösten till.””Men trots denna allvarliga hotbild har han fortfarande inte erbjudits någon hjälp av polisen. …Hur är detta möjligt? Här har vi en person som gör precis det som det demokratiska samhället efterlyser. En person som vågar bryta tystnaden och utmana extremismen.”

Det är ingen tvekan om att Kadafi Hussein förtjänar både sympati och respekt, solidaritet och stöd, men det finns en sida av saken som Expressen-artikeln lämnar därhän.

• Att politiskt våld av den typ som hotar Hussein inte hotar fler personer i Sverige beror på att inte fler har utmanat islamska fundamentalister. ”Islamofob” kan f.ö. den svensk som anför kritik få sig påklistrat… Många är de muslimer som ligger lågt av rädsla för obehagligheter.

• Mångkulturen har även medfört att ett stort antal kvinnor blivit i behov av skydd mot hedersvåld eller från män som inte klarar jämställdhet.

Grundproblemet är ju importen av dessa våldsbenägna hedersfigurer.

Senaste nytt på den fronten är att Migverkets Dan Eliasson hämtar hit ytterligare flera hundra somalier till Sverige, vilket snart kan ha utvidgat rekryteringsbasen för al-Shabab.

Lika mycket som det handlar om att ge polisen tillräckliga resurser gäller det att minska problemens omfattning. Det finns inga möjligheter för polisen att ge personligt skydd åt ett stort antal medborgare. Problemets kärna att det som genererar hoten och otryggheten.

2. PRIORITERINGAR och POLITISK KORREKTHET

Polisen uppdrag är rimligen att förebygga brott och att gripa brottslingar. Redan för att kunna skydda Kadafi Hussein gäller det då att kunna ringa in riskpersoner. Ändamålsenligt blir då att titta efter personer med somaliskt utseende, inte blonda och blåögda svenskar. Allt annat vore slöseri med tid och knappa resurser.

Detta är dock inte okontroversiellt.

När det gäller knarkhandel har ju de flesta langare utländsk bakgrund. Föga överraskande blir det då främst sådana personer som därvid grips. Den i media reflexmässigt anlitade ”kriminologen” Jerzy Sarnecki angriper då polisen, hävdande att polisen främst försöker sätta dit personer med utländskt utseende.

I BLÅSVÄDER hamnade tydligen rikskrimchefen Therese Mattsson, efter dessa uttalanden:

”Vi har levt ett ganska skyddat liv en bit från allfarvägarna. Vidare har vi en kultur som bygger på gemensamma värderingar om att ta hand om sin nästa, värna om de svaga och respektera allas integritet.”

”Migrationen innebär att vi får influenser från andra kulturer med andra värdegrunder. […] De kommer ofta från samhällen som kollapsat och där lag och ordning är ett passerat stadium. Där mord, tortyr, våldtäkt, rån, stöld och övergrepp blivit en naturlig vardag”.

För detta blev hon angripen av Ülkü Holago, kolumnist i Svenska Dagbladet, den 22/4 -08

”Jag hoppades någonstans att klassandet av goda egenskaper som specifika för svenskar var ett passerat stadium. Att vi i vårt globaliserade informationssamhälle slutat tänka på ‘kultur’, och vad som är ‘naturligt’, som något givet och oföränderligt.Jag levde i villfarelsen att de mest uppenbara uttrycken för så kallat vi och dom-tänkande sjöng på sista versen. Men i Therese Mattssons ‘vi’ ­ingår inte ‘invandraren’, varken som offer för kriminalitet eller som fullvärdig del av samhället.

Sverige får inte bli en fristad för grov organiserad brottslighet, lyder Therese Mattssons stridsrop. Det ska lösas genom att ‘punktmarkera, ­bevaka och irritera’. Nu har du irriterat mig, Therese Mattsson.”

Goda egenskaper får alltså inte förknippas med svenskhet.

• Alla människor är lika mycket värda.

• Det görs liktydigt med att alla folk är likadana eller att alla kulturer är lika mycket värda.

13 svar

 1. Ledsen Jan, men jag kan tyvärr inte fortsätt läsa din blog. Orsaken är att artiklarna gör att mitt blod börja koka av raseri.

  Jag blir ofattbart upprörd över hur makalöst sinnessjukt Sverige har blivit, Jag klarar inte att läsa mer, jag måste isolera mig ifrån nyheter ooch politisk information. Det är ohälsosamt att läsa allt. Lycka till med allt du gör, allt jag kan göra är att rösta, hoppas vi vinner.

  • @pa
   Jag känner likadant när jag ser allt detta och det är nog det politikerna vet om & det är därför de inte vågar annat än att vara PK.
   Det är därför det är så viktigt med bloggar som denna.
   Vi måste få fram verkligheten,vi måste hjälpas åt med detta allihopa som fått våra ögon öppnade.(nu börjar jag låta som en gammal frikyrkopastor)
   Så ha Sverige i era hjärtan när ni röstar i Sept!!
   \Svea

  • p a , jag skrev precis likadant som du pa Spikharrys blogg. Jag vill fan inte se och hoera mer av elandet.

  • Men vafan, att ge upp bara för att informationen är jobbig är inget annat än kasta in handduken.

   Visst kan verkligheten vara mycket påträngande, speciellt i tider som dessa. Men de gör också mig mer driven att motagera.
   Du behöver fler i din närhet som tror på samma sak, då blir det lättare.

   Kämpa, håll ut.

 2. Kulturrelativism, heter det också på snobbspråk. Det är ju fiiiint att vara kulturrelativist. Men denna ism har börjar ifrågasättas efter att vi i Europa har genomlevt det multikurella experimentet i närmare 20 år.

  Kanske dags att förpassa kulturrelativismen till den plats där den hör hemma, nämligen i källaren.

 3. En invandrare från östblocket sa följande vid ett samtal för c:a 20 år sedan. Jag kom till Sverige och uppskattade den ordning och reda som rådde här.
  Denna ordning och reda var ett resultat av en samverkan av människor där minsta gemensamma nämnaren blev det som fick gälla. Detta var inte slumpmässigt utan ett resultat av tidens gång som innebar att sådant som skapade gissel åtgärdades
  Märk väl hon var nöjd med tillvaron och anammade vårt sätt att leva och krävde inte att något hon hade i bagaget skulle inlemmas i vår kultur.
  Annat är det nu , nu ska hela det gamla samhället , det man förkastat när man lämnade hemlandet, inlemmas i det svenska. Vad flyttade man då för ,hela önskepaketet fanns ju i hemlandet.

 4. Ja, hela detta multikultiresonemang är egentligen en motsägelse i sig själv. De snärjer in sig i argument som inte håller om de skulle redas ut, Och försöker någon reda ut dem så viner okvädingsorden i form av ”rasist” o dyl och så är debatten avslutad.

 5. kan bara instämma med vad ni säger, tyvär den yngre generationen växer upp i ett splittrat mångkulturelt samhälle, därför är det viktigt att vi som sett samhället dom senaste 25 åren förändras avsevärt är goda förebilder för omgivningen. De unga blir ju så hjärntvättade av skolan hela massmediala eliten.

 6. […] lästa inlägg InvesteringsobjektNykolonialismSvensk polisUpprörande kränkning?Veckans citatEtt ägg om dagen!BloggtipsOm migVeckans filmFår flyktingbarn […]

 7. På fyra rader i artikeln beskriver Therese Mattson den verklighet hon såg för över 10 år sedan. Sedan dess borde den ha blivit uppenbar för allt fler trots all mörkläggning som pågått sedan dess. Själv har jag aldrig angripit någon men aldrig backat heller då jag oprovocerat angripits av främlingar. Mot våld hjälper endast ett ännu grövre våld. Hur fredlig man än är, kan det komma en dag då vem som helst av oss står inför valet: Döda eller Dö. Vem hjälper Dig då?

 8. Varfor envisas alla inklusive Sverigevaenliga bloggar att kalla det nuvarande vanstyret av Sverige for Multikultur? Islam ar val ingen multikultur. Det gar ju mer och mer mot en Mono-kultur i Sverige, en Momo-kultur i Mellanostern-stil.

  • Det finns så många olika kulturer i dagens sverige, pga högt invandrar antal. Även mångkultur med icke Islamskt karaktär skapar motsättningar i sverige. Islam är den kultur som är mest dominant över övriga kulturer i sverige. De vi ser är att mångkulturen föredrar att bo och umgås vanligtvis med sin egna kultur, södertälje är ett exempel. Även mindre orter lilla Flen har bostads områden som uteslutande domineras av somalier. En kultur domineras i ett bestämt område, som en mosaik. så resultatet blir multikulturer.

 9. […] Bildmontage av jan Mild VN:F [1.8.8_1072]please wait…Rating: 0.0/10 (0 votes cast)VN:F [1.8.8_1072]Rating: 0 (from 0 votes) Spara / dela med dig […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: