• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Myror i huvudet…

Ur SvD den 7/1 -10:

”Den stora anstormningen till Arbetsförmedlingen har uteblivit under de första dagarna då effekterna av den nya, tidsbegränsade sjukförsäkringen slagit igenom. Flera tusen utförsäkrade kan nu stå utan ersättning från både Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.””Försäkringskassan har i sina uppskattningar av hur många som i januari förlorar sin sjukpenning eller sjukersättning pendlat mellan 15 000 och 17 000 personer. … …Många av dem kontaktade redan före nyår Arbetsförmedlingen. Enligt myndighetens beräkningar rör det sig om totalt cirka 10 000 personer. ……Men vad som nu har hänt med de resterande 5 000-7 000 utförsäkrade personerna är oklart…”

”De som inte kontaktat Arbetsförmedlingen har tre månader på sig att göra det, men under tiden får de ingen ersättning.”

En verksamhetsansvarig på Arbetsförmedlingen i Avesta, konstaterar:
”- Vi har inte fått den anstormning vi förväntat oss.”

Vad kan förklara att så många som kanske 7.000 blir utan fortsatt försörjning utan att höra av sig, utan att visa intresse för saken?

Fenomenet sätter tydligen myror i huvudet på SvD:s journalister.


Kan det ha något samband med vad som framkom på Merit Wagers blogg samma dag, den 7/1 -10:

”Här skriver en migga om hur asylsökande som uppgett absoluta skäl mot att återvända till sitt land för att de där omedelbart skulle sättas i fängelse eller dödas, reser tillbaka när de fått sina uppehållstillstånd:

‘Det finns folk från många länder som söker asyl i Sverige och som åker hem på en gång när har fått uppehållstillstånd. Där startar de, med svenska barnbidrag, socialbidrag och andra ”integrationsbidrag”, ett husbygge. Det ska bli den flottaste villan i byn.I min omgivning har jag ofta mött dessa människor, hört deras skryt och fått se bilderna på villan eller lägenheten. Frågan om vad som hände med den starka hotbilden som ju gjorde att asyl beviljades, har jag inte ställt.’

Om människor utnyttjar Sverige och det svenska asylsystemet för att skaffa sig möjligheten att åka till hemlandet och bygga hus och ‘spela Allan’ med skrytbyggen etc, varför i hela fridens dar återtas inte uppehållstillståndet som de då fått på falska grunder? Den möjligheten ges ju i utlänningslagen – och lagen ska ju följas – varför inte i detta hänseende?

Sverige ska inte vara ett land som vem som helst kan lura till sig uppehållstillstånd i, det ska vara ett land där de som har behov av skydd ska få det och de som inte har det ska återvända till sina hemländer. Utan svenska bidrag.”

Se även:

• Vitbokens kapitel 4, avsnitt f – om Bidragsfusk!

• Denna film!

6 svar

 1. jävlar det tänkte jag inte på

 2. det var väl de där som inte är i sverige som var målet för ändringen men de drog åt tumskruvarna på alla för att maskera det. förövrigt verkar det som att hela grejen med AF är positiv för de utförsäkrade, de får en utredning av sin situation och anpassade åtgärder samt likvärdig betalning.

  snacka om storm i ett vattenglas som sosseblaskorna drog i gång

 3. Ja, denna regeländring var ett ”politiskt korrekt” sätt att komma åt detta överutnyttjande av bidragssystemen från utifrån kommande folk som direkt åkt hem till sina respektive länder. Synd bara att politikerna inte törs tala om sanningen för allmänheten utan hela tiden måste mörka. Riktigt beklagansvärt, faktiskt!

 4. Man skall nog inte överskatta regeringens förmåga att genomskåda det kvalificerade bedrägeri som merparten av asylhanteringen och dess konsekvenser innebär. Om denna bieffekt att välfärdsnattande personer torskar få vi debitera kontot lyckliga omständigheter.

 5. Korruption hos politiker har skapat allt detta. Det är kriminellt och fullt jämförbart med maffiametoder. Denna politiska maffia måste stoppas och avslöjas så grundligt att det aldrig mer i Sveriges historia kan upprepas.

  En sådan här korruption kan leda till krig i landet, vilket ju faktiskt redan har börjat. Det leder till utarmning av de resurser det arbetande folket har byggt upp, och är den värsta sortens ekonomisk kriminalitet. Dessutom är det landsförräderi och bör ge livstids fängelse för dessa korrupta politiker.

  Kraven på politiker måste vara större än på andra människor eftersom de har makten sanktionerad av väljarna. Man får inte svika förtroendet på detta flagranta sätt!

 6. Rösta med oss realister -mot PK och massinvandring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: