• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Får flyktingbarn ägg?


Det finns människor i vårt samhälle som har det svårt.

Till dessa hör uppenbarligen de ensamkommande flyktingbarnen.

• Vi har alla kunnat ta del av hur flyktingpojkar i Övertorneå, som till slut fick nog. De kunde bara inte längre stå ut med situationen, utan tog till en hungerstrejk i protest. Enough is enough!

• Tidigare blev en grupp av sådana barn tvungna att flytta från ett boende i Kopparberg, efter att det blivit orimligt kallt där de bodde. En bergvärmepump hade gått sönder.

• På ett boende hade några av pojkarna uppenbara problem med personalen, men där ingrep kommunen resolut. En stor del av personalen byttes ut, till mer kompetent sådan, specialutbildad för att kunna uppträda korrekt.

Radio Skaraborg den 12/12 -09:

”För att bättre klara av utåtagerande barn tänker nu Gullspångs socialchef Eva Thimfors byta ut den halva av personalstyrkan som inte håller måttet.”

Till dem som har det svårt kan möjligen även räknas en del svenskar på äldreboenden.


Ur Dagens Nyheter den 16/1 -10:

”Ägg har blivit en het potatis i Vaggeryd och lett till politisk pajkastning. Anledningen är att de gamla på ett äldreboende inte längre får några ägg till pytt i pannan. ”

Detta är inte första gången som frågan om ägg till de äldre varit aktuell.

Ett äldreboende i Höganäs ville år 2003 bara servera ett halvt ägg till frukosten.

Ur Sydsvenskan den 25/10 -03:

”Trots att Arvid Hanson, 87, betalar 7233 kronor i månaden för sitt äldreboende i Höganäs ville förvaltningen dra in hans frukostägg för att spara. Antingen får du ett halvt ägg varje morgon eller ett helt varannan dag, var beskedet Hansson fick i måndags morse.”

”- Vi köper in alldeles för mycket ägg förklarade undersköterskan, berättar Arvid Hansson för Sydsvenskan. Enligt henne hade förvaltningen påpekat att Ljunghaga vårdhem måste spara på kostnaderna för äggen.”

Det är alltså ingen självklarhet att våra äldre i dagens Sverige får tillgång till ägg i den omfattning som de själva önskar.

Hur mycket kostar ett ägg?

Köper man i större mängder åt gången lär priset kunna pressas till ungefär 1 krona och 40 öre.

Antag att vi tillhandahåller ett ägg om dagen för en åldring. Per år skulle detta betyda litet drygt 500 kronor.

Antag att vi skulle vara riktigt generösa, och tillhandahålla ett ägg varje dag åt samtliga Sveriges cirka 2 miljoner pensionärer. Det skulle betyda en årskostnad på 1.000 miljoner kronor. Dvs 1 miljard.

Mycket pengar?

Detta belopp kan jämföras med vad Mona Sahlin utlovat i satsningar på ”utsatta förorter”. Av erfarenhet blir det detsamma som att slänga pengarna i ett stort, svart hål.

Ur SvD den 27/9 -07:

”Socialdemokraterna vill satsa minst 15 miljarder under sex år på miljonprogramsområdena. Det lovade Mona Sahlin i sitt första sommartal som partiledare.”

Det krävs inte mycket av matematiska operationer för att översätta detta i ägg.

Denna (s)-summa skulle kunna förse alla Sveriges pensionärer med ägg under 15 års tid.

Femton år av värdighet i livets slutskede.

14 svar

 1. Underbara jämförelser! Dessa jordnära beräkningar gör att summorna blir begripliga.

  En annan intressant jämförelse mellan miljoner och miljarder – för att förstå skillnaden – är att räkna om dem till sekunder.

  En miljon sekunder motsvarar tolv dygn, medan en miljard sekunder motsvarar 32 år.

  • Jag brukar omvandla det till längd för att greppa den svindlande mängden.
   1 miljon millimeter = 1 kilometer
   1 Miljard millimeter = 100 mil

   För övrigt vill jag rika ett stort TACK till
   herr Milld, för er outtröttliga arbete för Sveriges bästa

 2. Jag tror att det är många människor som blir ursinniga på hur de äldre svenskarna behandlas.

  Från ungdomar och hela vägen upp i åldrarna, så även om de äldre inte röstar på Sverigedemokraterna på grund av indoktrinering så är det många, många andra som får upp ögonen.

  Ju fler avslöjanden om svenska fattigpensionärer, desto större opinion blir det mot rasistregimen som styr över oss!

  • Här har du en viktig poäng!

   Må vara att de gamla själva i de flesta fall inte förmår ändra på sitt röstbeteende, men orättvisorna mot dem kan göra väljare i andra åldersgrupper upprörda.

   Hur gick det med all godheten, vart ledde godisternas politik?

 3. Man skall inte kunna plundra åldringar på deras besparingar om de i tid säkrat sina tillgångar. Se till att föra över kapital och annan egendom till barn i tid medan man fortfarande förstår.
  Har man hus skänk det till barnen, hyr det och begär bostadsbidrag. Likaså med eventuellt kapital, var bara säker på att man uppfostrat barnen i en fair play anda och inte till en hoper näriga kommunister.

 4. som man bäddar får man ligga

  jag är verkligen tagen av artikeln
  det gör mej skrämd att bli gammal
  men samtidigt kan jag inte låta bli att -enligt mej-tycka att det är just den generationen som är ca 80år nu som har satt sverige i denna sits som vi sitter i nu
  därför känns det som att dom kan gott få känna på eländet dom har ställt till

  dom sänkte garden på 60talet så att vänsterflummet fick frodas fritt

  så om jag fick bestämma så skulle man fråga varje pesionär vad dom gjort för att motarbeta invandringen och dom som varit passiva skulle inte få något ägg alls

  jag tror inte att det skulle delas ut många ägg
  pelle

 5. Det är nu en hel del år sedan jag upptäckte hur svartkrylliga slynglar använde sig av ägg att slänga på skyltfönster och in i butiker här i Malmö. Vid de illegala demonstrationerna mot legala fredsdemonstrationer här i stan har förutom pyrotekniska prylar, flaskor och stenar också använts en stor mängd ägg – kan ses på videoklipp på nätet.

  I de här fallen verkar det som om det är gratisägg som kastas och förstör(s). För mig är ägg mat och ingenting annat. För dem som har bättre om råd är de skymfningsmedel. Och det är inte ruttna ägg som kastas – så länge får de inte ligga i fred.

  Att åldringar nekas ägg som mat medan småterrorister slänger dem för att jävlas … Så långt har det alltså gått att de som fått förtroendet att styra vårt land har tappat vett och förstånd. Eller har de smittats av det farligaste viruset som mänskligheten har råkat ut för?

 6. Nån som vet hur det är på dom segregerade äldreboendena d v s dom som har inrättats för nysvenskar? Hur ofta byts det blöjor där? Hur ofta får dom komma ut och hur ofta får dom duscha? Hur mycket personal finns där jämfört med ett svenskt äldreboende? Har dom tid att prata med gamlingarna där? Är maten halal? Inga besparingar på maten där eller?

 7. Ja, Robin_S, det vore oerhört intressant att få reda på. Givetvis mörkas eventuella skillnader, om de finns. Här skulle en ”riktig” grävande journalist kunna få fram intressanta siffror. Tyvärr finns det inga ”riktiga” journalister längre i Sverige.

  • Personligen tror att dom lever lyx-liv där men det kan jag tyvärr inte bevisa. Någon som hade vågat att Wallraffa på ett sådant boende hade varit guld värt.

 8. […] Vilket leder över till en annan aspekt: hur kostnaderna för invandringen tränger undan möjligheterna att satsa på annat. Inte minst utsatta blir då våra gamla, genom sänkta pensioner och en äldreomsorg där det alls inte är självklart att man har råd att servera ett helt ägg till frukosten. […]

 9. […] kan också översättas i ägg åt svenska […]

 10. […] dessa pensionärer själva finge skulle de hellre dirigera sina skattemedel till något annat. T ex ett helt frukostägg om dagen till varje boende på […]

 11. Undrar hur många ägg som försvinner ner i personalens gömmor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: