• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Extremism

Den svenska migrationspolitiken kan tveklöst betecknas som extrem – både genom sin omfattning och sin karaktär. Den är också extrem genom sin kravlöshet. Den blir extrem vare sig vi jämför med tidigare i svensk historia eller med andra västländer idag.

Man inte bara skänker bort vårt land åt utlänningar – man ger dem betalt för att ta emot det.

Åke Gunnar Sundman var ett undantag, men han var ju blond och hade sina rötter i Sverige, han fick alltså inget PUT. Med övrigt blir det ju en underdrift att PUT har beviljats med frikostighet, till allehanda lycksökare och kriminella från de mest främmande kulturer.

Har de bara satt sin fot på svensk mark räknas de i media som svenskar och så fort de fått sin livstidsförsörjning garanterad genom ett PUT återvänder många till hemlandet, ”för semester”.

Kan det bli mer extremt än så?


Jo, det kan det. Otroligt, men sant!

Mannen bakom underverket heter Dan Eliasson och han är chef för Migrationsverket.


Låt mig först konstatera att det finns mer än ett sätt för en regering att smita från sitt politiska och sociala ansvar.

En variant bevittnade vi under den förra borgerliga regeringen (Bildt-Westerberg, 1991-94). Man lämnade då Migrationsverket och dess chef Christina Rogestam helt i sticket, genom att underlåta att fatta nödvändiga beslut.

Ur ”Exit Folkhemssverige”:

”Fler förläggningsplatser eller färre asylsökande, helst en god portion av båda dessa mediciner, var vad Christina Rogestam och Invandrarverket behövde för att angripa ett och samma problem från två olika håll samtidigt.

Hon fick inget stöd från regeringen, varken med att få fram förläggningsplatser eller regler för enklare hantering av hjälpsökande och först fyra månader senare – den 10 oktober – ålade den svenska regeringen Kosovoborna visumskyldighet.”

”Regeringens försvar var idel bortförklaringar. Sanningen var den att departementet hade lämnat Invandrarverket helt utan både stöd och information under rekordåret 1992. Ett år med tre gånger fler asylsökande än året innan, utan hjälp med vägledning för hur de skulle tas emot och utan hjälp med att kontrollera tillflödet. Westerberg/Friggebo tog inte sitt ansvar att styra den enorma verksamhet de satt igång, utan lämnade den med lösa tyglar i full karriär.”

Sedan år 2006 har vi åter en borgerlig regering, som åter visar ansvarslöshet, men med andra förtecken. Denna gång har vi en hök som GD för Migrationsverket – Dan Eliasson – och han ges fria tyglar.

Ovanpå all extremism som vi redan tvingats bevittna tar Eliasson ytterligare ett steg framåt: han tar hit asylanter, så att de inte ens själva behöver ordna resan hit. De han hämtar till Sverige är människor från de områden som är mest problemfyllda och som erfarenhetsmässigt genererar mest problem i Sverige – låg självförsörjning, hög kriminalitet och religiös fundamentalism.

Ur SvD den 21/1 -10:

”Afrikas horn nytt svenskt flyktingfokus

Förra året var flyktingläger vid gränsen till Irak i fokus. Nu har Migrationsverket istället beslutat att tömma flyktinglägren på Afrikas horn och bland annat ta hit 500 eritreaner.”

Migrationsverket beslutar, …!

Var är regeringen, var är ansvarig minister?

”Igår tog Migrationsverket beslutet att Sverige ska vara med och lätta på trycket i flyktinglägren genom att låta framför allt 500 eritreanska och 350 somaliska flyktingar komma hit. Totalt ska 1.900 kvotflyktingar tas emot, lika många som förra året.”

Erfarenhetsmässigt genererar kvotuttagning senare en anhöriginvandring i mångdubbelt större omfattning. Det var så Södertälje blev syrianskt.

Ur boken ”Det finns gränser” av Wiwi Samuelsson:

”Den invandring av assyrier/syrianer som 1967 hade inletts med en blygsam kvotöverföring av 205 personer från Libanon hade följts, utan att myndigheterna först insåg det, av en spontaninvandring av asylsökande släktingar och vänner och familjeanknytningar till de ursprungliga kvotflyktingarna.”

Hur gick detta beslut från Eliassons sida till?

”- Vi har tillsammans med FN:s flyktingkommissarie kommit fram till att de humanitära behoven är störst i världen på Afrikas horn. Då är det naturligt att vi koncentrerar krafterna dit, säger Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson.”

Av SvD-artikeln framgår att Sverige är den fjärde största mottagaren av kvotflyktingar i världen. Per capita lär detta göra oss ”bäst i klassen” (vi talar här inte om utbildning och skolpolitik)

”- Det är en humanitär tradition i Sverige att hjälpa till. … Vi vill inte se ord, vi vill se åtaganden, säger Dan Eliasson.”

Är inte detta politik, något som politiker ska fatta beslut om? Är inte Dan Eliasson en statstjänsteman, som ska följa direktiv från de folkvalda?

”Tidigare har Sverige och andra EU-länder börjat tömma tre flyktingläger mellan Irak och Syrien. Nu kommer Migrationsverket istället åka till Kenya, Sudan och Libyen i vår och erbjuda somaliska och eritreanska medborgare skydd.”

Utan tvekan är det eländigt i många afrikanska länder. Måste vi vänta tills det blir lika eländigt här som där, innan migrationsströmmen till Sverige mattas av?

Hur gör man för att rösta bort en makthavare som Dan Eliasson?

7 svar

 1. tja han vill ju bli migrationsminister i en sosseregering och att ha den svartfoten som gd för migrationsverket är ju att bita sig själv i baken för de borgliga om de nu inte har samma ståndpunkter förstås, men det är han personligen som gett order att släppa i kreti och pleti till sverige med vilken rutten historia som helst, att ha papper minskar faktiskt chansen att få stanna. tror fan han har ett finger med i spelet i migrationsdomstolarnas vettlösa beslut med då de ger asyl till folk som till och med hans anställda tycker ljuger lite för mycket.

  regeringen kan ha vilken policy som helst men om ansvarig myndighet agerar efter egen (s) agenda så vad är det för mening att ha en borglig regering?

 2. När Balkankriget bröt ut så var Friggebo tidigt ute och deklarerade att vi kommer inte att skicka tillbaka folk till forna Jugoslavien. Till fäljd att ungerska bussbolag i skytteltrafik satte igång att transporter folk genom hela Europa till det hägrande Sverige. Denna busstrafik påtalade Ny Demokrati i riksdagen men blev hånade och förlöjligade. När sedan Trelleborg hotade med att sätta upp tältläger för att möta anstormningen så tvingades regeringen att införa visumtvång för Bosnier. Friggebo framträder i TV med kungörandet och avsluta med orden ” därmed hoppas vi få slut på busstrafiken” , samma busstrafik som hon tidigare förnekat. Att sopan sedan har mage att berömma sig för denna vansinniga folkförflyttning visar väl på personens svaga intellekt.

 3. meritwager.wordpress.com/2010/01/22/en-migga-de-har-inga-id-handlingar-och-sadana-kravs-inte-heller-av-makenmakan-som-ansoker-pa-anknytning-pa-svenska-ambassaden/

 4. Jag älskar din profilbild högst upp.

 5. […] lästa inlägg Lördagsgodis 4BidragsdjungelExtremismKriminaliserad opposition"Hatbrott"ÄldreförsörjningsstödetPensionsjämförelserLästips – andra […]

 6. Se vidare Migrationsverkets prioritering här:
  http://www.migrationsverket.se/info/1822.html

 7. […] blev också två texter – här och här – om Migrationsverkets Dan Eliasson.  En generaldirektör som tydligen ser sig som […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: