• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Fel slags svensk

Vi vet numera att den utlänning som fått svenskt medborgarskap är svensk. Vederbörande kanske inte ens kan svenska, men han/hon är svensk. ”Punkt slut”, som ledarsidorna brukar slå fast.

Ja, som ”nyanlända svenskar” kan massmedia rentav klassa dem som just satt sin fot på svensk mark och inte ens hunnit få uppehållstillstånd.

Vi vet också att utlänningar får PUT i Sverige utan att behöva belägga vilka de är. Således ger Sverige i djupaste bemärkelse människor möjligheter att börja ett nytt liv. Inte att förundra sig över söker sig således en hel del både krigsförbrytare och yrkeskriminella till vårt land. Här kan de få ”en ny chans”.

Vidare vet vi att det nu finns passagerarunderlag på flyglinjerna till de länder varifrån utlänningar säger sig ha flytt för sina liv. Ofta dröjer det alls inte länge efter ett beviljat PUT innan de reser hem igen ”för semester”. Pengarna kan eftersändas och finansiera t ex husbyggen i hemlandet.

Man kanske rentav kan få dubbla eller flerdubbla PUT, i kraft att nya identiteter..

Floran av godkända skäl för att få svenskt PUT har blivit alltmer vildvuxen.

Ett undantag gäller dock,..

… som framgår av Spikharrys utmärkta blogg:

”Åke Gunnar Sundman får inte stanna i Sverige. Han ska utvisas.

Han är ganska lång och har långt blont hår. Ser ut som urtypen för en svensk, kan man tycka. Men 25-årige Åke Gunnar Sundman är argentinsk medborgare. Han har aldrig varit svensk. Men han vill bli.

– Åke, säger han när vi hälsar och innan han berättar sin något tragikomiska historia som just nu har ett slut i att han ska visas ut ur Sverige.

Han kan inte förstå varför. Här har han många kusiner och kusinbarn, bland annat i Linköping, Norrköping, Mjölby, och en faster i Linköping, här trivs han och känner sig hemma.

Han smälter in i folklivet på ett helt annat sätt än han gör i Argentina, säger han. Nu vill han lära sig mer och ta del av sin pappas fäderneland. Han vill bli svensk.

Min pappa är svensk medborgare. Han heter Åke Wilhelm Sundman och är född 1946 i Solna. För 40 år sedan kom han till Buenos Aires i Argentina och där träffade han även min mamma, Ilse Mittelstedt från Brasilien och de fick två barn, min syster Silvia och jag.”

”I fjol kom Åke Gunnar till Sverige. Han hade utbildat sig till elektriker i Argentina och arbetade i sin pappas företag. Men han reste till Spanien och jobbade där något år innan han 27 september 2008 kom till Sverige. Efter bara någon dag eller två här ansökte han om uppehållstillstånd.”

”Jag vill stanna i Sverige …Jag kan inte förstå varför jag har fått nej. Jag har inte valt att födas utomlands och Sverige är en del av min identitet och kultur.

I beslutet från Migrationsverket står att Åke Gunnar Sundman inte anses ha tillräckligt starka skäl för att stanna i Sverige.

De säger att jag inte kan svenska, men ingen på Migrationsverket har pratat med mig. De säger att jag inte har svensk utbildning och att jag inte har starkt svenskt påbrå. Men min pappa är ju svensk, mina släktingar bor här.”

Någon blir möjligen förvånad över Migrationsverkets nej till Åke Gunnar Sundman. I beslutet ligger dock en konsekvens, om strävan är att byta ut det svenska folket.

Då gäller det att mota bort etniska svenskar närhelst detta bara är möjligt. Vi som redan bor här får kanske passa oss för att tillbringa alltför lång tid utomlands…

Det finns inte ”vi och dom”, har vi fått lära oss.

Närmare bestämt finns det nog bara ”dom”.

Dom som enligt centerledaren Maud Olofsson byggde Sverige.

PS
Ett tips till Åke:  så här kan man få PUT i Sverige.

7 svar

  1. Har en idé med anledning av detta reportage för en driftig journalist av en annan kaliber än 68-vänstern. Det kanske vore en ögonöppnare på etablissemanget om de utsattes för denna ”kupp”! Se aktualia.wordpress

  2. Vi etniska svenskar kan väl åka till Irak och bygga deras hus för medieåkra löner, inte klokt det som sker.

  3. Du Jan Milld är helt klart en med person med god kännedom om sakernas tillstånd. Skärpt, skarp syn och god analytisk förmåga.
    Vad jag skulle vilja veta hur ser det ut i USA angående inflyttningspolitiken, Kan själv inte tänka mig att det går till på samma sätt som här i Sverige.

  4. […] skriver om den omfattande bluffen som kostar svenska skattebetalare miljarder. Läs även Fel slags svensk av Jan […]

  5. […] motsvarande fall är Åke Gunnar Sundman från […]

  6. […] jag ändå spekulerar.  Antag att Åke Gunnar Sundman från Argentina hade fått åtminstone ett TUT i Sverige. Antag att jag hade träffat honom och vi […]

  7. […] här kan slå igenom även när det gäller att bevilja uppehållstillstånd i Sverige.  Åke Gunnar Sundman från Argentina, med oturen att vara helt blond, är ett exempel. Det blev nej från Migverket på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: